lauantai 11. lokakuuta 2014

Viikon kuulumiset

Viikko on taas mennyt kuin siivillä, vaikka aika raskas onkin ollut. Välillä niin kiire, ettei ole kerennyt syömään mitään työpäivän aikana :)
Laitan tähän nyt kuvia viikon varrelta! Eivät ole päiväjärjestyksessä....


Yhtenä päivänä ajelin vielä fillarilla töihin kaikessa rauhassa ja sain tällaiset kuvat napattua kännykällä, kun ei ollut kiirettä.



Samana päivänä kerkisin käydä töiden jälkeen vielä katsomassa olisiko maatalous kaupassa ollut kukkasipuleita. Huomasin olevani täysin myöhässä, ja näitä vaan löytyi.

Aloitin jo viikonloppuna neulomisen lopultakin ja sain yhden lapasen valmiiksi. En nyt malta olla sitä tännekin laittamatta :)  Mutta oli kyllä monena päivänä päänsärkyä, kun tätä suhersin.
En ole neulonut varmaan puoleen vuoteen mitään joten neulomalihakset ovat surkastuneet ja sitten kipeytyivät :) No, eikun mainostettua kipuvoidetta vaan niskaan....

Ruusukuvion ohje on Kauneimmat Käsityöt 3/2014-lehdestä verhokapan ohjeesta, ja kämmenpuolen  omasta päästä. Näkyy pahasti nuo langat kärjessä nurjalta puolelta, mutta kun en tykkää lankalenkeistä nurjalla, niin ei voi mittään :)

Perjantaina sitten odotti postilaatikossa ILOINEN yllätys.

Kotipellolta Tanni lähetti arvontavoittona korukirjan ja sydämen, sekä kauniin kortin ja pitkän pätkän pitsiä. KIITOS!

Tässä pari mielenkiintoista koru-ohjetta tuosta kirjasta. Nyt täytyy alkaa katselemaan, mistä saisi tarvikkeita korujen tekoon.


Kirjassa neuvotaan ensin helppojen- sitten keskitason- ja vaikeiden korujen tekemiseen. Kyllä sieltä ohjeita löytyy monenlaista.

Eilen käytiin kylässä ja saatiin taas omenoita. Nam nam.
Tänään leivoin porkkanasämpylöitä ja osan tein niistä patongin muotoon ja täytin uunissa paistetulla lihalla. Olihan hyvää ja paljon halvempaa kuin kaupan täytetyt patongit. Nyt olen tosiaan syönyt myös viljatuotteita, eikä ole ihmeemmin ollut vatsavaivojakaan.

Tänään olen sitten lukenut ihan ajankohtaista kirjaa. Tänäänhän on Kansainvälinen tyttöjen  päivä.
Tässä kirjassa kerrotaan kolmen maahanmuuttajatytön katoamisesta ja neljännen surmasta.
Mielenkiintoinen Lehtolaisen Maria Kallio-dekkari.
Tänään vasta huomasin, että Aavikon kukka-elokuva oli ja meni taas tällä viikolla, olisin voinut katsoa sitäkin uudelleen, oli sekin sen verran järkyttävän hyvä elokuva. Kirjana en ole lukenut sitä.

Kirjoittelen tästäkin kirjasta sitten enemmän tuonne Mitä luen...-sivulle


Mielenkiintoista lukemista on tullut myös tänne blogeihin
-luen taas niitäkin kun kerkiän.

Hyvää lokakuun jatkoa teille kaikille!















28 kommenttia:

  1. Todella kauniita ja tunnelmallisia valokuvia ja kauniit lapaset, olet taitava! :)

    VastaaPoista
  2. Onpa sinulla ollutkin upea viikko. Ihanat nuo ruusulapaset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En nyt upeudesta tiedä, ainakin otti välillä "aivoon" ja tunsin itseni irtokoiraksi juostessani pitkin kaupunkia vesisateessa. Mutta ohi on taas yksi viikko! :)
      Kiitos, olen haaveillut ruusukuvioista ennenkin, vaan ohjetta ei aina ole ollut. Helppoa tuo oli neuloa, vaikka piti ohjeesta katsoa koko ajan. Sehän se niskaan käy kippeesti.

      Poista
  3. Jännäsin itse, että ennättääkö puketti viikonlopuksi sinulle, mutta nopeasti kusti polki =)
    Satumaisia kuvia olet napsinut reiteiltäsi - kaunista<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kiitos! Mukava yllätys, kun luulin että sun paketti oli tullut jo aikasemmin postiin, enkä ollut kerennyt hakea. Mut se olikin muu paketti.
      Järkytyin vaan postimaksun suuruutta. Posti on hinnotellut itsensä ihan "pihalle". Ei paljon kannata paketteja, eikä kirjeitä laitella.

