sunnuntai 16. elokuuta 2015

Kauniita päiviä!

Tervehdys taas kaikille! Vaihdoin tuon yläkuvan maltillisempaan :) ettei ole liian loistava, kun alkaa tää kesäkin muuttua syksyisemmäksi. Kyllä sen viileyden tuntee ja valon muuttumisen, vaikka nyt onkin ihanasti aurinko paistanut.

Punahatut alkaa pikkuhiljaa kukkia, eilen ensimmäisen kerran näin vähän väriä terälehdissä. Kyllä väri vielä voimistuu. Leikkelin näiden päällä röhöttävät valamonruusut matalammaksi. Nämä kukkivat viime kesänäekaa kertaa, ja kyllä kuvasin näitä silloinkin paljon. Toivottavasti perhoset nyt löytäisivät nämä.

Hiljalleen alkaa tämäkin syys-tai iso maksaruoho Brilliant kukkia, tänään katsoin, niin samanverran oli kukkia kuin tässä jokunen päivä sitten otetussa kuvassa. Ostin toisenkin Komeamaksaruohon ’Herbstfreude’n jonkin aikaa sitten, saa vertailla näitä.

Liljoja olen seurannut, on tosi hidasta Pretty Womanin puhkeaminen, niinhän se on aina. Siinä on kyllä monta kukkaa, kun milloin jaksaa aueta. Siis kaksi sipulia niitä on säilynyt talven yli.
Tämä raasu on yrittänyt avautua, ei vaan oikein ole menestyneet nämä Stargazerit, viime vuoden keväisistä istutuksista tämä taitaa olla ainoa. Istuttelin näitä useampaan paikkaan, muistaakseni nämä kehotettiin peittämään syksyllä. Pretty Womanin sipulit käskettiin nostamaan syksyllä ylös. En ole tehnyt kumpaakaan :)


Tämän keväisistä liljan istutuksista tuli nämä neljä erilaista kukkaa. Lidelistä ostetut "Pixels Mix" Liljat. Keltainen oli suurin ja kaunein, osa kukista jo tippunut. Oranssein alhaalla vasemmalla teki vain tuon yhden kukan, vai olisko toinen nupullaan vielä.

Oikealla alhaalla kuvassa näkyy liljan kanssa jättimäiset lehdet kasvattanut palloesikko, joka ei kukkinut ollenkaan keväällä :)

Sitten välillä ötökkäkuvia
Onneksi en laittanut näitä tossuja jalkaan, kun siellä oli tällainen möllykkä.
 Sain netistä selvitettyä, että tämä on ukkonuijapistiäisen toukka, toiselta nimeltä koivunkalvonuijapistiäinen. Suloisen näköinen!
Syö koivun lehtiä, joita meillä on tässä paljon.
 Tämmöinen lentävä ötökkä oli joku viikko sitten tullut miehen käteen, ei onneksi pistänyt. Luulen että tämä on itse ukkonuijapistiäinen, ainakin hyvin paljon saman näköinen.

Vielä yksi kuva ötököistä. Ei niin miellyttävä
Kuvasin maloppeja yhtenä pimeänä päivänä, niin näin tään.
Nyt tuossa on vaan pieni kasa, kait siellä on joku toukka kotelossa. Yök! 
Malopit kukkivat kauniisti, niitä on ainakin kolmea väriä. Tätä puuttuu tummemman punainen

Nyt kun oltiin kasvimaallla, niin tähän laitan vähän sieltäkin tietoa.
Mangoldit alkoivat kukkia. Pieniä lehtiä olen käyttänyt salaatteihin ja smoothieen. Oikein muutakaan näistä ei saa. Tilli on nyt kasvanut ihan hyvin, olen laittanut sitä pakkaseen pikku pusseihin.
Kylvin tilliä sinne sun tänne, niin jossain se on itänyt, kun ennen en ole saanut sitä kasvamaan.

