torstai 18. syyskuuta 2014

Torstai on toivoa täynnä :)

Niin kai...ainakin minä oon tänään vähän energisempi, jotta "kerkiän" kirjottelemaan :) Torstai on toivoa täynnä, ainakin tulevasta viikonlopusta. Huomen illalla sitten on jo muuta touhua, kai.
Oikein paljon kiitoksia kannustavista kommenteistanne edellisiin kirjoituksiin.

Aika ihana! "Cedric Morris"

Fillarista puhkesi kumi, joten nyt pitää loppuviikko kulkea bussilla, voihan se energisyys johtua siitäkin, koska ei tule liikaa rasitusta työmatkasta. Vaan on pölysessä bussissakin tällaisella hienolla ilmalla aika ikävä istua.


 "joku" on löytänyt jo kypsät siemenet auringonkukasta :)
Kyllä näyttää linnut jo käyvän syömässä

Kylläpä olikin jo vilpoisia öitä tällä viikolla. Vain + 3 astetta oli klo 8 lämmintä parina aamuna. Kasvihuoneessa olisi tomatteja vielä vaikka millä mitalla.
Ulkoa otettiin jo ihan raa'atkin tomaatit pois, mutta kasvihuoneessa olen vielä niiden antanut olla ja laitoin yöksi kynttilöitä sinne palamaan, jotta vähän lämmittäisi.
Eikä ole vielä ulkoakaan mikään paleltunut.


On Yritetty näitä syödäkin vaikka miten, tässä yksi versio salaatista.


Ruusupavussa on tällaiset palot. Koskahan nämä olisivat kypsiä?
Jotta ensi vuonna itäisivät.

"Yritin" jopa viime viikonloppuna aloittaa käsitöitä, mutta eiii oikein luonnistanut :)
Kokeilin noilla aksryylilangoilla aloittaa isoäidin-neliöitä, ei tuu hyviä. 
Pitää jättää nämä mukin alusiksi ja jatkaa sitä viime talvena tekemääni tummaa isoäidinneliö peittoa, sitten kun taas käsitöitä tekee mieli tehdä.


Tänään vielä näin ihanat puna-hatut kukkivat. 
Mutta perhoset ja mehiläiset ym pörriäiset ovat hävinneet jo.


 Viimeisiä ruusunnuppuja :) äitienpäiväruususta


Viikonlopuksi ennustetaan viilenevää tai kylmenevää peräti. Paljon olisi puuhia vielä pihallakin, ruukkujen tyhjennykset ja kasvimaan raivausta, puhumattakaan kukkapenkeistä. Ja pudonneita lehtiäkin on jo piha täynnä. Vielä niitä on puissakin.
Enkä ole vielä ostanut yhtään sipuliakaan.
Toivoa on kyllä, viikonpäästä pitäisi alkaa viikon loma. 
Viikon kun jaksaa, niin sitten...

Mukavaa viikon loppupuolta teille kaikille, jotka täällä piipahdatte!

8 kommenttia:

 1. Täytyihin ihan tulla katsomaan tuota morrista, luulin sitä jopa tulppaaniksi.. Heh. :) Kaunis! Oma sato on parhautta. Kylmenevää lupas,.onneksi otin ittiä tänään niskasta kiinni ja sain tehtyä syystöitä, hieman lisää... Jotenkin on ollut liikenteessä sellaista syyslaiskuutta.. Plaah.. Sipulit hermostuttaa kun eivät saavu ja luntakin jo tosiaan lupaili, on ehkä hieman tyhmää kun ne tulee jotenkin niin myöhään,.aatellen ku ollaan täälä pohjosessa... Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, siellä asti kai pitää istutella niitä aikaisin En nyt ihan usko että tänne meille lunta tulisi vielä pitkiin aikoihin pysyvästi. Toivottavasti sielläkin vielä saisitte nauttia ruskasta, ilman lunta.
   Mulla ei oo edes energiaa hakea sipuleita nettikaupoista, plaah tosiaan. Jotenkin ei nyt kiinnosta edes (mikään) :)

   Poista
 2. Meilläkin on ollut öisin kylmää, toivottavasti ei saada vielä lunta.

  VastaaPoista
 3. Yöt on jo kylmiä täälläkin mutta päivällä vielä aurinko lämmittää ja viimeiset kukat loistavat. Auringonkukat on nyt parhainmillaan.

  VastaaPoista
 4. Kylmiä on yöt täällä etelämmässäkin jo. Keräsin avomaalta vihreät tomatit sisälle kypsymään. Tuo auringonkukka on komema, ei ihme, että linnut jo löytäneet sen siemenet.

  VastaaPoista
 5. Jaa-a. Pitääpä käydä vilkaisemassa omia ruusupapuja... Viimeinen viikonloppu ilmeisesti lämpimiä kelejä ja sitten se kurjuus taas alkaa... Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Minäkin keräsin tomatit ja kurkut pois kun lupailivat hallaa Toivottavasti ei viellä tulee pakkaista ,kukkaset viellä on kauniissa kukassa. Niin on sinullakin kauiissa kukassa.ja tomatit ovat ihanat. Ensimäinen kukkasi on hyvin kaunis :)

  VastaaPoista