      Poista
  4. Upean usvaisia kuvia.
    Hienot ruusulapaset. Kudoin tällä viikolla kettukarkkisukat ja totesin, että kuvioneuleita pitää tosiaan harjoitella. Tuli ihan liian tiukkaa sen ketun kohdalta.
    Luin tuon Lehtolaisen kirjan runsas vuosi sitten ja pidin kovasti. Minusta se oli ehkä vähän erilaista Maria Kallio -teemaa. Aihe oli mielenkiintoinen ja kirja oli aika koukuttava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Lehtolaisella on näkyy tapana kirjoittaa perusteellisesti myös aiheensa taustoista, ei ole mitenkään kevyt dekkari tuokaan. Olen lukenut melkein kaikki hänen kirjoittamansa kirjat. Ainakin Maria Kallio-kirjat. Kerronnan mielenkiintoa varmaan lisää sekin, kun Maria Kallio on viettänyt nuoruutensa täälläpäin "Arpikylässä" :)

      Poista
  5. Tuli mieleen, että tähän päivään sopisi lukuvinkiksi myös Anja Snellmanin (ent. Kauranen) Lemmikkikaupan tytöt. Se on julkaistu 2007.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, kyllä. Olen lukenut yhden Lemmikkikaupan tytöt-kirjan. Senkin aihe oli aikamoinen yllätys, kuin mitä luulin...

      Poista
  6. Kauniita on usvat työmatkallasi. ja miten hienot lapaset.
    Kukkasipulit, apua, äkkiä huomenna kauppaan hakemaan lisää, olen tyystin unohtanut. Kiitos muistutuksesta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos. Aika vähissä voi olla sipulit, täällä ei ollut kuin keltaisia tulppaaneita jäljellä, enkä niitä nyt halunnut. :)

      Poista
  7. Upeat lapaset sait tehtyä! Ja lämmin onnittelu arvontavoitosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, niin tuo on vasta eka lapanen, mut on hyvällä alulla toinenkin :) Vielähän noilla ei ole kiirettä, kun ei ole pakkasia.

      Poista
  8. Voi miten kauniit lapaset olet tehnyt.Onnea arpa voitosta:)

    VastaaPoista
  9. Hienot usvakuvat Ja lapaset tosi kauniit .Onnea arpavoitosta :)

    VastaaPoista
  10. Ihanat maisemakuvat, kaunis usvainen luonto, silloin 'sielu' lepää. Ruusuja vanttuissa, ihana idea ja toteutus. Aavikon kukka elokuva kyllä puhuttelee ja panee miettimään naisen ja tyttöjen asemaa kehitysmaissa, minua itketti kovasti elokuvaa katsellessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sulle! Talvella kun ei ruusut kasva muuten kuin lapasissa :D Viime talvena tein mustapohjaiset, niin vähän synkät olivat, niin aattelin vähän vaaleammat nyt tehdä.
      Olihan se aikamoinen järkyttävä asia, mistä siinä kerrotaan. Herätti kyllä ajatuksia!

      Poista
  11. Upeat maisemakuvat ja ihanat lapaset!

    VastaaPoista
  12. Onnea ihanasta kirjasta nyt vaan koruja tekemään. Nuo lapaset on sitten kauniit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kosotäti! Joo, kun vaan kerkii, ensin pitäisi löytää helmiä yms. Nyt voi tosiaan katsella mistä löytäisi, pihtejä ja sivuleikkurit varmaan löytyy jo kotoa.

      Poista
  13. Upeita usvakuvia! Tykkään kovasti! :) Käytätkö perskindolia? Vai mikäs oli sen "mainosvoiteen" nimi.... Onko ollut hyvää/tehonnut? Itse myös niskavaivainen, liian nuorena tosin tiedän... :/ Taidat kulkea samantyylistä kiertävänsiivojan hommaa millaisessa minäkin olin jonkin aikaa harjoittelijana tosin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia sullekin! Voi en ole kuullutkaan tuosta voiteesta, mut kylmägeeliä joskus kokeillut, enkä tykännyt(paleltaa muutenkin). Ihan voltarenia sipaisen niskaan jos on kipee. Ja tunnen huonoa omaatuntoa, kun kertoivat joskus radiossa, että itämeri myrkyttyy diclofenaakista. Tosin käytän sitä tosi vähän ja harvoin kuitenkin :) ja Itämerelle on pitkä matka.
      Saattaa ollakin samantapasta hommaa, katotaan kuinka kauan tätä kestää.

      Poista
  14. Usvaan ei meikäläinen kyllästy ja miten upeat ovat kuvasi! Huono homma jos et ehdi syömään työssä..verensokeri kylläkin vaatii pienet purtavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kyllä iteki noista kuvista. Kerran yritin kuvata samasta paikasta, mutta oli liian paljon sumua :)
      Nyt mulla on varalla suklaata mukana ja suolapähkinät ovat pelastaneet myös monesti. Kyllä tää tästä. Vaikka on lyhyt päivä jotain pitää saada nassuun päivälläkin :)

      Poista
  15. Voi mahdoton, miten upeat kuvat. Ihan nappiotoksia!
    Ja tumppusi, kovin söpöt ja hienot. Onnea vielä palkinnosta, sekin näyttää hienolta!

    VastaaPoista