lauantai 3. tammikuuta 2015

Johan tuli lunta

Alkoikin vuosi ihan mukavasti ;) Eilen alkoi tulla lunta, rätikkää, ihan tuutin täydeltä.

tyrnipensaat lumen alla

Eipä ihme kun oli täälläkin sähköt poikki. Meillä on tähän asti ollut hyvin harvoin sähkökatkoja. Illalla alkoi ja yöllä olivat katkenneet uudelleen, en tiedä miten kauan lie ollut sähköt poissa.
Aamukahvia suunnittelin lähteväni grillikatokseen kaasulla keittelemään, mutta sitten tulivatkin sähköt onneksi noin klo 9.


Kävin karistelemassa lumia tuolta pihalta, tyrnipensaista ja vähän muualtakin. Kumikengänvarteen jo meni lunta sisään, kun kahlailin tuolla hangessa. Täällähän on yleensä paljon lunta talvella, melkein metrin verran monena talvena. Paitsi viime talvi oli poikkeus. Näyttäisi tuota tulevan nytkin.

Lintujakin on alkanut ilahduttavasti näkyä. Tai olen niitä nyt ruokkinut vähän paremmin ja joutanut seuraamaan, kun olen lomalla :)

Hyasintit ovat kuihtumassa, ovat tehneet useamman kukkavanan sipuliinsa.

Eilen sain aikaiseksi(tai paremminkin miehen houkuteltua) lähtemään keskustaan viemään ompelukonetta, tai ihan vasiten ostamaan konetta kun entinen on vanha eikä toimi. 
Ostin sitten "uuden" siis vanhan käytetyn koneen, joka nyt toimii. 
Illan käytin sitten innoissani ompeluun, ompelin muutaman patalapun ja tyynyliinoja, noin ensialkuun. Sain ne just tehtyä ennenkuin sähköt meni poikki, jäi näkemättä "21 tapaa pilata avioliitto"-elokuvakin.

Tässä vielä uudenvuoden kahvi-tunnelmia :)

 Juotiin bavaria kupeista kahvitHeippa vaan kaikille ja paljon kiitoksia kivoista kommenteista kirjoituksiini. 
Jatketaan harjoituksia, eli lumitöitä :)
Aloitin myös ensimmäiset kärjestä alkaen neulotut sukat,
 niistä sitten toisella kerralla :)

25 kommenttia:

 1. Onpas kaunis astiasto.. raaskisinkohan edes juoda noin ihanista kupeista.. mutta ihana luoda juhlaa! Täällä kova tuuli ja vesisade, sade vienyt lumet jotta ei niitä töitä tartte tehä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai niin, ettei ole teillä lunta. Täällä sitä tulee lisää ja piha on vielä täynnä entisestä sateesta. Tuo "kultainen" bavaria kahviastiasto on meilläkin ollut lasivitriinissä, vaan joskus on hyvä pestä se ja vähän herrastellakin :)

   Poista
 2. Upeat kahvikupit. En varmaan raskisi käyttää:) Hyvää viikonloppua sinulle Emilie!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan, eipä meilläkään ola käytetty. Eikä noita voi tiskikoneeseenkaan laittaa :)

   Poista
 3. Kauniin lumista, täällä kaikki lumet sulaneet vettä sataa. Kaunis astiasto:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän ne puut ovat nätimpiä lumikuorrutuksella, mutta tarpeeksi kun lunta tulee, menee oksat poikki.

   Poista
 4. Nyt olen vähän kade. Meillä satoi eileisen päivän vettä ja tänän on satanut räntää. Juuri mitään ei jää maahan, vähän valkoista kuusiaidan päälle.
  Kauniit on kupit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin lahjoittaa täältä jo parikymmentä senttiä lunta. :) En oikein enää haluaisi kolata noita lumia yhtään.

