sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Rokkia ja perinteitä

Näitä on kuulunut ainakin minun viikonloppuuni ja kukkia vielä lisäksi. Kuvannut olen kaikkia kukkaansa puhjenneita kasveja, mutta aikaa ei oikein riitä kaikkien kuvien käsittelyyn. Jospa sitten talvella olisi aikaa enemmän...Tuo työkin kun vie arkipäivästa siinä 7 tuntia matkoineen, vaikka onkin osa-aikatyö.
Mut sitten rokkiin... Joensuussa on tänä viikonloppuna ollut Ilosaari-rokkiviikonloppu. Äsken uutisissa sanottiin, että täällä on ollut noin 75 000 rokkaajaa, osa alueen sisällä ja loput ulkopuolella... Musiikit kyllä kuuluu ihan meidänkin pihaan asti, vaikka ei ihan lähellä asutakaan :) Aikamoista hulabaloota oli alueen ulkopuolella, kun eilen illalla käytiin siellä kävelemässä ja katselemassa.

"Ilovaarit" rokkasivat perjantai iltana ja niin mekin :)

Tuomari Nurmio ( Dumari &Spuget).....Eddie Glendering & The Barnshakers  (rockabillya)


Pave Maijanen ja Heikki Silvennoinen kumppaneineen  ja lopulta  Remu ja Hurriganes.
Oli aivan huippua, tuota Remuahan minä odotin ja oli kyllä hyvä esitys. Kuvia otin paljon ja kyllä oli hintansa arvoinen...

Lauantaina mentiin sitten toisenlaisiin perinnejuttuihin.
Ihania valkoisia lapinlehmän vasikoita, jompikumpi noista oli  Lumikki. Myös lampaita oli, ja lapset tykkäsivät. Käsitöitä ja lankoja oli myös myytävänä. Ja paljon muutakin, mutta en nyt kerkiä kaikkia kuvia käsitellä mitenkään....

Villalankoja oli värjätty myös näytösluonteisesti, padassa "porisivat" nuo kuivumassa olevat langat, kuulemma lupiiniliemessä.
Kotimatkalla piti minunkin käydä tienvarresta kiireesti keräämässä lupiineja, pakkohan sitä on kokeilla minunkin tuota langanvärjäystä taas pitkästä aikaa...Mistä saisin kattilan?

 Vanhoja koneita ja autoja oli myös ja työnäytöksiä, kuten puimakoneella puintia.

Tässä miehet käynnistävät "porilaista"  ja joku oli tehnyt vanhan mallisen risukarhen. Tuollaisella niitä kaskettuja maita on karhittu ennenvanhaan.

Vanha Puhoshan on jo kruununvouti Walleniuksen perustaman (1780-luvun paikkeilla)sahan ajoilta. N.LArppen aikanaan jatkoi ja kehitti teollisuuslaitosta, puunjalostusta ja myllyä. Mitäpä kaikkea siellä lienee ollutkaan, ainakin lehtikuusimetsää Arppe oli istututtanut ja ne huojuvat vieläkin suojeltuna metsänä. Mylly jauhaa vielä nykyisinkin jauhoa.

Yllä olevassa kollaasissa on Kiteen kirkon vieressä oleva N L Arppen hauta ja myös hänen vaimojensa haudat, käytiin nekin katsomassa, kun siellä päin liikuttiin.

Tässäpä on Arppesta kertova taulu kokonaan, jos jotain kiinnostaa tarkemmin lukea...

Mulla nyt on jäänyt tämä historian lukeminen "päälle", nykyään muuta luekaan kuin vanhoista ajoista kertovia kirjoja :)

Vielä edes yksi "pakollinen" kukkakuva tähän loppuun....
Toinenkin vaaleampi pioni aloitti kukkimaan, lajiketta en tiedä...

Harvinaisen vähäkukkainen postaus tälläkertaa :)

Mukavaa viikoa teille!


10 kommenttia:

 1. Löysinpäs kivan blogin! Ja linkitän sen omiin seurattaviini :)

  VastaaPoista
 2. On se vaan hieno juttu tälle seudulle tuo Ilosaarirock! Ja vaarikin:) Meille saakka ei kuulunut tälläkertaa, ilmeisesti tuulen suunta ei ollut sopiva, joskus kuuluu hyvinkin selvästi vaikka matkaa on..

  VastaaPoista
 3. Kulttuuria laidasta laitaan..upeaa! Olen edelleen Hurriganes fani!

  VastaaPoista
 4. Ilosaaressa oli varmaan menoa. Niitä kukkakuvia odotellessa....

  VastaaPoista
 5. prachtig dat dit zo mooi bewaard is gebleven.

  VastaaPoista
 6. Hauska mielikuva kuvitella Emilie riehumassa Ilosaari-rockissa :D

  (Joskus kun pojat oli pieniä, satuttiin vahingossa vaunuilemaan Joensuuhun justiin tuon Ilosaari-rockin aikaan ja olihan se melkoista jytinää ja ihmisvilinää :))

  VastaaPoista
 7. Kiva että perinettä pidetään yllä. Ja rokkareita varmasti riittää.)

  VastaaPoista
 8. Kiitos Emilie; oli kiinnostavaa lukea N.L. Arppesta, suurmiehestä!

  ♥♥

  VastaaPoista