perjantai 9. tammikuuta 2015

Kuka kaipaa lunta...

voi tulla tänne Pohjois-Karjalaan, täältä sitä löytyy ja kukaan ei pane pahakseen vaikka vie peräkontissaan tai vaikka junalasteittaan sitä kotiinsa :) Meijänki pihasta vois muutaman autokuorman viedä.

 Terijoensalavat katkeilee jo lumen painosta
 Tällasessa mytyssä on mun pienemmät tuijat
 Isommat tuijat vielä ovat pystyssä
Eipä ole ihme kun sähköt katkeilee

Nämä on otettu jo hämärtyessä kolmen maissa, kun tulin kotiin kaupunkireissulta.
Asiat hoitui ihan nopeasti, enkä löytänyt alennusmyynnistäkään mitään "tarpeetonta". Mitäpäs mie nyt vaatteilla tekisin, kun työtkin alkaa, niin riittää entisetkin, kun en missään käy.
En ostanut kuin alusvaatteita ja OptiMSM:ää, jotta jaksais ja nivelet pysyis vetreenä.

Markkinoilla kävin vaaliteltasta nauttimassa virvokkeita, nyt niitä alkaa olla tarjolla.
Kirjastosta hain vain varaamani kirjan; Jakarandapuun lapset, ei ollut paljon varauksia siitä.
Iltapäivä menikin pimeään asti tuolla lumitöissä.
 
Kotosalla linnut käyvät ahkerasti syömässä

 Tämä tilhi on kyllä aika :) jännän näköinen, keltasirkku katselee vähän ihmeissään


Ois kyllä parempi kamerakin tarpeen, kun näitä kuvia katsoo :)
Alkaa nää mun jutut taas toistaa itseään, kun ei ole muuta kuin lunta ja lintuja. 
Ei voi mittään kun ei kerran aurinkokaan paista.

Hyvää viikonloppua!

17 kommenttia:

 1. Tasan ei mee nallekarkit, ei ainakaan ne vihreet :( Meil on lunta sen verran, että just just voi sanoa.

  VastaaPoista
 2. Kylläpä on teillä tullut lunta kuvathan on kauniin lumiset ja ihania lintujakin ruokailemassa.
  Hyvää viikon loppua :)

  VastaaPoista
 3. Lunta ja lintuja on ihan hyvä aihe :))) Luonto on niin kaunis, kun se on peittynyt paksuun lumivaippaan. Harmi vaan kun kaikki puut ei kestä sitä ja katkeilevät ja repeilevät :(
  Minä istutin kymmenkunta tuijaa viime keänä, eipä ole tullut käytyä katsomassa, kuinka ne jaksaa lumitaakan alla. Kyllä se kesä ja kärpäset sieltä tulee, nautitaan me nyt vaan lumesta :)))

  VastaaPoista
 4. Kiitos vaan lumitarjouksesta, mutta näkyy sitä meilläkin piisaavaan ihan tarpeeksi ja lisää tulee koko ajan. Kai tässä on vaihdettava polkupyöräkin potkuriin kun eivät kovin tiuhaan auraa teitä täällä syrjemmällä.
  Ompa sutjakka poika tuo tilhi, onkohan se vielä niin nuori. Muuten näyttää ihan hyvä kuntoiselta. Minä olen laitellut jyviä ja talipalloja, vaan kellekkään ei kelpaa. Taitavat pelätä kissoja niin paljon.

  VastaaPoista
 5. No jo on lunta! Kaunista on, mutta ehkä vähempikin riittäisi :)

  VastaaPoista
 6. Näköjään lunta on ihan riittävästi siellä päin! Luin juuri netistä, että meillä on lumen syvyydeksi mitattu 35 cm. Ihan riittävästi, nyt on voitu ladut tehdä ja pääsee myös hiihtämään.
  Ihania kuvia Tilhestä.

  VastaaPoista
 7. Meillä näyttää samalta. Eilen oli jo pitkä sähkökatkos lmen takia. Onneksi minulla on otsalamppu ettei tarvinnut kompuroida pimeässä.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 8. Meille voisi vähän sitä lunta tuoda. Täällä on niin vähän, että mies ei pääse hiihtämään vielä ja se sitä kovasti harmittaa. Pelloilla on sänki vielä näkyvissä eikä metsässä ole sitäkään vertaa.
  Hauska tilhi :)

  VastaaPoista
 9. Lunta teillä riittää, laita meille vähäsen, pellot on ihan paljaana.

  VastaaPoista
 10. Voi hurja! täällä etelässä ei juuri ole lunta tällä hetkellä. Hienot lintukuvat!

  VastaaPoista
 11. Kuule samat sävelet täällä parinkymmenen kilsan päässä, aivan lytyssä kaikki pihan puut ja pensaat. Ja lähes joka päivä tulee lisää. Melkeimpä alkaisi riittää, mutta onhan sitä joskus ollut paljon enemmänkin ja ehtii vielä pihavalotkin hukkumaan umpsukkeliin tällä menolla :)
  Kiva tilhukkainen töyhtönsä kera!
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 12. Meille on luvattu huomiseksi kunnon lumisadetta ja kohta taas lauhaa, joten mahtaako sitä lunta tänne tänä talvena tullakaan.
  Ihania lintukuvia.

  VastaaPoista
 13. Onpas hauskan näköinen tilhi :D
  Tänne saa lähettää hiukan lunta,että ois edes hiukan valoisampaa.

  VastaaPoista
 14. Käyhän varistelemassa enimmät lumet sieltä tuijien ja muiden herkempien kasvien päältä, ettei käy köpelösti.Jos lunta tulee näin paljon kun meillä sitä nyt jo on tullu, niin oksat repeilee ja kasvihuoneiden rungot vääntyy lumikuorman alla. Mie jo kävin kasvihuoneen katon tyhjentämässä ja luumupuun latvasta varistelemassa lumikökkäreet.

  VastaaPoista
 15. Ajattelin, kun noita sinun kuviasi katselin, että sinulla varmasti on hyvä kamera! Ainakin osaat ottaa hienoja kuvia, tuo tilhi on niin kaunis! Meilläkin niitä on aika ajoin kovastikin tuossa pihalla, mutta en ole näin tarkkaan kuin sinun kuvistasi nähnytkään.
  Mihin sinä menet töihin? En ole pitkiin aikoihin lukenut blogeja, joten en ole nyt oikein kärryillä uutisista. Nuo edellisen postauksesi sukat ovat muuten ihanat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan! Voi, minä taas katselen muiden kuvia, kun ovat niin hienoja :) Minä vaan kuvaan, ei ole oikein käsitystä mikä on hyvä kuva :)
   Eikä mulla ole hyvää kameraa. Sony 18,2 mpix pokkari. Yli 2 v. sitten ostin.Ei ole kokemusta järkkäreistä, niin helpon kameran ostin.
   Menen nyt muutaman kuukauden vuorotteluvapaan sijaiseksi.

   Poista
 16. Kiitokset kaikille muillekin kommenteista! Voi hurja, unohtui ihan tuo kasvihuone katsomatta, onko siinä paljon lunta päällä!

  VastaaPoista