tiistai 10. maaliskuuta 2015

Vapaapäivän iltana

Tänään olen viettänyt vapaapäivää, ihan on kivasti mennyt. Yöllä nukuin hyvin ja toivottavasti ensiyönäkin, jotta taas jaksaisi.
Eilen kävin pikaisesti bussien välillä kaupasta tulppaaneja, jotta saisin vähän nauttia naistenpäiväkukista. Mutta pahus, ne kuivuvat ihan silmissä.


Mikä lie tämän kevään tulppaaneissa, kun ne eivät aukea vaan kuivuvat pystyyn?

Multahommiakin vähän tein, kylvin basilikaa, lehti- ja parsakaalia. 
Nyt olen ostanut vaihteeksi GreenCare Luomu taimimultaa, jotta näen onko se yhtään parempaa. Viime vuonna en ollut oikein tyytyväinen Kekkilän multiin. Nämä mun pikkutaimet, pelargonit ovat vielä toistaiseksi viihtyneet. Muutama ahkeraliisakin näkyy itäneen, mutta muuten eivät ole kääpiösamettikukat "jatkaneet jalkojaan" :)
Mutta eihän tuota ole oikein valoakaan ollut. Eilen pitkästä aikaa aurinko paistoi.

Takapihalla on vielä yli nokian kumpparinvarren lunta, tuolla yritin kävellä :)
Ei täälläkään haravoida!
Kateellisena en uskalla edes katsellakaan, muiden haravoimisjuttuja ja ihania sipuli- ym kukkien kasvamisjuttuja. Kääk....
 Etupihalla on sellainen jääkenttä, ettei voi mihinkään lähteä kuin konttaamalla, kuitenkin menee rähmälleen ja vielä jos huonosti käy katkoo luitaan. Ei enää kannata hiekkojakaan ostaa, vähänkin isommat tiet ovat jo sulaneet onneksi.

Tässä vielä ruusut, joita jaettiin naisille työpaikalla. Siis ei hoitajille vaan asukkaille :)
Mun kännykällä ei saa hyviä lähikuvia.


Nämäkin kukat olivat jo maanantaina aivan rupsallaan, ihan niinkuin minäkin.
Toivottavasti virkoan tästä vielä kolmeksi päiväksi töihin, ennen viikonloppuvapaata :)

Pitemmittä jorinoitta 
Kaunista loppuviikkoa!9 kommenttia:

 1. Täälä on vielä melkein metri lunta, kyllä se lumi sullaa pois ko on lämpimiä päiviä.
  Mukavaa kesan odotusta.

  VastaaPoista
 2. Eipä ole haravointia vielä täälläkään, kyllä lunta on sen verran ja maa on sen jälkeen vielä märkää pitkään.

  VastaaPoista
 3. Käsittääkseni tulppaanit ovat kaupassa jääneet ilman vettä, ja siksi ne kuivuvat pian kotiin tuonnin jälkeen. Sama on käynyt monesti itsellekin.

  VastaaPoista
 4. meillä ei ole enää lunta kuin varjon puolella, mutta kuraa riittää.
  Oikein mukavia aurinkoisia päiviä siulle :)

  VastaaPoista
 5. Samoin minun viimeisin tulppukimppuni kuivui pystyyn yhdenkään avautumatta. Sussi tuossa kertoikin syyn siihen. Täytynee muistaa kaupassa katsoa, että niillä on vettä tyvellään.
  Lumi ja jää lähtevät, kun niiden aika on. Meiltä yläpihan käytävät alkavat nyt olla jäättömät, mutta alapihalla lunta riittää vielä pitkäksi aikaa. Ja vähäiset nuo piipot ovat täälläkin, vaikka Ib-vyöhykkeellä asunkin.

  VastaaPoista
 6. Minäkin olen nyt ollut kolme päivää töissä ja ainakin huomisen vielä, perjantaista ei ole vielä tietoa. Huomis- ja perjantai-iltoina on vielä illallakin menoa,mut sit on onneks vapaata. Mukavaa loppuviikkoa myös sinulle :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kommeteista! Kiitos Sussi vinkistä. Pitää vilkaista seuraavan kerran, enkä osta samasta kaupasta enää :) Tietysti kotiin kuljetetaan niitä ilman vettä, jos ne niin äkkiä kuivuu.

  VastaaPoista
 8. Tulppaaneja myydään nykyisin 'kuiviltaan' eli ei pidetä vedessä, etteivät kasva kaupassa! Kun tuo kotiin kukkaset pitää leikata oikein terävällä veitsellä uusi imupinta (3-5cm pois vanhaa kantaa), jotta vesi lähtee taas imeytymään kukkaan :-D Tosin tänä talvena olen itsekin ostanut tulppaaneja, jotka ovat kaikesta huolimatta vain kuivaneet 'pystyyn'!
  Ihanaa kun aurinko paistaa ja aurinkoista loppuviikkoa siis toivottelen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin varmaan on, että ovat kuiviltaan kaupassa. Usein näyttävät jo siellä olevan kuivahtaneita.
   Olen aina leikannut uudet imupinnat kotiin tulon jälkeen, mut ei näy auttavan. Nyt en osta enää leikkokukkia, vaikka eivät maksaiskaan paljoa.

   Poista