perjantai 20. maaliskuuta 2015

Ikkunalla vihertää

Keväthän se tulee, vaikka ei siltä näytä. Sen merkkipäivä, kevätpäiväntasaus on huomenna 21.3. jolloin maapallolla ovat yö ja päivä suunnilleen samanpituiset. Sitten viikon päästä alkaa se kuuluisa "kesäaika" :) ja pitää herätä tuntia aikaisemmin (oikeesti !) (onneksi on sittenkin iltavuoro)

Vajaa viikko sitten, en muista päivää. Laitoin herneitä likoon ja seuraavana päivänä multaan. Kyllä ne kasvoivat nopeasti, nyt pitäisi ne keretä syödäkin.
Muualla ei täällä viherrä eikä kuki, ainakaan ulkona. Tänään kyllä aurinko paistoi aivan pilvettömältä taivaalta, ja ihailtiin auringonpimennystäkin hitsaajan lasien läpi. Yritin kuvatakin sitä, vaan tuli laseista jotenkin kummallisia heijastuksia, esim. minun silmä ja pimentyvä aurinko (En viitsi ihan sellaista näyttää :) Netistä voi sitten ihailla parempia kuvia :)

 Siinä se nyt on pimentyvä aurinko, voi olla pimennyksen suurin vaihe klo 12,33.

Pihalla näyttää tältä samaan aikaan
Kyllä luonto hämärtyi ja kylmeni, vaikka eihän se kuvassa näykään

Kylvin 23.2. siemeniä ja näytti jo siltä ettei omista mustasilmäsusannan siemenistä kasva mitään. Kerkisin jo kylvää uudelleen kääsiösammareita samoihin potteihin ja siirsin parit pelargonin taimetkin niihin. Mutta kas, susannat itivätkin yllättäen :)
Kääpiösamettikukat ovat kyllä itäneet ja kasvaneet aika huonosti.

Saa niitä kohta koulia sitten uusiin astioihin.

En enää rupea kasvattelemaan niitä kukkia, mitä saa helposti kaupastakin tai puutarhalta. Kolmella eurolla näin myytävänä  monenlaisia pelargonioita puutarhamyymälässä. Tuskinpa mun kylvämistä taimista mitään kukkia tulee vielä pitkiin aikoihin, vaikka kyllähän minä kohta siirrän isompiin asioihin taimet ja yritän kasvatella niitä. 
Välillä tulee vaan sellainen tympääntyminen :)

Mun perhosorkideassa on edelleen vain yksi kukka, mutta se on kyllä kestänyt kauan.
Olen kyllä ihaillut tätä ja lisää näitä kiitos!
Hauskaa viikonloppua teille! Mulla tämäkin  menee taas vaihteeksi töissä.

16 kommenttia:

 1. Ihanaa viherrystä! Minä kylvin hyasinttipapua (5 v vanhat siemenet) ja kun tulin reissusta kotiin ne oli venähtäneet 15 cm pitkiksi aluiksi ja isot lehdet oli jo! Yllätyin. Ajattelin etteivät noin vanhat siemenet edes idä... Ihana orkideakin <3

  VastaaPoista
 2. Mullakin nuo kääpiösammarit itivät tosi huonosti ja ovat ihan heiveröisiä. Ei niistä taida olla penkkiin asti...

  VastaaPoista
 3. Komea vehreä hernepelto sinulla!

  VastaaPoista
 4. Mie oon tuota kääpiösammaria kylväny monena vuotena, se on miun oikea supersuosikki. Ostan yleensä monta pussia, että tulisi tarpeeksi taimia, koska itävät niin huonosti. Toinen uusi suosikki on tagetes patula, kukkii erittäin runsaasti ja hyvin näyttävä sammari. Kyllä niistä ruppanan näköisitä taimista tulee yllättäen hienoja, Älkää vaan heittäkö niitä mehtään :)

  VastaaPoista
 5. Herneenversot on ihania, minun kasvoivat jo yli, pitäis laittaa uudet kun viitsis :D
  Auringonpimennystä en edes muistanut aamulla, ihmettelin vaan et miks auringonpaiste on väritään kuin täyskuutamo hankiaisilla, erona vaan sininen taivas, äkkiä se sitten selvis!

