sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Sunnuntain mietteitä

Tulihan se lämmin kesä lopulta. Jo pääsin aamulla juomaan aamukahvia ulos ja nauttimaan auringonpaisteesta :)  Olen minä kasvimaallakin kitkenyt rikkaruohoja ja tutkiskellut kukkiakin, vaikka onkin tuo kesken oleva jännärikin (Kallentoft; Kevätkuolema) houkutellut lukemaan.

Valamonruusut kyllä jo alkavat kukkia, mutta pionit eivät vielä ole auenneet. Sormustinkukissa pörräsi kimalainen ja sillä oli niin isot pallukat jaloissa, että se tipahteli välillä lennosta kukkapenkkiin. Mulla ei tänä kesänä pihan kukat loista.

Olen nyt miettinyt tässä vähän näitä keväisiä kukkien esikasvatuksia
Maaliskuusta lähtien ( 5 kk) olen kasvatellut siemenestä yhtä sun toista.
Ja tässä tulos....
Tuo hopeapaju nyt ei kuulu joukkoon, mutta surkea tulos on noiden kukkien kanssa. Yksittäisiä kukkia zinnioissa, samettikukat eivät loista, pienempi sammari on kyllä kukkinut, mutta sekin on pysynyt kääpiönä. Siinä on tuota punaista laukkaa ympärillä. Leijonakidasta ei tietoakaan, mustasilmäsusannassakaan ei yhtään kukkaa...Hopeapaju-kepin laitoin liljalle tukikepiksi, eikä sen ollut tarkoitus lähteä kasvamaan, mut tietysti Se nyt kasvaa :)

Niinpä tästä tympääntyneenä tein nyt päätöksen lopettaa kukkien esikasvatuksen kokonaan ja vaikka alan säästää rahaa ensikevään kukkien ostoon ja ostan ne valmiina...Saa nähä kuinka päätös pitää :D

 Harjaneilikat olisivat kyllä kauniita kun vaan avautuisivat nekin:)


Vähän luonnonkukkiakin, mesiangervot aloittavat ihanan kukintansa ja harakankelloja kasvaa siellätäällä, en raaski niitä nyhtää poiskaan kukkapenkeistä. Tuo ohdake on jännä pallukka.

Näissä maisemissa käytiin taas eilen illalla, kun Rääkkylässä oli kesän kohokohta Kihaus.
En voisi kyllästyä näihin maisemiin....


Ainakin eilen lauantaina ilmojen puolesta onnistui siellä Kihaukset. 

Ensi viikonlopuksi tuleekin Joensuuhun sitten vielä isommat juhlat, Ilovaari- ja Ilosaarirokki.
Sitten on siellä taas "vähän" jengiä "liikenteessä"

Seuraavaa Viikonloppua odotellessa, mukavaa viikkoa teille kaikille!

12 kommenttia:

 1. No nyt alkavat kukat aueta ja kesä saatiin! Ihanissa järvimaisemissa olette olleet. Muutenkin, ne maisemat siellä päin ovat niin erilasia kuin tällä hämeen hitailla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti mullakin pionit aukeaa, eilenkin katselin tuolla reissulla kun muiden pionit kukkia rehottivat täysillä.
   Miten liekään maisemat sitten erilaisia?? En olekaan ennen sellaista huomannut :)

   Poista
 2. Sulla on upea uusi vanneri. Mulla on ihan samat havainnot tämän kevään kasvatuksista. Samettikukat ovat kääpiöitä, samoin orvokit, tsinniat ovat täysi vitsi viime vuoteen verrattuna puhumattakaan kaikista hyötykasveista, jotka ovat tänä kesänä surkeuden perikuvia. Eivät ole kesät ja kasvatukset samanmoisia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan :) Hyvähän tuo on kun sullakin on samoja huomioita. Kyllähän ne voivat tästä vielä kasvaa pyrähtää kun lämpiää kelit, jotenkin vaan huomaa, ettei taida olla mitään hyötyä noista kasvatustouhuista :(
   Mulla nyt näyttää lähtevän kasvuun ulos kylvetyt kukat niinkuin unikot ja krassit. Vain perunat näyttää kasvavan vartta kunnolla.

   Poista
 3. Upeita kukkasia. Tämä kesä ei ole ollut suosiollinen kukkasillekaan. Joten älähän vielä huolestu. Kehottaisin vain kokeilemaan ensivuonna uudestaan. Tuleepahan tuota itselläkin törsättyä kesäkukkiin.... Raha onsitä ja tätä. Hyvää viikkoa! Upeat ovat myös rantakuvat! :)

  VastaaPoista
 4. Upeat kuvat.Panneri kuva on todella kaunis:)

  VastaaPoista
 5. Upeat maisemat!

  Kylmä alkukesä sai kasvit kasvamaan tänä keväänä huonosti, ensi vuosi voi olla aivan erilainen.

  VastaaPoista
 6. Oi joi mitkä maisemat! Noissa kuvissakin sielu lepää, saati sitten paikan päällä.

  VastaaPoista
 7. Upeita kuvia! Kesän koleus on saanut monet kukat jarruttelemaan kukintaa. Ihanan värisä harjaneilikoita ja varmasti nuo muutkin intoutuvat kukkimaan kohta!

  VastaaPoista
 8. Tänä kesänä ovat kaikki kukkaset kärsineet ovat niin myöhässä kukinnassa. ,mutta ei välitetää. onhan nyt jotkut onnistunutkin,onha sinulla kauniita kukkiakin maisema kuvat ovat kauniita hyvin kesäsen näköistä :)

  VastaaPoista
 9. Upeat kuvat, kiitos Emilie:)
  Ihanaa viikkoa sinulle! ♥♥

  VastaaPoista