tiistai 30. syyskuuta 2014

Syksyä ilmassa

Niinpä se tämäkin syyskuu on jo lopuillaan. Kiva kun on mennyt nopeasti.

 Näitä auroja on nyt näkynyt paljon taivaalla (onpas eriväriset taivaat olleet)


Hei hei, hanhet!  Palatkaahan sitten keväällä takaisin

Lomalla tartuin heti lauantaina hommiin kiinni. Tyhjensin kasvihuoneen ja laitoin sinne kompostia ja heinä/lehtisilppua päälle, kun ensin pärryyttelin leikkurilla nurmikot, siinä keräytyi mukavasti lehdet samalla.

Kasvimaalla penkit ovat saaneet katteet myös.


 Vielä jää lehtiä haravoitavaksikin tai kyllä ne saavat jäädä nurmikollekin matojen ruuaksi

Tuossa pöllin päällä on tuo mun lyhty"kokeilu", betoniin kastettu liina. Uhrasin ensimmäisen tiskikukkani siihen, eikä onnistunut lyhdyn teko sitten yhtään. Se ei imenyt sitä betonimössöä kunnolla, eikä tuosta näy valo yhtään läpi, joten taidan nyt jättää seuraavat kokeilut ensi kesään :)

 Oikein jännä keli, välillä paistaa aurinko niin helakasti

Ja heti kohta sataa kaatamalla. Rakeitakin tuli eilen taas vaihteeksi.

Lehtikaalisipsejä kokeilin tehdä myös, tuli ihan hyviä. Huuhtelin lehdet  ja annoin valua. Revin ne pienemmäksi ja sekoitin kupissa oliiviöljyä ja suolaa niihin, ja levittelin pellille. Uunin lämmössä (n. 125) noin puoli tuntua, kunnes ovat rapeita.
Lehtikaalia on tänä syksynä tullut hyvin,
niitä jää vielä jäniksillekin paljon syötäväksi. 
Menevät parempiin suihin heti, kun tulee lunta enemmän :)


 Eilen leikin kameralla, siinä on väri erotteluja valittavissa, punainen.


 Tässä saattaa olla suhteellisen normaalit värit :)
Unikoita vielä on kasvamassa ja tuo sininen on iisoppi.


Ikkunoita olen myös pessyt, samalla kun olen ottanut itikkaverkkoja pois ikkunoista. 10 ikkunaa on jo pesty, osa niitä pienempiä tuuletusikkunoita, vielä olisi 8 pestävää.
Tänään kävin lopultakin labrassa kilpirauhaskokeissa.
Lomalla tuntuu kaikki vaivat ja väsymykset olevan poissa, ei päänsärkyä, ei vatsavaivoja, vaikka olen syönyt taas viljojakin. Viikon ennen lomaa kuljin bussilla, kun fillari oli remontissa, ja voi nyt olla sellaiset kelit tulossa, että en ajele enää pyörällä.


Vielä on tekemättä siivoukset kotona ja joitakin ruukkuja on pihalla tyhjentämättä. Onneksi kompostisäiliö on jo tyhjennetty, se on yksi pakkotehdä-homma, ennen talvea. Onhan tässä vielä loppuviikko aikaa jatkaa, suunnitelmissa on ollut kirjoittaa tänne blogiinkin useampi postaus tään viikon aikana, saa nähdä tuleeko tehtyä :)
Hyvää lokakuun alkua!

10 kommenttia:

 1. Oletpa ollut ahkera! Voi kun joskus saisin minäkin tuon ikkunapesun aloitettua, aina vaan sipittää töiden jälkeen ja viikonloppuna menee aika ulkona.
  Eilen iltapäivällä muuten ihan ukkonen väläytteli salamia, kun ajelin töistä kotiin ja jyrinääkin kuului.
  Ihanat unikot!

  VastaaPoista
 2. Unikot ne on aina ihania. Puuhia puutarhassa nyt riittää ja niitä on kiva tehdä nyt vielä kun lämmintäkin.

  VastaaPoista
 3. elk jaargetijde heeft zo zijn charme dat laat je hier heel mooi zien.

  VastaaPoista
 4. Ikkunanpesu on niin iso urakka, että sillä kuittaa viikon muut hommat. Paljon olet kuitenkin saanut kaikenlaista aikaan.
  Loma on mukavaa aikaa, vaikka sen viettäisi kotitöiden parissa. Siinä unohtuu vähän isommankin vaivat. Kävin äsken Juuson kanssa ulkona ja +3 astetta tuntui aika kylmältä.

  VastaaPoista
 5. Huh, onpas sinulla ollut vauhtia ja tekemistä! Melkein hengästyy kun lukee. Ihania kuvia ole meille nähtäville laittanut. Lintujen muodostamat aurat pysäyttävät katsomaan taivasta kohti ja tuntemaan, että syksy on tullut. Mukavia lomapäiviä sinulle.

  VastaaPoista
 6. Nuo muuttavat lintuparvet tekee aina niin haikean olon, kesä on ohi ja talvi edessä.
  Sie oot ollu todella ahkera, mie vaan suunnittelen kasvimaiden laittoa ja ikkunanpesua.
  Mukavaa lokakuuta.

  VastaaPoista
 7. Oletpa ollut ahkera!
  Kaunis tuo sininen taivas hanhilla. Ja unikot ovat herkkiä.

  VastaaPoista
 8. Hyvät kuvat lintuauroista! En ole onnistunut näkemään yhtään kurkiauraa tänä syksynä. Ruukkujen tyhjentäminen masentaa, mutta kun pesee ruukkuja on mukava ajatella, että siinä ne sitten ovat valmiina odottamassa uutta kevättä.

  VastaaPoista
 9. Hmm, tuosta työjutusta ja siihen yhdistettynä vatsavaivat ym. Voivat jitenkin liittyä toisiinsa. Jännitystiloja... Mm. Elimistö reakoi monesti niin etemme välttämättä aina osaa kuunneella itseämme. Äh sanon ikkunanpesulle, ei innosta... Olet ollut ihailtavan ahkera! :)

  VastaaPoista