sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Kukkia ja ötököitä

Tänään on jo välillä ollut vähän pilvistäkin, vaikka vielä on lämpöä +29 varjossa. Mutta olo on näin kotosalla paljon parempaa, kun ei tarvi rientää tuolla helteessä paikasta toiseen. Saa olla reilusti vähemmissä vaatteissakin :)


Paljon kiitoksia huolenpidostanne ja kommenteista edelliseen kirjoitukseen.
Kyllä se vaan tää helle kai rasittaa jo tässä iässä, vaikka pari vuotta sitten ajelin pyörällä tuolla samanlaisia matkoja auringossa, niin nyt vain haeskelisin varjopaikkoja matkalla. Vaikka juon päivän kuluessa vettä, ja jotkut asiakkaatkin tarjoaa juomista, nestetasapaino heittää varmasti näiden helteiden myötä. Suolaakin syön, laitan merisuolaa veteen aamulla eväspulloon ja välillä nappaan suolapähkinöitä.

Pitkän työttömyyden jälkeen aloitettu liikunta myös varmaankin väsyttää ja se, että ylipäänsä joutuu joka aamu lähtemään.... Päivällä syöminen jää vähiin, koska ei voi pitää evästä mukana näillä helteillä, eikä missään voi käydä syömässäkään päivällä.

Ensi kuussa on työterveystarkastus, jossa varmaan selviää vielä onko mitään häikkää esim. verensokereissa tai muussa.  Sitten ehkä vähän helpottaa, kun saa pitää kesälomapäiviä joka kuussa.
Siivoustyötähän tämä on, enkä koe itseäni siivoojaksi, enkä tietenkään ole saanut siihen koulutustakaan, mitä nyt omaa huusholliani hoitaessa :) Mutta joidenkin vaatimukset voivat olla suuremmat...

Nyt mukavampiin asioihin....

Suoraan ulos kylvämäni kesäharso (Gypsophila elegans rosea) on nyt alkanut näyttää kauneutensa, on se niin hieno harsomainen kevyt kukka, mutta niin vaikeaa vangita se valokuvaan :)

 Kärhö Hagley Hybrid avasi kukkansa, viime kesänä se kukki tosi pitkään...


Ahdekaunokkina pitämäni kaunokki kukkii myös ja se kerää kaikenmaailman pörriäisiä.
Tämä on kasvatettu siemenestä.  Viime kesänä vasta huomasin, että kaikki tienvarret kasvaa tätä kukkaa.

 koristetupakat, toissavuotisista itse kerätyistä siemenistä ovat myös alkaneet kukkimaan...

Leijonankita.
Näitä en olekaan kasvattanut aikaisemmin. Saa nähdä tokko kasvatan tämän jälkeenkään...

Sitten hyönteispuolelle.  
Talvella ajattelin, että tänä kesänä kuvaan enemmän hyönteisiä ja muita mönkijöitä. Mitä nyt tulee vastaan. Jos näistä vähän kerrallaan oppisi joitain tunnistamaan.

 Onko tämä jonkun leppäkertun toukka? En oikein löytänyt vastausta netistä...Tämä köllötteli yhtenä aamuna laatoituksella, eikä millään meinannut lähteä pois. Sitten kun komensin sitä tieltä pois, se lähti matelemaan. Muuten jää helposti jalan alle....


"Pakollinen" unikkokuva. Näitä putkahtelee yksittäin nyt vähän jokapuolelle pihaa, eikä niitä voi olla kuvaamatta.

Mansikoita ja mustikoita ollaan kerätty miehen kanssa "kilpaa",  minkä nyt kärsii tuossa metsässä rymytä. Mustikkaa ei tule ihan yhtä paljon kuin viime vuonna, mutta on meillä jo 12 kg pakkasessa. Mansikkaa on tullut aika huonosti, olenkin hyvin tyytymätön Kaunotar-lajikkeeseen, taidan nyhtää niitä jonkun rivin pois ja istuttaa jotain muuta lajiketta.

