torstai 21. toukokuuta 2015

Parasta aikaa

Eilen oli aivan ihana päivä, kun aurinko paistoi jo heti aamulla. Ja eikun pihalle puuhailemaan. Täyttelin astoita mullalla, vein taimet pihalle aurikoa saamaan.  Kaivelin kukkapenkeistä pois taas monta sankollista rönsyleinikkiä ja muuta rikkaruohoa. Kävin fillarilla kirjastossakin, onneksi.
Ja otin valokuvia :)


Tulppaani Exotic Emperor

Ihan hullaanuin näistä tulppaaneista. 
Kuvassahan ne näyttivät valkeilta, mutta vaaleankellertäviähän ne ovat. Toissa syksynä istutin ja Jos niitä oli 10 kpl, ainakin ovat hienosti lisääntyneet. Nyt näitä on 24 kpl.

Ensimmäisen leppäkertun näin sisällä pörräämässä toissa iltana, liekö tämä sama kerttu, 
kun vein sen varovasti pihalle :)

Iltapäivällä ajelin ensimmäisen kerran ruohoja, vaikka ei olisi kiire ollutkaan. Mutta kun koko ajan luvataan sateita ja sateita, niin hyvä leikata silloin kun on poutaa.

Erivärisiä esikoita haluaisin alkaa keräämään, näitä sain muutama vuosi sitten monta muovikassillista. Olen levitellyt sitten näitä moneen paikkaan, melko samaan aikaa alkavat kukkia.

Sitten on viime keväänä saatu keltainen perinteinen esikko, joka ei vielä kuki. 
En usko että se minimaalinen palloesikko mulla vielä siitä kasvaa :)


Olen katsellut omia vanhoja kuvia, kun piti etsiä kuvia vanhasta traktorista, niin kyllä on parina edellisenä vuonna kevät ollut paljon pidemmällä näihin samoihin aikoihin.

Samalla olen ajatellut miten sekaisin ja huonosti löydettävissä ovat vanhat (jo 3-5v.vanhat) kuvat ovatkaan. Ei tahdo löytää mitään mitä etsii, vaikka varmasti ovat jossain tallella (paitsi ei enää paperikuvina)

Pitäisiköhän ottaa joka kuukausi vaikka jotain "tärkeitä" kuvia erilleen eri kansioon ja sitten tilata niistä paperikuvat kerralla. Vasta tilasin netin kautta paperikuvia, eikä äkkiä tule mieleen mitä kuvia pitäisi tilata. Samalla postikuluilla niitä tulisi enemmänkin.  

Sain muuten vanhoista ( haalistuneista) 70-luvun kuvista aika kivoja kuvia, kun kuvasin niitä uudelleen ja vähän muokkasin kuvaohjelmalla. Jospa ne vähän paremmin säilyisivät uusina kuvina.


Tässä Tampereen messuilta ostamani ihmekukan mukuloiden kasvua. Aika ihme on, kun istutin isompaan ruukkuun olevinaan paremmin nuo 4 (minne lie hävinnyt 2) ja piti laittaa valkeat noihin pieniin purkkeihin kun multa loppui. Niin ylläri pylläri nuo pienissä purkeissa olevat ovat kasvaneet paljon isommiksi?? Saa nähä mitä noista tulee, ei ollut tarkoitus ostaa tuollaisia olenkaan...

Piti laittaa nämä tänne jo eilen, mutta oli netti poikki. Kerkisin jo ajatella karmeaa tulevaisuutta ilman nettiä, tai jotta onko modeemi mennyt rikki. Kännykässä toimi kyllä, mutta siinä on niin hidasta ja kökköä olla netissä. Sen verran löysin häiriökarttaa, että näin sieltä että tällä alueella on ongelmia netissä. Onneksi olivat korjanneet, huh helpotusta. :)

Nyt jo taas sataa, voi  Eii.
Mutta muuten nautitaan NYT tästä vihreydestä ja silloin kun aurinko paistaa. 
Nyt sitten onkin hyvää aikaa alkaa tekemään farkuista ruukunsuojia, joista vinkkiä sain täältä
Kiitos Kaupunkilaistyttö!

13 kommenttia:

 1. Kaunis pari tuo keltainen tulppaani ja balkkaninvuokko. Ihmekukkasi ovat nähtävästi monivuotisia (yksivuotisiakin nimittäin on) ja mukulat mitä ilmeisemmin viihtyvät pienessä purkissa ja liikakastelun vaarakin on silloin vähäisempi.

  VastaaPoista
 2. alles gaat weer opkomen maar je tulpen staan er wel heel bijzonder mooi bij.

  VastaaPoista
 3. Kauniin värinen tuo esikko, minulla on vaan sitä keltaista, sehän leviää pitkin pihaa. Saa levitäkin.

  Noista messuilta ostetuista ei aina tiedä mitä saa. Minähän ostin vuosi sitten Treen messuilta liljoja ja olivat ihan mitä sattuu väriltään. No kaikkihan ne kauniita ovat.

  VastaaPoista
 4. Eilen olkin ihana sää täälläkin. Tänän aamupäivästä satoi, mutta iltapäivä on ollut kuiva ja lämminkin, käytiin kävelylenkillä, niin kuuma tuli :) Mullakin alkoivat tulppaanit kukkia :)

  VastaaPoista
 5. Täytyykin laittaa muitiin tuon hyvin uudestaan kukkivan valkoisen tulppaanin nimi, näyttää ihanalta! Ihanan runsas esikkomätäs!

  VastaaPoista
 6. Tulppaani, joka kukkii ja lisääntyy - se on minun mieleeni. Siis nimi muistiin.
  Paperi kuvien teettäminen on jäänyt ihan kokonaan, vaikka se on ainoa toistaiseksi säilyväksi todettu formaatti. Kuvien arkistoinnin puutteet huomaa valitettavasti vasta myöhemmin, kun yrittää etsiä jotain tiettyä kuvaa.

  VastaaPoista
 7. Ihania kukkia Minkin tykkään niin kovasti tuosta valkoisesta tulppaanista tosi kaunista :)

  VastaaPoista
 8. Kaunista.. täällä en ole nähnyt vielä yhtäkään leppäkerttua, olisi kyllä tervetulleita. ja voi miten ihana tuo esikko-ryhmä.. Ja noita tulppaaneita minäkin tahdon!! Rakastan runsautta!

  VastaaPoista
 9. Jotenkin ne kaikki itselle tärkeät kuvat tosiaan pitäis tallentaa. Sitä vaan jotenkin kuvittelee, että kaikki muka säilyy ihan vaan muistoissa, mutta se on kyllä ihan turhaa kuvitelmaa se. Hyvä jos edes vanhoja kuvia katsoessaan muistaa, kuka perheenjäsenistä on kyseessä. Saati sitten mikä aika tai paikka.. Että ihan viisaasti teit niitten vanhojen valokuvien kanssa.

  VastaaPoista
 10. Mulla o nmyös kuvia siellä täällä;netin palveluissa ja sitten myös levyille tallennettuina. Pitäisi löytää yksi ja sama paikka jonne ne kaikki tallentaisi...

  VastaaPoista