perjantai 26. kesäkuuta 2015

Luonto kukkii ihanasti

Eilen olikin vaihteeksi sateeton päivä ja ahkeroimme mieheni kanssa pihalla. Leikeltiin nurmikot ja muutenkin siistittiin puiden ja kasvimaan ympäristöä.
Pientareet kukkivat nyt niin hienosti. Mies ei tavoistaan poiketen nyt niittänyt tontin reunoja viikatteella ja nyt ne sitten kukkivat.

Kuvista ei välity se kukkarunsaus mitä on joka puolella.

Isoiksi ovat ne pikku tummat ohdakkeet jo kasvaneet, kohta kukkivat


 Tottakai nämä ovat pahimpia rikkaruohoja, nämäkin leinikit.
Mutta luonnon kauneutta :)
Puna-ailakki kukkii joka puolella, enkä ole kitkenyt niitä. Kunhan kukkivat.
Puna-ailakki ja liperi pensas
Sitten myös kukkapenkeistä kuvia
Nämä kuunliljat ovat nyt parhaimmillaan.
Nämä ovat hyvin varjoisassa paikassa, kuusiaita on auringon puolella. 
Tuossa takana nousee varjoliljat.

Tätä pienempää kuunliljaa olen ihmetellyt. Onko siinä joku tauti?
Isompi on varmaan sinikuunlilja, se kasvaa ihan hyvin. Vaan tuo pienempi on "kääpiökasvuinen", ja olen siirrellyt sitä parempaan paikkaan muutamia kertoja. Tässä se on kasvanut tähän mennessä parhaiten.

Isoa ja pientä. 
Tämä sinikuunlilja on kasvanut samalla paikalla monta vuota, enkä ikinä muista miten isoksi se kasvaa :) Niinpä tänä keväänä istutetut liljat (Lidelistä ostetut) jäävät varmaan tämän alle.
Ruusujuurikin on pieni vielä, keväällä siirretty. Siellä ikävästi pilkottaa myös vesiheinä :))) ja kurkkuyrtti, sitäkin on levinnyt joka paikkaan mullan mukana.

Pitää minunkin laittaa vielä yksi laukkakuva :)
Tulikellukkaa ja sinistä akileijaa näkyy siellä toisella puolella nurmikkoa.

Valkotäpläimikkää ostin muutama vuosi sitten, enkä ole tähän oikein tyytyväinen. Rötkyilee sikinsokin ja on nurmikonleikkurissa reunoiltaan. Onkohan tämäkin liian varjoisa paikka? On kyllä salavan alla varjoisa ja kostea paikka vaikka kohopenkissä ovatkin.

Lupiineita moni vihaa, kun karanneet luontoon. Raunioyrttikin joillakin leviää, ei mulla.
Vain nämä muutamat lupiinit kasvaa meidän pihassa. Akankaali on kyllä levinnyt luontoonkin. Tässä se kasvaa keskellä nurmikkoa :)

Vielä pari kuvaa :D
Eilen kun menin aamulla terassille, tällainen vieras oli lepäilemässä.

 Tämä on hyvin arka, naapurin kissa. Nyt antoi minun kuvata :)
Tuli taas maratonipostaus. Mutta kun minä hurahdan näihin kuviin aina :D

21 kommenttia:

 1. Ihania kukkia ja naapurin kissalla on söpö ilme. :)
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Tulikellukka on ihan uusi tuttavuus minulle.
  Tuossa pienilehtisessä kuunliljassa on varmaan joku tauti tai muu. Lehdet kyllä näyttävät olevan oikean näköisiä, mutta tosi pieniä.

  Minä en yleensä laita kuunliljapenkkeihin muita kuin lumikelloja, jotka kukkivat aikaisin. Saavat kuunlijat rehottaa vapaasti, nuo muut jäävät tosiaan varmaan niiden alle.

  VastaaPoista
 3. kauniita kukkakuvia!

  Kuunlijoja voi vaivata virus. Jos kasvi vaikuttaa sairaalta, voisi olla parempi hävittää se.

  VastaaPoista
 4. Kuunliljat ovat kauniita...kukinto vaatimaton, mutta tuo lehtien kauneus!

  VastaaPoista
 5. Teillä kukkii pientareet upeasti niinkuin meilläkin :) Jos antais vaan kaikkien kukkien kukkia, niinkuin laulussa sanotaan. ..pääsis helpommalla :D

  VastaaPoista
 6. Toi Leinikki on hyvä kuivakukkana. Se säilyttää värinsä hyvin.

  VastaaPoista
 7. Ja mä hurahdin myös! Muutamat kerrat jo selasin kuvat läpi, kun niin kivalta näyttää..mulla muuten sama juttu mun sinikuuliljan kanssa, että en ikinä muista sen runsautta ja niin menin minäkin liljoja istuttaa sen juurelle, sinne jäivät.. joko kuunlilja saa lähtöpassit toiseen paikkaan tai sitten pitää kaivaa liljat ylös.. huoh..

