keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Kun ei ole kevät juttuja...

kerronpa kirjasta :)

Joku aika sitten luin vasta ilmestyneestä kirjasta; Mummoillen, henkisen mummon käsikirja, kirjoittaja on Henna-Kaisa Sivonen

Varasin se heti kirjastosta, olin  5.s varaaja. Niinpä sain tämän melko heti lainaan.
Kun näyttää siltä, etten pääse lähiaikoina kuitenkaan mummoksi, on mukava edes lukea mitä kaikkea kivaa mummoiluun kuuluukaan.
Kirjassa on mummoiluun liittyvia kertomuksia mm. Kodista, sen sisustuksesta ja -huollosta. Keittiöstä, ruuanlaitosta, säilönnästä ja leipomisesta. Esim. Karjalanpiirakoiden tekemisestä. Mummoilun Tyylistä ja hyvinvoinnista, terveyttä ja entisajan rohtoja unohtamatta. Kuinka mummoillen vietetään vapaa-aikaa, tehdään käsitöitä ja liikutaan. Kerrotaan monia elämäntarinoita, kirjassa on vielä monia mummojen haastatteluita ja muisteluita edesmenneestä mummosta.
Voi että tässä on paljon mukavaa lukemista!

Minullahan ei ole mitään muistoja omista isovanhemmista, he olivat kuolleet ennen minun syntymistä. Mutta "vieraita" /lainamummoja on elämääni kuulunut pienestä pitäen. Ja nythän hoitelen näitä mukavia "lainamummoja" joka päivä :)

Jos mummoilu tai iso-äitien elämäntyyli kiinnostaa, lukekaa tämä kirja :)8 kommenttia:

 1. Näyttääkin houkuttelevalle kirjalle! Vanhat perinteet kiinnostavat minua, joten tämähän pitääkin lainata. Kiitos vinkistä ja mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Mä olen jo syntymästäni asti ollut mieleltäni mummo, olen aina viihtynyt mummojen sekä vaarien parissa ja muutenkin elän sellaista mummoelämää.. ystäväni on sanonut minua jo teini-iästä asti anni-mummoksi.. ehkä sen takia olen lähtenyt myös ns. vanhustyön pariin..
  Täytyykin käydä kirjastossa, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä täytyykin käydä kirjastossa lainamassa tutuu mielenkiintoiselta Ikävä ettet sinä ole päässyt nauttimaan mummulasta :)

  VastaaPoista
 4. Pitäsköhän lukea. Ihan oppaaksi, kun itsestäni ei koskaan tule oikeasti mummoa.

  VastaaPoista
 5. Kuulin radiossa kun tätä kirjailijaa haastateltiin. Kirja vaikutti varsin mielenkiintoiselta.
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 6. Kiitos vinkistä, pitää tutustua kirjaan

  VastaaPoista
 7. Hyvä vinkki, kun ei ole niitä kevätjuttuja täälläkään...oikein:)

  VastaaPoista