maanantai 1. syyskuuta 2014

Syksyn puuhia

Niin se uusi kuukausi taas kääntyi kalenteriin. Ei vielä tänne tullut se intiaanikesä, vaan pilvistä on ollut ja aamullakin alle +10 lämmintä. Hanskat piti etsiä käteen työmatkalle, kun pyörällä menin.

Piti mun eilen jo kirjoitella tänne, mutta sitten innostuin keräämään kasvimaalta monta kottikärryllistä rikkaruohoja ja marjankeruussa meni sitten melkein pimeään asti. Piti vielä laittaa joku valoketjukin pihalle, mutta sekin jäi. Pitänee yrittää tänään.


Paljon kiitoksia kommenteista edellisiin kirjoituksiin, luen ne, mutta vastaamiseen ei aina riitä aikaa. En oikein tiedä mihin tää aika menee? Ainakin näin vanhemmiten oon huomattavasti hitaampi kaikessa kuin ennen nuorempana :)

Kuvat on otettu viime kuun puolella, mutta kyllä nää vielä tänäänkin kukkivat :)
Perhosia, eikä paljon mehiläisiäkään enää näy.

Nauhus (nyt en muista mikä nauhus tää on) ilahduttaa kukillaan. Tuo toinen ehkä Valtikkanauhus on jo kukkinut aikapäivää sitten. Nämähän minä viime syyskesällä siirsin tähän altaan viereen.


 Viimeisiä pikkuorvokkeja, itsestään ovat nämä kylväytyneet.


Näitähän sitä nyt ollaan kerätty. 
Mies onkin tosi innokas ollut marjoja keräämään ja tehä suhraa sitten niistä hyytelöitä ja hilloakin. :o

Pihlajanmarjoja yritetään mehuttaa "maijassa". Aikamoisen hidasta näkyy olevan mehun tulo,  ei taida olla oikea tyyli tämä.  Muina vuosina ei ole tullut näin runsaasti pihlajanmarjoja, niinpä ei ole näistä kokemusta. Pienestä määrästä on mies keittänyt aikaisemmin pihlajanmarjahyytelöä.

Tyrnitkään eivät mahdu enää pakkaseen, joten niistäkin pitää tehdä hyytelöä. Toinen pensas on vielä keräämättä. 
Ja sitten vielä puolukatkin ovat metsässä. 
Ne onneksi säilyvät jääkaapissakin, jos eivät sovi pakkaseen.


Pitäisi alkaa viritellä jotain käsityötäkin näin syksyn tultua. Näitä akryylilankoja ostin jo keväällä ja nyt lisää. Mitähän näistä voisi tehdä? En ole aikaisemmin juuri mitään tehnyt akryylilangoista, enkä ostanutkaan niitä. Pehmoistahan niistä on neuloa. Huivejakin mulla on monia, en oikein ole huivi tyyppiä :D 
Sukkia ja käsineitä varten pitää olla villasempaa lankaa, kun sormet ja varpaat palelee herkästi.

 No niin, onhan tässä aikaa mietiskellä, kun syksy on vasta alussa.
Kaunista syyskuuta!

24 kommenttia:

 1. Wau, teillähän on varsin marjaisaa! Talven vitamiinipommit purkissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on aika paljon marjoja pakkasessa ja hyytelöitäkin kaapissa. Mies on kovin innostunut kerääjä.

   Poista
 2. Pihlajamarjat minullakin odottavat säilöjää. Lankakerissäkin syksyn värejä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä olla aikaisempina vuosina paljon pihlajanmarjoja säilöttykään. Tulihan noista aika paljon mehua tuolla "maijallakin".

   Poista
 3. Samoin sinulle kaunista syyskuuta ja kiva kun olet parantunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) On jo paljon helpottanut, vaikka vielä on ääni painuksissa.

   Poista
 4. Enpä ole maistanut pihlajanmarjamehua. Puolukoita on tulossa, kun ehtisi poimimaan:) Minulla on liikaa projekteja. Kauniin väriset langat. Mukavaa syyskuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoisen hapantahan se on, ehkä sokerin kanssa tulee tehtyä siitä hyytelöä. Puolukat onkin niin hyviä, pitää niitäkin keretä keräämään. Hankalaa on jos tuntuu olevan liian "monta rautaa tulessa", en minä ainakaan jaksa jos on liikaa hommia.

   Poista
 5. ja maar zo hebt je wel weer werk genoeg.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pitäisi olla liikaa työtäkään, olen vain liian hidas :)

   Poista
 6. Nätti banneri sulla! Tosiaan syyskuulle jo kääntyi. Missä kesä taas mennä livahti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sanopas muuta, kesä meni kuumuutta valitellessa liian nopeasti. Voikun menis talvikin yhtä äkkiä :) Se vaan on niiin paljon pidempi.

   Poista
 7. Säilömistä riittää.Kaunista syyskuuta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. On mieskin huomannut jo miten paljon hommaa on esim. mehustamisessa. No hänellä on kyllä aikaa noin 7 tuntia pidempään olla kotona puuhailemassa.

   Poista
 8. Ihanaa kukkaloistoa vielä. Minulla alkaa kukkien kukkiminen olla jo ohi.
  Ihanaa syyskuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nuo muutamat kukat vielä kukkii, Jackmanii kärhö ja kultapallot enää oikeastaan noiden kuvissa olevien lisäksi. Muuten on vähän enää kukkia. Ikävä tulee niitä jo nyt.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Ainakin mustikkaa ollaan saatu paljon ja noita pihlajanmarjoja tavallista enemmän. Hyvä kun tyrniin ei tullut niin paljon kuin viime vuonna, kun niitä on pakkasessa vielä entisiäkin. Aika hitaasti tullut niitä syötyä :)

   Poista
 10. Olet ollut ihailtavan ahkera. Minä olen viihtynyt paremmin sohvan nurkassa, mutta ehkäpä nämä sateettomat kelit houkuttavat minutkin ulos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä tunnusta ahkeruutta, mies enemmänkin ollut ahkera. Vaikka en minäkään paljon sohvassa istuskele. En vaan tiedä mihin tää aika menee...

   Poista
 11. Onpas teillä paljon ja ihania marjoja! Ja kauniisti kukkii vielä pihasikin. Voihan niistä akryylilangoista tehdä vaikka "pyhälapasia", neuloo niihin vaikka palmikkoa ja valepalmikkoa.

  VastaaPoista
 12. Ihana pannari sinulla Minäkin olen joskus laittanut pihlajamarja mehua.Ihanasti kukkaet viellä loistaa. Kyllä se kesä meni nopeasti nyt taasen ollaan syksyssä.

  VastaaPoista
 13. Tekemisen meininkiä...;)

  Sama vika, ei tunnu olevan aikaa kierrellä tällä Blogilandiassa, tai paremmminkin jättää sitä viestiä....Mutta voi kuinka aina nautin kauniista tunnelmista, ideoista, mukavista jutuista, joita täällä näkee..:))

  Ihanaa syksyä!:))

  VastaaPoista
 14. Täällä tekevät tyrneistä mehua sellaisella puristimella!
  Kiitos postauksesta, Emilie;)

  Ps. Joskus tein mehua pihlajanmarjoista minäkin, ja mehusta sitten kotiviiniä. Oli aika ärttyä ainetta;))

  Kaunista viikonloppua sinulle! ♥♥

  VastaaPoista