maanantai 29. kesäkuuta 2015

Avoimet puutarhat 1. osa

Eilenhän oli monen puutarhaihmisen riemun päivä, kun pääsi tutustumaan kivoihin puutarhoihin. Nyt päätin minäkin lähteä katselemaan, kun oli kuitenkin muutama puutarha avoinna tässä lähistöllä. Mies ei halunnut lähteä autolla matkaan, joten läksin yksin fillaroimaan.
Tietenkin alkoi muutaman kilometrin päästä sade, onneksi oli maanmainio sadeviitta mukana. Olin "hieman" märkä, uitettu koira, kun pääsin ensimmäiseen paikkaan Linnunlahden siirtolapuutarhaan, jossa oli yksi puutarha-palsta avoinna.

Kaunis portti toivotteli tervetulleeksi ja kaikeksi onneksi sadekin lakkasi.


Enpä olisi uskonut miten paljon kaikenlaista mahtuu pienellekin palstalle. Monenlaista kukkaa, kasvimaa, puutarhavaja, mansikkaa, laatikkoviljelmiä...ym
 perunaa, valkosipulia, marjapensaita...

Päivänliljat kukkivat upeasti
 kottikärryssäkin kukkii hienosti kukat ja se on kätevä siirtää tieltä pois, kun leikataan ruohoja.
Valkoiset orvokit kukkivat upeasti ruukussa.

Hieno kesäparatiisi ja puuhamaa. Minulla on ollut kova halu käydä siirtolapuutarhoissa ja lehdistäkin olen lukenut kaikki jutut, jotka kertovat näistä paikoista. Jos joskus asun kaupungissa, niin toivoisin saavani tällaisen paikan itselleni. Tovottavasti pääsen myöhemmin kesällä tutustumaan useampaankin pihaan täällä. Paljon Kiitoksia esittelystä!

Seuraava paikka oli toisella puolella kaupunkia Karsikossa oleva Tähtelä. Kaupunkipuutarha 1250 neliöm:n savisella tontilla.Etupihan varjoinen alue oli täynnä maanpeitekasveja

Talon toisella puolella avautui ihmeen laaja nurmikkoalue, jonka takaosassa oli metsääkin.

Kauniita ja reheviä istutusalueita

Tätä rönsyakankaalin käyttöä ihailtiin joukolla, ei ole tullut mieleen käyttää tätä näin laajoina alueina.
Hienolta näytti varjossa havujen kanssa

 Tontin takanurkassa oli valtava kompostialue.
Tuo akankaalin reunustama polku kulkee kasvimaa-laatikoille.

Paikka oli hyvin viihtyisä, varjoisa ja rauhallinen
Sinne mahtui monta oleskelupaikkaa grilleineen

Erikoisuus täälläpäin oli lehtoängelmä (alla vas), joka oli "itsekseen" alkanut kasvaa tuossa etupihan penkin reunassa. Siemen ehkä oli tullut muiden kasvien mukana. Ruusutkin kasvoivat korkealla talon vieressä.
Bongasin kukkapenkistä myös tämän jumaltenkukan, mitä en ole koskaan ennen nähnyt.

Kävijöitä oli paljon täällä ja pihasta tykättiin sen rauhallisen tunnelman ja vihreän viihtyisyyden vuoksi. Paljon kiitoksia esittelystä!

Jatkan huomenna toiset kaksi paikkaa joissa kävin eilen.  Kyllä taas olen intoa täynnä, kun sain näistä monta ideaa, joita haluaisin itsekin toteuttaa.


7 kommenttia:

 1. Mukava päästä kurkkimaan muidenkin pihoja. Mä ostin elämäni ensimmäisen akankaalin tänä kesänä ja jotenkin tykästyin siihen ja luulenpa, että ens kesänä lisään sitä enempi, mutta aikasta hyvin rönsyää jo se yksikin kasvi.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kierroksesta! Ihanaa kun ihmiset rohkaistuvat avaamaan pihojaan. Täällä päin taitaa olla arkaa porukkaa, kun niin harvakseen on pihoja avoinna, vaikka tiedän monen monta kaunista, erikoista ja katsomisen arvoista pihaa. No kaikki eivät välttämättä halua ehkä ihmisiä pihoilleen töllistelemään. Mene ja tiedä, mutta kiitos niille jotka avasivat :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos esittelystä. Aika hyvin ehdit, fillarilla neljään puutarhaan.

  VastaaPoista
 4. Kiitos että sain kierrellä täälläkin puutarhassa kaunista on, tässä lähettyvillä kävin minäkin katsomassa puutarhaa. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos esittelystä! Hienolta kuulostaa sinunkin päiväsi.

  VastaaPoista
 6. Dat ziet er wel heel erg mooi uit en het welkom staat er dan ook heel uitdagend bij.

  VastaaPoista