   Poista
 5. Minäkin vaihtaisin tuohon lumiseen maisemaan heti, jos mahdollista tämän täällä vallitsevan ikävän ja lumettoman maankamaran. Todella kaunis kahviastiasto ja minun mielestäni ihan oikein ottaa se myös käyttöön. Noista kupeista kahvikin maistuu taatusti paremmalta.

  Hyvää alkaneen vuoden jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Kyllähän se mun mies noita löytää kirpputorilta ja joskus voi niistä juodakin. Arkikäytössä tykkään isommista kupeista kylläkin.
   Laitan teillekin sinne parikymmentä senttiä lunta. Sit meille jäis jo aika sopivasti. :)

   Poista
 6. Teille tuli ja meiltä lähti entisetkin.
  Ihanat kupit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on harmi kun ei sinne asti lunta tule, että jäis maahankin. Tulee sitten kevät aikaisemmin sinne. Meillä on yleensä lunta aina talvella ja usein liikaakin.

   Poista
 7. prachtig winterse taferelen en dan smaakt de koffie het lekkerst

  VastaaPoista
 8. On lunta saatu tänne Savoonkin. Minä hurja (ihan tarkoituksella) läksin klo 23 lumihommiin ja tein yhteen asti. Pikkuisen saivat läskit kyytiä ja hiki virtasi. Sitten menin vielä suihkuun. Mut olen yleensäkin illanvirkku. Linko käy meidän pihassa vähän miten sattuu. Tänään piti puista ja pensaista kopistella lunta ja oli aamulla sähköt poikki muutamia tunteja. Hyvää uuden vuoden jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlaista siellä niinkuinkuin täälläkin. Huomasin että tuijatkin olivat ihan maahan painuneet, eikä meinannut lumet lähteä ollenkaan karistellessa. Toivotavasti tänä iltana sähköt pysyy, jotta vois käydä rauhassa saunassakin.

   Poista
 9. Lunta on tosiaan tullut oikein roppakaupalla. Mies on ollut suurimman osan päivää lumitöissä, uutta tuli sitä mukaa, kun entistä sai pois. Pakko oli jo kolta, muuten käsipelillä saa enää kuria.
  Kauniit kupit, kahvi maistui taatusti hyvälle! Joo samoin on täällä pätkinyt sähköt vähän väliä. Isännällä meinas pinna kiristyä, kun hiihtojen aikaan kävi useamman kerran ruutu pimeenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina välillä on tällaisia päiviä. Suvilumi oli kyllä raskasta kolata.
   On se keljua kun just katkee sähköt jännässä paikassa :) Eilen yritin katsoa elokuvaa, kolme telkkaa on, jokaisessa eri katsojat, eikä sit makkarin telkusta yleensä näy muuta kuin lumisadetta. Suosiolla sitten kävi kirjan lukuun. Sitten oli jo sähkötkin päällä.

   Poista
 10. Nonniin mukava että sinnekin tuli lunta! Se valostuttaa ja saattaa se piristääkin. :) Lumitöissä saa hyötyliikuntaa vaikka ei se aina ilolta tunnu. Hienot kahvikupit, nuist'ei raaski usein juua. :)

  VastaaPoista
 11. Lumet on siirtyny sinne...meillä ei ole valkoista kuin pikkasen peltojen ojan reunamilla.

  VastaaPoista
 12. Meillä ensin lumet sulivat täysin ja eilen satoi pari senttiä taas lisää. Sää todella vaihtelee. Kivat lintukuvat:)

  VastaaPoista
 13. Minä kuuntelin sääennusteita ja varauduin sähkökatkoon. Ei onneksi tullut :) Hieno kahviastiasto sinulla :)

  VastaaPoista
 14. Tulin tutkimaan blogiasi! Aivan upeat kupit sinulla! :)

  VastaaPoista
 15. Yhteinen vastaus; Kiitos! Toivottavasti kaikki sais lunta ketkä siitä tykkää, vaikka joskus tulee sitä vaikka ei tykkäiskään.
  Tervetuloa vaan lueskelemaan tänne, uudet tutustujat :)

  VastaaPoista