torstai 27. elokuuta 2015

Lepopäivä

Niinhän se tuli sadepäivä tännekin. 
Kyllähän kaikki olikin jo kuivaa, ja kasteluvedet loppu, joten tarpeen oli sade.
Tarpeen on myös itselle viettää sadepäivä sisähommissa, kun ei viitsi mennä märkään marjametsään. Siivosin ja saanpahan lueskella teidän blogejanne, kun vähän nyt ovat olleet pikaisella lukemisella :)
Kirjojakin olen taas alkanut lukemaan, nyt menossa Vera Valan Tuomitut.

Näyttää jo vähän alkaneet ruskistua jotkut angervonlehdetkin ja keltaisia lehtiä on jo koivuissakin. Eli ruska-aika kohta saapuu, vaan on niitä kukkiakin vielä.

On se punertava tää mun Pretty Woman, valkoinen on kuva siinä pahvissa mikä ostaessa on mukana, enkä ole muistanut katsoa kuvista oliko tää viime kesänä valkea, luulisin. Jos tää on saanut vähän punaisten liljojen "siitettä" viime vuonna :) Toinen näistä on vielä nupuillaan.

Vähän uusia hurahduksia on ilmennyt :)
Viimeksi Postinen-mainoslehdessä oli pieni värityskuva ja pitihän sitä kokeilla värittää :)
Kaivoin lasten vanhat puuvärit esiin ja eikun kokeilemaan...
Jotenkin olen jo vähän miettinyt, pitäiskö kokeilla, niin nyt sain potkua kokeiluun. kerrankin jotain "hyödyllistä" on tässäkin turhakkeessa. En ole vielä ostanut aikuisten värityskirjoja, muutaman kuvan olen netistä löytänyt väritettäväksi.

Eilen aamulla, heti herättyä, läksin käymään rannassa. Vaa eihän siellä erityistä näkynyt. 
Tuo tumma läiskä ei ole itikka, vaan ehkä pääskynen. Kun muokkasin kuvaa, niin luulin että oli näytössä roska tuossa, vaan ei ollutkaan :)


 Kauempana oli sumua


sumut häipyy kun aurinko alkoi paistaa.

Mustikoita olis ollut tuossa metsässä, vaan ei oikein mahdu enää pakkaseen, eikä hillojakaan meillä tule syötyä. Vadelmia pensaasta myös tulee joka päivä kerättyä. Ja syötyä myös molempia.

Nämäkin punahatut näyttää niin masentuneilta kun terälehdet ovat alaspäin. Eilen aamullakin niistä vuosi vettä, vaikka ei ollut satanutkaan .

Muutamia leijonakitojakin on avautunut, vaan saavat kukkia ihan itekseen
En ole oikein mitään tehnyt pihalla. Onneksi ei ole nurmikkokaan paljoa kasvanut, kun oli lämmin ilma. Nyt kun sai vettä taas niin ehkä sitä on leikattava seuraavaksi.

Pelargonit istutin parvekelaatikkoon, jos vähän paremmin tulisi tässä kasteltua niitä.


Rouge Cardinal kukkii sekin

Jackmanissa on vasta nuppuja.
 
Onneksi tuli laiteltua kepit ja narut näiden kultapallojen ympärille, niin vielä ainakin toistaiseksi ovat pysyneet pystyssä.
 
Nämä liljat ovat minusta niin hienoja, on kuvattava näitä nytkin usein, niinkuin jo parina edellisenä kesänäkin :)
Heippa taas ja kivaa loppuviikkoa, elokuun viimeistä viikonloppua!

20 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä tykkään niistä. Vaikka kestää niiden kukinnan odottelu pitkään. Ja tuoksua on piha tulvillaan. Muuten ne Lidlistä ostetut aikaisemmat liljat eivät tuoksuneet!

      Poista
  2. Meidän eilisen sateet tulivats itten tänään teille.

    Pretty Woman on sinulla toisaan hieman punertava. Katsotaan pysyykö ne minulla valkoisina ensi vuonnakin. Tuo alimman kuvan lilja on tosi upean värinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oikeesti vain vähän oli kai satanut yöllä, kai huomenna sataa sitten enemmän. Ei vaan huvita mennä ulos :)
      Yritin etsiä kuvia tuosta liljasta viime kesältä, vaan en blogista löytänyt. Muistaakaseni laitoin nää liian aikaisin sisälle kasvamaan ja ne kukki jo keväällä ennen ulosistutusta, huonosti tietty pienenessä purkissa. Kyllä viime kesänä kukkivat nämä alakuvan värikkäät liljat vielä hienommin :)

      Poista
  3. Kauniita kukkia sinulla on vielä. Kiva kun voi nauttia kukkaloistosta vielä näin elokuun lopulla. Ihan mukavalta tuntuu, kun välillä sataa. Toivottavasti sieniä tulee sateen mukana. Mukavaa tulevaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sulle! Myöhään meni näiden liljojen kukinta, kun on huono kesä, muuta kyllä niitä nyt saa ihailla. Saa nähdä pääseekö huomenna Joen Yöhön jos sataa kaatamalla, tai viitsiikö lähteä :)

      Poista
  4. Sade tuli ajallaan, pisarat kuin timantteja haavan lehdellä! Välillä on kiva puuhastella sisällä ja vaikka lukea kun sade hoitaa kastelun puutarhassa. Sinulla on paljon vielä kukkivia kaunokaisia puutarhassa, kultapallo tarvitsee hankkia, edellisen isäntä myrkytti, luuli seljaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh isäntää, vaan sellaista sattuu. Onneksi se kasvaa nopesti.
      On vielä kukkkia, ainakin eilen. Tänään sataa koko päivän ja mie innostuin siivoomaan, niin lähti imuriin a-kirjain tästä koneesta. Niin tulee vielä enemmän virheitä kirjottaessa. Liekö aa paikoillaankaan.

      Poista
  5. Onpa kaunista. Ihania kuvia ja hienojakin! Kiitos samoin sinulle.

    VastaaPoista
  6. Sadetta tuli meilläkin ja oli todella tarpeeseen!
    Kultapallo on mun suosikki näist syksyn kukkijoista.

    VastaaPoista
  7. Samoin täällä, tarpeeseen tuli sade. En ole jaksanut poerennoja kastella, riittää kun raahaa vettä purkkikukille ja amppeleille. Minäpä kuule voitin arvonnassa tuollaisen aikuisten värityskirjan, odottelen postia....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi olkoon voitosta. Kiva nähdä millasen saat.

      Poista
  8. Minä kyllä odotin sadetta mutta ei oikein kunnolla satanut kuin vähän tihkua Maa on kyllä niin kuiva kasvit kaipaisi vettä. Kauniita kukkia on viellä loistamasa päivien iloksi Lilja on kyllä kaunis
    Hyvää elokuun loppupäiviä Emilie ♥

    VastaaPoista
  9. Sade tuli meilläkin tarpeeseen. Ihania kukkia!

    VastaaPoista
  10. Kauniita loppukesän kukkijoita sinulla!

    VastaaPoista