  Mulla on vielä kääpiösamettikukat laittamatta, mutta ryhmäsamettikukkia tulee näköjään yli oman tarpeen, eka erä ei itänyt ollenkaan ja toisesta erästä iti sitten varmaan kaikki, kun laitoin varmuuden vuoksi vähän reilummin :-D

  VastaaPoista
 6. Todella hienosti on herneesi kasvaneet. Kauni orkide'
  Meillä oli pilvistä niin ei auringonpimennystä nähty. Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 7. Hyvinhän vihertä siellä Minäkin kylvin kääpiösamettikukkaa ja muitakin samettikukkia
  kasvihuonekurkkua ja tomattia. Kaunis orkidea :)

  VastaaPoista
 8. Oi mitä herkkuja siulla kasvaa, herneenversot on niin maukkaita.
  Miulla elämäni ensimäiset tomaatin taimet jo itäneet, saa nähä onnistunkoniiden kasvattamisessa, miulla kun ei ole tuota siun viherpeukaloa.

  VastaaPoista
 9. Taidanpa itsekin laittaa versoja tulemaan, ennenkuin herneet kokonaan kuivuu purkkiin.. meillä kun ei väki oikein rokasta välitä..Ihanaa viherrystä!

  VastaaPoista
 10. Kyllähän sieltäkin jo lumi vähenee!

  VastaaPoista
 11. Eipä voi kieltää, etteikö joskus iskisi "väsymys" noitten kasvatettavien kanssa. Varsinkin jos menee huonosti ja tänä keväänä ei orvokit itäny ja petuniat tosi huonosti ja osa taimista nuupahti. Ötökät vai joku syy???

  VastaaPoista
 12. Sama juttu kääpiosamettikukkien kanssa. Vain muutama heiveröinen taimi.
  Pitihän tuota auringonpimennystä seurata. En uskaltanut ryhtyä kuvaamaan, kun lehdessä sanottiin objektiivin saattavan siitä vahingoittua. Maailma meni kyllä jännän väriseksi ja oloiseksi. Hämärtyi, kuin kunnon ukkosmyrskyä ennen.

  VastaaPoista
 13. Ihan hieno kuva on! Ei yhtään huono. Kevään viherrystä ikkunalaudalla. :) Tuli kuvattua ja katottua pimennys, myöhemmin huomasin myös tuon uutisen että kamera kin saattaa vaurioitua... :( En tiiä miten, miten sen sitten huomaa, koputan puuta vielä ei näy mitää kamerassa.... :D Siis tarkotan siinä kuvassa tai jotain.. Kun ainahan sitä aurinkoa on kuvattu... Tai niin että kuvaan tulee aurinko, vahinkoituuko siitäkin?!

  VastaaPoista
 14. Hernettä voisikin kylvää. Yleensä olen laittanut sitä jo tammikuussa, mutta nyt jotenkin olen unohtanut. Kiitos muistutuksesta :)

  VastaaPoista
 15. Ihanat taimet! Jaksamista alkavaan viikkoon!

  VastaaPoista
 16. Kiitoksia Paljon kaikille kommenteista!
  Pihalla kevään tulo nyt loppui, kun alkoi lunta tulla taas vaihteeksi. Kuinkahan paljon sitä vielä tuleekaan!
  Onneksi ne varmaan sitten sulaa sen nopeammin pois :)
  En uskaltanut kuvata kameralla suoraan aurinkoa, vaan sen hitsauslasin läpi, näkyi ainakin television uutisissa olevan jotain suodattimia kameroissa. Nyt saa taas olla pitkän aikaa ilman auringonpimennyksiä :)

  VastaaPoista