sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Kesä tuli :)

Onnea kaikille ylioppilaille, ammattiin valmistuneille ym.  ja vanhemmille.


Kävimme eilen ajelemassa "pohjoisessa" Nurmeksessa ja Lieksassa :) Sain puskan näitä hienoja kevätesikoita, mihinkäs viherpeukalo tavoistaan pääsis, oli vaikka mikä juhlapäivä :)

Nurmeksessa olen käynyt vain Bomballa monta vuotta sitten, nytkin ajettiin pieni kierros tyhjässä kaupungissa. Hyvin rauhallista oli.

 Bomban talo
 Bomban talo, hiljaista oli. Ovessa lappu jotta yksityisiä juhlia viettävät

Ogoi Määränen Suojärven lauluemo 1858-1940

Lieksassa oli jo enemmän liikennettä ja ihmisiä kaupoissakin. Ruunalla oli myös aika "paljon" kalastajia ja retkeilijöitä. Neitikoskella taas käytiin kuten viime vuonnakin kesäkuun alussa. Viime vuotisesta reissusta kirjoitin täällä.
Tänä vuonnakin huomasin kuvanneeni samoista paikoista :) Nyt ei ollut niin aurinkoinen keli vaan pilvistä oli, eikä lintujakaan vielä näkynyt kuin yksi isokoskelo.

 Puoliso oli varmaan hautomassa poikasia, tämä pulikoi ja sukelteli hyvin vilkkaasti

 Kalastajia oli siellä monia. Kertoivat nyt, ettei kalaa ollut tullut muutamaan päivään.
Koski kohisi ja koskimelojat pulikoivat kuohuissa. Varmasti aika viileää tuo vesi, kun maallakin vähän paleli.  Ainakin 7 melojaa oli yhtäaikaa koskessa.

Tulomatkalla keräsin kieloja maljakkoon, tietysti unohdin kuvat kameraan, enkä muistanut ottaa niitä muokattavaksi.

Pihalle alkaa olla jo "kiire", viikolla en paljoa saanut aikaiseksi, kun oli niin kylmä. Nyt taitaa onneksi lämmetä jo keli.
Ruohot ainakin ovat kasvaneet jo pitkiksi, kohta niihin ei tehoa muu kuin viikate :)  Ja rikkaruohot kasvaa vaikka olis viileääkin.

Patjarikon kukkaset


Puuliljat Pretty Woman ja toisetkin liljat istutin ulos. Ensimmäiset kukat jo puulilja aukaisi. Laitoin ne  liian aikaisin multaan, niin kukat ovat aika pieniä ja varttakaan ei ole kuin alle 1 m onneksi.

10 kuvaa kesään viimeinen kuva tässä
 Olkoon 9s tai 10s, nyt on kesä jo! :)


 Tämän vuoden aikaisempia kuvia tässä, minne lienen hävittänyt viime vuotiset kuvat, en jaksa etsiä nyt niitä.

Hei vaan taas ja mukavaa, lämmitä kesäkuun alkua!

Ps. Mies siirsi auton vähän toiseen paikkaan, samalla pihalla kuitenkin, niin ei nyt pariin päivään ole siemenvarastoja ilmestynyt konepellin alle :)  Kiitokset hauskoista kommenteista edelliseen kirjoitukseen!


9 kommenttia:

 1. Niin ilahduttavia luontokuvia :) Ihastelen aina viherpeukalon omaavia ihmisiä: voi kunpa sama taito olisi tarttunut omiinkin hyppysiin...

  VastaaPoista
 2. Olisit piipahtanut kahville. Asun aiva Bomban lähellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai niin. Enpä yhtään tiennyt. Olis varmaan käyty sisälläkin Bomballa, mut oli lappu ollut ovessa ja ainahan se on kiire eteenpäin. Muuten ihan kiva kuva jäi Nurmeksesta. Saatiin kanan muniakin hurjan halvalla :D Ja ne kukat.

   Poista
 3. Miten se aina tuolla sydämessä läikähtääkin kun lukee sanan Ruunaa, se se on lapsuuteni onnenmaa, oma mummolla. Neitikoski on upea paikka.

  Mie kylvin syksyllä tuollaisen keltaisen esikon siemeniä ja nyt on monta taimea ,pitää koulia ne ruukkuihin.
  Mahtavaa kun on kesä.

  VastaaPoista
 4. Upeita kuvia! Kerran olen Bomba-talossa päässyt käymään

  VastaaPoista
 5. Bomba on hieno paikka. Visiitistäni sinne on noin 35 vuotta ;O) Lieksa on kiva kaupunki. Äitini on sieltä. Mukavaa viikkoa, Emilie!

  VastaaPoista
 6. Ilmeisesti on olleet huonot kalakelit,kun isäni ja pikkuveljenikin jäivät ilman saalista perjantaisella kalareissullaan.
  Kauniissa maisemissa pääsitte tekemään kierrosta;tuollapäin en olekaan itse milloinkaan vieraillut.
  Upea kukka tuosssa liljassa!!

  VastaaPoista
 7. Kauniita kuvia olet laittanut. Kerran olen käynyt Bombassa:)

  VastaaPoista