torstai 25. joulukuuta 2014

Nyt levätään

Tänään on lepopäivä, kun aatto meni vielä kiireen merkeissä. Mulla on aattoaamuna tapana nousta aikaisin paistamaan piirakoita ja jäihän niitä muitakin hommia aatoksi, kuten rosollin teko, kakunkuorrutus, joulupuuron- ja rusinasopan keitto.
Sitten aikamoisen sotkun teki tämä.

Kerrankin päätin tehdä ajoissa kotikaljaa ja riittävästi. Niinpä ne pullot eivät sitten mahtuneet jääkaappiin ja vein niitä terassille säilytykseen. Sitten tulikin  pakkanen ja pullot jäätyivät. Niistä alkoi tursua korkin alta vaahtoa, ja sitä riitti, jäätyneestä pullosta sitä purkautui pitkään, eikä jää sulanut helposti että olisi voinut kaataa kaljan pois. Onneksi ei sentään räjähtäneet :) Muuten kalja olisi ollut hyvää. Opin tästä että ei pidä antaa kotikaljan jäätyä :)

Aattona menee meillä yleensä monta tuntia hautausmailla käyntiin ja aaton hartaushetkessä käydään myös. Nyt käytiin vaihteeksi minun entisen kotipitäjän kirkossa.
Olihan se aika nostalgista siellä käydä, en ole käynyt vuosikausiin täällä.
 

 Kirkko oli ihan täynnä, viimeisiä paikkoja saatiin  parvelta.


Sankarihaudoilla oli vartiomiehet seisomassa.

Kahdelle hautausmaalle vietiin kynttilät, olihan sielläkin paljon väkeä ja aika pakkanen oli, ettei pitkään tehnyt mieli kävellä.

Suklaata sain monen monta rasiaa asiakkailta lahjaksi. Joten on nautittu niistä ja perinteisiä jouluruokia on syöty. Pieni 4 kg kinkku on ihan rippeitä vaille mennyt jo.

joku on vienyt yhden???
Yöllä heräsin kummalliseen oloon, aattelin että onko meillä häkää tai jotain. Mutta se taisi olla suklaasta johtuvaa rytmihäiriötä. Ei pitäisi illalla kiskoa liikaa suklaata, kun siinä on kofeiinia, niin menee yöunet.

Aamulla ei ollut enää mitään vaivaa ja aattelin mennä kävelylle, kun näytti olevan aurinkokin näkyvissä, ja tosi kaunistahan siellä oli. Pakkasta vähän vaille -20. Kävelysauvatkin olivat ihan "ruosteessa", kun ovat seisoneet seinänvierellä puoli vuotta.
Eikä ensin näkynyt ketään ihmisiä, ainoa liikkuva oli savu, mikä tuli joidenkin talojen piipusta.
 
Joku oli uskaltanut lähteä hiihtämään jäälle, vaikka pari päivää sitten sanoivat radiossa, että tuossa järvessä ei ole jäätä vielä.
 
Rauhallista joulupäivien jatkoa teille!14 kommenttia:

 1. Mukavaa joulun jatkoa, Emilie. Kauniit pakkaskuvat. Oletpa melkoisesti huhkinut vielä aattoaamuna.

  VastaaPoista
 2. Komeat lumiset pakkaskuvat! Oi voi tuota kaljaa, harmi. Olet tosiaan tehnyt vaikka mitä aattona, ai ne ihanat piirakatkin. Hyvää joulun jatkoa, lepäämisiin!

  VastaaPoista
 3. Ihanat lumiset maisemat. Tänne eteläänkin saatiin ihana valkoinen joulu.

  Hyvää joulun jatkoa.

  VastaaPoista
 4. Ihania talvikuvia. Nautitaan nyt joulusta ja rauhasta :)

  VastaaPoista
 5. Kauniita lumisia kuvia Hyvää joulujuhlien jatkoa levätään ja nautitaan joulupäivistä :)

  VastaaPoista
 6. Kauniita pakkaskuvia voi harmi tuota kaljaa mitä teetti. Mukavia pyhäpäiviä lepäillen:)

  VastaaPoista
 7. Kauniita auringonkin sävyttämiä kuvia. Ahkera olet ollut. Aatto oli kyllä yhtä tohinaa. Nyt kun yrittäs rauhottua kotiinkin välissä... Pakkasta on inhottava pitää sisällä, kirjaimellisesti, pakkanen kun pyrkii tulemaan sisälle asti. Ei ole sisälläkään lämmin. Ikkunat valskaa.

  VastaaPoista
 8. geweldig mooi ook nog hele fijne gezellige dagen

  VastaaPoista
 9. Oi miten kaunista ja tunnelmallista.
  Ihanaa Joulunaikaa :)

  VastaaPoista
 10. Ihania jouluisia kuvia.
  Suklaan aiheuttamia päänsärkyjä on täälläkin podettu, isännän vuoro on nyt maata pimeässä :) mutta kun se on niin hyvää.
  Iloista Tapania

  VastaaPoista
 11. Kauniit kuvat! Hyvää joulunaikaa myös sinulle Emilie!

  VastaaPoista
 12. Jopas teki kotikalja sulle tepposet! Kurja mikä siivo tuli. Aattona olimme mekin kirkossa ja täynnä oli kirkko. Lapsenlapsi 5v. lauloi ja oli äitinsä kanssa keräämässä kolehtia. Jännittävää puuhaa.

  VastaaPoista
 13. Voi noita kaljoja, kaikkea sitä sattuu kylmässä. Ja tosikylmältä kyllä näyttää noissa talvikuvissakin.
  Mukavia välipäiviä ja uuden vuoden odotusta sinulle!

  VastaaPoista