  VastaaPoista
 8. Ei kuule haittaa kuva paljous, eikä näitä nyt niin paljoa ollu. Kuvia on ihana kattoa. Minäki.oon enempi kuvien kattelia ku tekstien lukia, vaikka ite tuppaan kirjottamaan paljon. :) Tänä kesänä on kultaakin kalliimpaa hyödyntää ne sateettomat päivät. Ei kannata poutapäivänä sisälle makaamaan, se on.ihan varmana seuraavana päivänä saje! Tykkään niityistä, niittykukista, kauniisti on niittykukkivat siellä.kukassa. Lupiinista tykkään myös, lehdet on mukavat, ja se viehättää kun jää vesipisarat niihin killumaan. Puna-akileija on meilläpäin rikkaruoho tai no niitä niittykukkia. Olenkin hämmästellyt että siellpäin sitä taitaa olla myös ihan vissiin perennana, kukkapenkeissä kummiski.

  VastaaPoista
 9. Hienoja kuvia ja hyvä rento ote sulla on kirjoituksissa ja puutarhanhoidossakin! Tykkään.
  Itselläni on muuten tuollainen samanlainen pieni kuunlilja. Epäilen että se on vain joku pienikasvuinen lajike.
  Tykkään itse katsella erilaisia puutarhakuvia. Just tollasia kun olet laittanutkin, et on kokonaisuudesta kuva, ei vain yksittäisestä kasvista. Vaikka itsekiin välillä otan sellaisia kuvia kun näyttää että jonkun kasvin kukinta on niin hieno et pitää kuvata vain se.

  VastaaPoista
 10. Luonnossa saa mielestäni ollakin niitä kasveja, joita ei kukkapenkkiin ottaisi. Luonnon antamat näkymät ovat kyllä usein kauniita.
  Kaunista kukintaa!

  VastaaPoista
 11. Kiitos kaikille kommenteista! Kyllä se puna-ailakki on ihan villinä kasvava kukka, vaan tässä pihassa ihan alusta asti on kasvanut kukkapenkissäkin. Kai tää on sille sopivaa maaperää. (entisessä pihassa kasvoi maito-horsmaa, mitä täällä ei kasva kuin ihan muutama). Alussa kitkin pois, vaan sit annoin olla kukintansa ajan. Sitten revin pois, jotta eivät siementäisi kukkapenkkiin. :) Se kukkii ihan samaan aikaan kuin rönsyleimu, muutenkin samantapainen kukka, rönsyleimu on vaan matalampi.
  Oon minä pelännyt, että tuossa pienessä kuunliljassa on joku tauti, vaan kun se on kuitenkin levinnyt, siis kasvi. Ja kun on niitä ihan minikokoisiakin kuunliljoja. Muistaakseni ostin tuonkin ihan puutarhakaupasta.. Pitää ruveta katselemaan netistä kuunliljojen taudeista.

  Juu, kyllä sitä pitää aika rennolla otteella hoidella pihaa, kun on kuitenkin sen verran iso piha, jottei ihan kaikkia rikkaruohoja tms millään voi nyppiä. Ja kun luonnonmukaisuutta suosin, en ole vielä myrkkyjäkään käyttänyt tai siis rikkojen torjunta-aineita :)

  VastaaPoista
 12. Ihanan rehevää ja luonnonmukaista meininkiä! Ja muutenkin viehättävä postaus monine kuvineen, kiitos.

  VastaaPoista
 13. Luonnonkukat ovat todella kauniita ja niitä tulisi hyödyntää paljon enemmän omassakin puutarhassa.

  VastaaPoista
 14. Upeita kuvia luonnonkukista, ihania ailakkeja, akileijoja ja upeita kuvakoollaaseita! Teillä näyttää niin rehevän kainiilta! Kuunliljat ovat minunkin suosikkejani, kissat tykkäävät nukkua niiden alla helteellä ja sateellakin!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 15. Luonnon kukat kaikki ovat hyvin kauniita sinulla onkin niin siistii ja paljon kukkia Se on kivaa että laitat paljon kukkia tänne meille, niitä on ilo katsella:)

  VastaaPoista
 16. Ihanan värikkäitä kukkia. Kyllä voikukka ja niittyleinikki ovat kauniita, kunhan kasvavat jossain muualla kuin omalla pihalla.

  VastaaPoista
 17. Kotipellolla olisi pieni haaste sinulle..jos maltat napata mukaasi.=)

  VastaaPoista
 18. Hurmaavat niittykukat ja luonnon värien voimaa!
  Viehättävät kuvat puutarhasta ja söpö kisuli!
  Lempeitä kesätuulia täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
 19. Luonnonkukat ovatkin nyt kauneimmillaa, huomattiin se varhaisella aamukävelyllä ja oli muuten muutama!! itikkakin hollilla, huh..

  VastaaPoista