keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Uusi kuukausi vaihtui

Kiitos valtavasti kommenteista eiliseen kirjoitukseen, ja tervetuloa uusi lukija, kuka lienetkin :)

En nyt niin kamalan ahkera ole ollut, vaan hiljalleen olen tehnyt noita rästihommia. Keväästä lähtien on kaikki jäänyt, kun en ole jaksanut oikein mitään tehdä kotona. Vielä on nyt olohuoneen ikkunat pesemättä (3) ja sitten jää yksi, jota on hankala pestä, kun pitää tämä työpöytä siirtää, enkä yksin voi siirtää.

Lokakuu alkoi kylmällä yöllä, vaikka tämä ensimmäinen päivä on ollut sitten tosi kaunis ja aurinkoinen.
Kävin kuvaamassa heti aamulla kuuraista nurmikkoa. Meinasin laittaa synkemmänkin kuvan tuohon yläbanneriin, vaan sitten nuo maa-artisokat kukkivat niin kauniisti tuossa terassilla, jotta laitoin nuo myös piristämään tähän läppäriin taustakuvaksi :)
Jotenkin on mieli painunut enemmän maahan tässä tyhjennellessä ruukkuja ja viskoessa kukan loppuja pois, vaikka aurinko paistaakin. Nyt alkaa olla sekin homma tehty, yksi ruukku on vielä pihalla.
Tuntuu, ettei syksy tuo mitään kivaa tullessaan, eikun rahjusta tuonne bussille ja sieltä sitten kaupungissa eri paikkoihin tuulissa ja tuiskuissa. Mikähän piristäisi? Ei pääse edes matkustamaan minnekään lämpimään....

Kameran pop-asetus näyttää meillä olevan näin loistavan ruskan, vaan ei se ihan näin kirkas ole oikeasti :)

Yritän tässä piristyä ja näin syksyn tullen katsella vähän kesäisiä kuvia seuraavaksi kerraksi ja yrittää muistella kesää, kun se meni niin äkkiä ja jäi melkein nauttimatta koko kesä :)

"Kirkas keltainen on liitetty positiivisuuteen, onnellisuuteen, lämpöön ja viisauteen (etenkin punakeltainen)....."   tässä vähän keltaisesta, (linkki coloria.net)

 Hei hei!


8 kommenttia:

 1. Ihania pakkaskuvia :) juu, aamulla oli auton tuulilasi aivan jäässä ja kylmäkin kuin mikä.
  Ruska on kaunis tosin lehdet varisseet jo aika vauhtia ja kohta puut paljaana...niin se vaan talavai taas tulloo! :)

  VastaaPoista
 2. Hei Emilie - piristääkö yhtään, että voitit kotipellolla olleen tee kaunis koru - kirjan..?

  VastaaPoista
 3. Minulla on vain keittiön ikkuna pestynä ja sekin vain sisäpuolelta... Ja vatsavaivoja on kanssa mullakin ollut jo pitkään :( Eikä niin kauheasti innosta tää syksykään, mutta koitetaan jaksaa :)

  VastaaPoista
 4. Pimeän saapuessa ja talven lähetessä kannattaa keskittyä ihailemaan tummien värien eri sävyjä. Marraskuussa kun muut surevat pimeyttä, ihailen itse taivasta (välillä on uskomattomia tumman sinen ja harmaan sävyjä) ja metsää.

  VastaaPoista
 5. Monille syksy on masennuksen aikaa. Itse en kovin paljon myöhäissyksystä pidä, mutta nyt on ollut säiden puolesta kaunista ja aurinkoista. Se piristää kummasti. On myös ollut niin kiirettä, ettei ole pahemmin ehtinyt pimeyden lisääntymistä surra.
  Olen vuosien varrella opetellut sellaisen tavan, että pyrin kukistamaan pakolliset hommat mahdollisimman pian, jolloin ne eivät pääse muhimaan ja siten harmittamaan. Yritän myös löytää kaikista asioista sen hyvän puolen, sillä sellainen on aina olemassa. Vakava sairaus laittoi asiat uuteen järjestykseen, joskin tervehtymisen myötä huomaan usein ajautuvani samoihin vanhoihin ajattelukuvioihin. Koko ajan pitää tsempata.
  Nyt vain katse vaikka kevääseen, sillä sieltä se taas tulee...

  VastaaPoista
 6. Hauska ja mukavat kuvat! Ai niin pitäs yrittää ehtiä ja muistaa käydä tuolla värisivustolla. Pirteää lokakuuta! Kyllä se itselläki on ollut vaihtelevaa tämä syksyn aika mielentiloissa, ympärillä on ollut mm. paljon surua...

  VastaaPoista
 7. Tuo sinun pannari kuva on niin kaunis. Minullakin on noita arttisokkaa. Minlla on viellä kaikki ikkunat pesemättä. kunhan saan kaikki pihatyöt tehtyä niin sitten rupean siivomaan ja ikkunan pesuun. Nyt luvatiin kaunista viikonloppua,kyllä on kivaa kun aurinko paistaa mielikin piristyy :)

  VastaaPoista
 8. Aiemmassa postauksessasi olleet lehtikaalisipsit innostivat kokeilemaan niitä - ja hyviä tuli. Laitoin ohjeen jakoon blogiini, kiitos Emilie! :)

  VastaaPoista