keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Keskiviikon kuulumiset

Pakko tehä pikapostaus kun kuvat menee vanhaksi :D
Kiitokset kaikille kivoista kommenteista edelliseen juttuuni...

Ensimmäinen poinin (Edulis suberba) kukka avautui jo eilen. Olen laskenut tämän nuput ja muistaakseni niitä oli 18. Viime kesänäkin oli enemmän. Mut hyvä kun nekin...
 Mulla on kaksi pionia vain ja toisessa on vasta pienet nuput.

Keltapäivänlilja kiipeää kilpaa valamonruusun kanssa :) Ruusussa on vasta nuput.
Kamala kun en muistanut tämän nimeä, kun muokkasin näitä kuvia.
Mut nyt tuli mieleen, minusta tää on jalokallioinen. Saatu naapurilta parikymmentä vuotta sitten.

Jalopähkämöt alkoivat kukkia.

Olen nyt lainannut kirjastosta monia uudempia puutarhalehtiä ja niissä on niin hienoja puutarha-esittelyitä. Monissa puutarhoissa on näitä keijunkukkia ja alan iteki yhä enemmän tykätä näistä. 
En tiedä miksi olen hankkinut joskus kolmea eri lajia ja tässä ne ovat vierekkäin. Yksi kukkii. Ja tuo tummalehtinen on aivan ihana.
Siinä on jättipoimulehti vieressä ja valamonruusu, joka leviää liikaa,  takana. En tiedä miksi laitoin sen kukkapenkkiin, en suosittele, kun leviää liikaa siinä.

Tässä penkissä leviää sormustinukka, lyhtykoiso, kultatyräkki 
ja se punalehtinen apilannäköinen kasvi. Ja tähän istutin sen vuorikaunokin lisäksi. 
Tapelkoot keskenään, kuka voittaa :D
On tässä valtikkanauhustakin, mutta se saa syksyllä siirron muualle, koska lupsottaa aina auringonpaisteessa. Tykkään tällaisista pitkistä suorista kukista, jotka ei rötkyile :)

Akankaalikin on kyllä ihan nätti, pitää alkaa käyttää tätä vähän paremmin. Jostain syystä olen vähän hylkinyt tätä ja istutellut sitä sinne missä muut ei kasva.

Eilen vilkaisin vanhaa mansikkamaata ja voi kauhistus kun se oli päässyt rikkaruohottumaan. 
Kyllä me vaan ihaillaan luonnonkasveja ja ne valloittaa kaikki paikat. 
Rönsyleinikkiä, puna-ailakkia ja muuta kaikkea. Taas sain kottikärryllisiä nyhtää. Oli siellä mansikan raakileitakin, vaikka ovat tosi vanhoja ne kasvit. Mullahan meni pari vuotta sitten mansikan uusiminen plörinäksi kun tuli ostetua vääriä taimia, Kaunotar ei kunnolla tehnyt marjoja. Nekin saavat kyytiä ensi syksynä, varsinkin jos eivät tee mansikoita :)

Tänään tein suurimman kotilolöydön, eli aika ison kotilon. Kyllä ne taitaa kasvaa ne pienetkin kotilot isoiksi. Aika vähän olen tänä kesänä nähnyt niitä ja kerännyt tietysti pois. Nyt täytyy alkaa taas katselemaan niitäkin. Alkaa etikka olla tärkeä aine puutarhan hoidossakin, kun etikkaveteen upotan niitä ötököitä.

Hienoa kesän jatkoa, vaikka vähän viilenkin kelit!

11 kommenttia:

 1. Voi ihanuutta! Nuo sormustinkukat, kuin sadusta, siellä täällä, kukkivat kauniisti ja missä huvittaa! Aivan ihania! Ja nuo keijunkukat ovat myös kauniita! Onpa kiva kun sateesta huolimatta pionisi kukkivat, ne ovat kukkien kuningattaria! Akankaalia olen ajatellut istuttaa myös, se on kaunista ja kestävää! Harmi noita kotiloita, kukahan keksisi keinon että ne saataisiin vallan hävitettyä, niistä ei ole iloa kenellekään!

  VastaaPoista
 2. Mulla akankaali on niin rehevää että meinaa vallan tappaa kaikki muut kukat. Saa siirron oitis syksyllä..saa levistyy vaikk nurmikolla. Reheviä sun kukkapenkit ja siks niin kauniita.

  VastaaPoista
 3. Komeat sormustinkukkarivistöt ja muutkin ihanuudet kukassa!

  VastaaPoista
 4. Minäkin ihailen noita sinun sormustinkukkia!
  Tämä kostea kesä on oikea lehtokotilo-populaation onni täällä meillä. Joka päivä kerään niitä.

  VastaaPoista
 5. Ihme satupuutarha sulla siellä, kun kaikki vaan kasvaa reuhottaa ja kukkii noin runsaasti :)

  Mua alkaa sateen lisäksi tosissaan tympiä ne hitsin kotilot. Eilen illalla kun oli lämmintä, mutta märkää (taas kerran), keräsin niitä varmaan sata. Etikkaa en enää jaksa niitä varten ostaa, mutta kuumaa vettä laskin päälle. (Tulee muuten melkoisen ällö haju, kun unohtaa kotilot sinne veteen vähäksi aikaa. Yäk)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille kommenteista! Viime yönä tulikin rankkasade joten ehkä kukatkaan ei ois tänään olleet pystyssä.
  Voi kun joku keksis jonkun viruksen tai muun bakteerin joka iskis kotiloihin!! Tässä on niitä vielä vähän ja pieniä, mut eräällä puutarhavierailulla täällä kerrottiin että ne ovat ensin pieniä....Mutta en panikoidu, niinkuin toissakesänä, en!

  VastaaPoista
 7. Upeat kukat, erityisesti nuo sormustinkukat!

  VastaaPoista