Kuivuuskin vaivaa. Kukat ovat kuivuneet (etenkin krassit ovat kärsineet), vaikka olen kastellut niitä allasvedellä. Kasvimaalle pitää kantaa vesijohtovettä, joten niiden kastelu on jäänyt vähemmälle.

Sade olisikin tervetullut, kunhan ei ihan hirveällä voimalla tulisi...

Hienoa viikkoa teille! Yritetään nauttiakin kesästä, vielä niitä tulee kylmiä ilmoja.

11 kommenttia:

 1. Ja ze hebben het allemaal heel druk nu om de honing binnen te halen.

  VastaaPoista
 2. Täytyy ilolla todeta että ihanaa kun olen eläkkeellä, en enää pystyis näillä helteillä töihin.
  Jaksamisia vaan siulle, ja sitä juomista riittävästi.
  Ahdekaunokki on tosi kaunis sitä voi myös kuivata just auenneena,kuivuu hyvin ja pitää värin.
  Ihana toi siun kärhö.

  VastaaPoista
 3. On se todella tässä kelissä rankkaa matkata ensin töihin ja eihän se siivous tod ole mitään kevyttä työtä. Koita jaksaa.
  Ah, vanha kunnon leijonankita, äitini jo aikoinaan kasvatti:)

  VastaaPoista
 4. Kaunis kärhö. Teet arvokasta työtä. Eipä ihme, että näillä helteillä väsyy väkisinkin.

  VastaaPoista
 5. Kauniita kukkasia sinulla,kyllä näillä helteillä on työnteko raskasta voimia sinulle.Toivottavasti saataisiin pian vettä,kaikki tahtoo kuivua:)

  VastaaPoista
 6. Kärhö on niin kaunis sinulla,ja myös kaikki muutkin kukkaset. Sinulla on niin raskas työ en ihmettele ollenkan että väsyt.Hyvä että kohta pääset tarkitukseen, kokeisiin saa selville
  mikä on. Voimia sinulle :)

  VastaaPoista
 7. Helle rasittaa, varsinkin kun joutuu tekemään töitä. Saisi jo vähän hellittä. Ihania kukkia, joita olet jaksanut kasvattaa siemenestä. Hatun nosto sinulle!

  VastaaPoista
 8. Harsokukka on kaunis ja kuvasi upea! Kyllähän nämä helteet rassaa. Minulla on kauhistus tehdä töitä sisällä kun työmaan ilmastointi ei toimi kunnolla ja hikivesi valuu jatkuvasti.
  Ja vaikka ei olis hellettäkään niin on nykyisin vaikeaa(etenkin kesällä) sopeutua sisähommiin..kaikkea se vanhuus tuo tullessaan.

  VastaaPoista
 9. Upeat kuvat jälleen!!
  Juominen on tärkeetä näillä helteillä ja suolojen saaminen - vissy on hyvää jos siitä pitää ja tietty esim tuoremehut jotta saa energiaa työhön, eikä tule "kuukahdusta" - teet muuten kunnioitettavaa työtä. Täällä kaupungissa ei kuulema pääse siivoojaksi ellei sinulla ole koulutusta siihen, hiemen älytöntä sanon minä, kuitenkin työttömyyttäkin on.. no, voihan hyvin ja toivotaan hieman viilenevää..

  VastaaPoista
 10. Nämä helteet rasittavat todella paljon. itsekin tekisi mieli vain nukkua, eikä tehdä mitään.

  VastaaPoista
 11. Helteet rasittavat kaikenikäisiä. Koetahan jaksaa ja juoda vain pitää. Eväitäkin olisi hyvä nauttia työpäivän välissä, vaikkapa myslipatukoita? Onpa hieno tuo harsokukka! Siis suorakylväen kasvatit? Pitääkin kokeilla ensi keväänä. Kaunis on myös tuo kaunokki! Hienoja kukkaiskuvia! Mukavaa viikonjatkoa sinulle!

  VastaaPoista