keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Vastauksia haasteeseen

Sainpa minäkin tällaisen kivan haasteen :)
 
Tällä kertaa haasteella tehdään tunnetuksi blogeja, joilla on alle tuhat lukijaa. Ensin vastataan haastajan keksimiin 11 kysymykseen, sitten keksitään 11 uutta kysymystä ja haastetaan (5-) 11 uutta bloggaajaa mukaan. 

Selätön puutarhuri haastoi seuraavilla kysymyksillä

1. Mikä on paras tai mieleisin kasviyhdistelmäsi pihassasi? En oikein osaa vastata tähän ensimmäiseen kysymykseen. Aina vuorollaan jokainen kukka, joka kukkii :) Istuttelen kasveja sinne mihin mahtuu tai mitä penkkiä milloinkin muokkaan, enkä osaa suunnitella yleensä värejä, joten se on sattuman sanelema juttu, jos värit onnistuu.
Yritin etsiä vanhoista kuvistakin, mutta en löytänyt.  Keväällä on aivan ihanaa kun on paljon vihreätä :)2. Onko sinulla väriteemoihin perustuvia istutuksia? Eipä taida olla. Mulla kun ei ole suunnittelutaitoja sitten yhtään, jotta osaisin miettiä sopivia värejä, vaan on tullut istuteltua tai jaettua kasveja sinne mihin milloinkin mahtuu.

Tämä punahattu oli kyllä viime kesän lemppari

3.Kanttaus, kiveys vai joku muu vaihtoehto kukkapenkkien ja istutusalueiden rajauksena? On kiviä, tiiliä ja kanttaustakin. En ole oikein tyytyväinen reunuksiini kuitenkaan :) En halua kovin pysyviä reunuksia, koska kuitenkin joudun melkein joka vuosi laajentamaan kukka-alueita kuitenkin.
Toissa kesänä v.-13 panikoin pienien kotiloiden kanssa, tässäkin kuvassa näkyy lehdissä reikiä.
4. Käytätkö oksahaketta tai muuta katetta pensaiden/puiden alla? Entä omistatko oksasilppurin? Kyllä on oksasilppuri, ja käytän haketta kasvimaalla penkkien väleissä sanomalehtien päällä rikkaruohoja estämään ja laitoin myös marjapensaiden alle toissakesänä. Pidän monenlaisista katteista

5. Onko puoliso innostunut pihahommista vai joutuuko häntä "pakottaa" välillä avuksi? Eipä ole innostunut, meillä on vähän erilaiset ajatukset. Puiden kaadot ja siistimisiä hän hoitaa ja marjankeräyksessä syksyllä on hyvinkin innostunut.

6. Työläin rikkakasvi pihassasi? Kateviljelyä kun harrastan, niin kasvimaalla on kyllä vesiheinää ja juolavehnäkin on innokas kasvamaan.

7. Mikä vie eniten aikaa pihanhoidossa, ellei nurmikon leikkuuta lasketa? Kasvimaalla kyllä saa aikaa kulumaan. Kitkeminen, vaikka katteiden pitäisi helpottaa sitäkin. Mutta heinäsilppujenkin levittely vie aikaa, mutta on se niin mukavaa.

8. Onko kesäkukissa joku suosikki, jota täytyy saada joka vuosi? Orvokkeja pitää ostaa heti ensimmäiseksi ja joitakin ruusuja äitienpäiväksi. Kylvän siemenestä, kehäkukkia (kyllä niitä kasvaa kylvämättäkin siellä täällä) ja unikoita pitää olla useammanlaisia.
Viimekesäisiä siemenestä kasvatettuja tupakoita

9. Kasvatatko itse kukkia siemenistä tai pistokkaista? Kyllä, nyt on ensimmäiset pelargoniat siemenestä kasvamassa, samettikukkia ja zinnioita, mustasilmäsusannaa ja vain kaksi ahkeraliisan tainta kasvoi siemenpussista. Eli tänä keväänä aika vähän on kasvatettu, joskus paljon enemmänkin. Täytyy nyt ostaa lisää valmiina.

10. Harrastatko hyötykasveja? Kyllä, yhtä sun toista. Monenlaista syötävää saa kasvimaalta ja pienestä muovihuoneesta keräillä. Tänä vuonna aioin hankkia palmukaalin siemeniä ja mangolditkin pääsi loppumaan viime vuonna. Basilikaa ja oreganoa kuivaan talveksi pizzamausteeksi. Ja nokkospuskat ovat aika isot, jotta riittää kuivata talveksi vitamiineja..


11. Tämän kevään suunnitelmasi taimi-, pensas- tai puuostoksia ajatellen? Enpä ole suunnitellut puita- enkä pensaitakaan ostaa. Taimia ostan sitten mitä tarvitsee, jos joku ei kasva itse kasvatettuna. Nyt ainakaan itsellä ei ole purjosipulia kasvamassa. Kukkia sitten ostan ruukkuihin ja joitakin yrttejä aion kasvattaa myös ruukuissa.

Kuvat eivät menneet sitten millään siihen kohti mihin oisin halunnut :) 
Vanhoja kuvia katsellessani, huomasin että mulla on tapana kuvata enimmäkseen vain yksittäisiä kukkia, eikä kokonaisia alueita. 
Muutenkin piha on pienellä rahalla itse tehty, vähän olen vain ostanut kasveja, enkä ole isoja määriä samaa kasvia koskaan laittanut, vaan jakanut omista taimista.

Hirveän vaikea laittaa tätäkin haastetta eteenpäin, kun en ole yhtään seurannut kenellä tämä on jo ollut.  Joten saa ottaa haasteen vastaan kenellä tätä ei ole ollut ja vastata samoihin kysymyksiin.

7 kommenttia:

 1. Kivat vastaukset! Pihaan saa uppoamaan rahaa rajattomasti. Jonkinlainen järki on pidettävä mukana ostoksilla;)

  VastaaPoista
 2. Mukava oli lukea näitä vastauksia. Tällaiset haasteet ovat tosi kivoja.

  VastaaPoista
 3. ♥kuvista tuli niin kiva kesäfiilis!

  VastaaPoista
 4. Kivat vastaukset ja ihanat kuvat!

  VastaaPoista
 5. Mulla on täysin sama tuossa 6. kohassa. Niin on erilaiset harrastukset. Oli sielä joku muuki, mutta unohin jo... :D Eka kuvan maisema on kiva! :)

  VastaaPoista
 6. Kivat asiat ja jutut ♥
  Iloa sinulle kevääseen ja aurinkoisia päiviä :)

  VastaaPoista
 7. Mukava Emilie kun vastailit kysymyksiini. Taas sain selkoa enemmän sinun maailmankuvastasi ja ajatuksistasi. Samalla lailla täällä on tehty pienellä budjetilla pihaa jo useita vuosia. Onhan noita kasveja kertynyt pikkuhiljaa lisää.

  VastaaPoista