Herneet ovat kasvaneet myös hyvin, varmaan 1,5 m korkeita olisivat, jos olisivat pystyssä.
Herneistä en ole tavannut matosia yhtään, joskus niihin joku mato tulee.
Muita kasveja en ole enemmälti kasvimaalla tutkinut, sipulia kait jonkunverran tulee. 
Porkkanaa ja punajuurta en ole edes katsonut. 
Salaattia on syöty paljon. Ovat rehottaneet liikaakin ja etanoiden syömiä olen laittanut paljon kompostiin. 
Lehtikaalit ja lantun lehdet ovat syöneet reikäisiksi, pieniä lehtiä alkaa olla vähemmän syötyjä, niitä voi kyllä syödä.
Kesäkurpitsaa olen yrittänyt syödä pienikokoisena, vaan ei nyt oikein maistu mikään.
Kasvihuoneessa on raakileita, vaan ei yhtään mikään tomaatti kypsy.

Ei nyt huvita pihahommat, meni jo innostus ohi. Eilen sain leikeltyä ruohot, vain vähän jäi, kun en jaksanut. Alkoi jo "kypsyttää" nää pihahommat.
Mistä löytäisi taas innostuksen :(

Kukat yrittävät parhaansa mukaan piristää.
11 kommenttia:

 1. On sinulla kukkaloistoa. Edelleen on minullakin Pretty Womanit nupulla. Piäisikö ne ottaa talveksi ylös? En kyllä aikonut.

  VastaaPoista
 2. Voi miten kaunis on tuo maloppi, paitsi ettää tykkään kyllä kaikista kuvissa olevista kukistasi:I

  Mangoldia olen käyttänyt kuten pinaattia. Tehnyt pinaattimuhennosta ja laittanut piirakoihin, hyviä ovat olleet:)

  VastaaPoista
 3. Upeita kukkia! Minulla liljat kukkivat tänä vuonna todella huonosti.

  VastaaPoista
 4. Ihanan samettinen ruusu tuossa alimpana. Malopit aloittelevat meillä kukintaa samoin liljat, onneksi etupihan liljoja eivät liljakukot löytäneet tai tapoin ne sukupuuttoon takapihalla. Ihania kukkakuvia kuten tuossa edellisessäkin postauksessa! Meilläpäin ei metsässä kovin paljoa itikoita olekaan, onneksi vielä, hirvikärpäsaikaa odottelen kauhulla!

  VastaaPoista
 5. Kauniita kukkia. Meillä ei vielä maksaruoho ole värittynyt.

  VastaaPoista
 6. Kauniita liljoja sinulla. Ja upea ruusu tuossa alhaalla ja kaikki muutkin ovat ihania :)

  VastaaPoista
 7. Kauniit malopit ja tosi upeat liljat! Tsemppiä sinulle!

  VastaaPoista
 8. Nätti tuo punainen maloppi. Toivottavasti mun liljat vielä ehtis, pitäsköhän viiä aurinkoon.. Mun bannerikuva on ollu koko kesän harmaa voittonen... Ehkä ne nämä tunnelmat.. :/ Entiiä, ei oo tullu vaan laitettua värikkäämpää.. Voimia, ehkä vähän samoja fiiliksiä..

  VastaaPoista
 9. Mulla on komiamaksaruaho viälä aiva viheriänä. On keriinny useemmiten kukkimahan, mutta saa nähärä kuinka ny käy. Kovasti sulla on kukkia ja kasvimaakin on hyväs lyännis. Ku on pois puutarhasta muutamanpäivän, nii kummasti taas huvittaa jotaki teheräkki.

  VastaaPoista
 10. Maloppi on aika kaunis. En ole sitä koskaan kokeillutkaan, ehkä pitäisi ;)

  VastaaPoista
 11. Hienoja elokuun kuvia. Liljat ovat ihania sinullakin. Ja kaikki muutkin kauniita. On tämä niin ihanaa aikaa. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista