tiistai 4. elokuuta 2015

Viikko vierähti nopeasti

Pitänee tänne jotain raapustaa, vaikka pää on vieläkin vähän reissusta tokkurassa. Käytiin 5 päivää reissussa Tampereen seudulla. Tietysti normaalit; Vehoniemen Automuseo ja Werstas tuli kierreltyä, käytiin myös Milavidassa, missä ei ole ennen käyty. En ole vielä kuvia käsitellyt enemmälti, niitä tuli kyllä tällä reissulla otettua paljon.

Varsinkin täältä, perjantai illan konsertissa Ratinassa, Sonata Arctica, Children Of Bodom ja Nightwish. Tuli otettua kuvia paljon ja myös videoita.
Aivan valtavan upea konsertti oli, kaksi ensimmäistä yhtyettä oli jäänyt mulle vieraiksi, mutta nyt sekin asia korjaantui :)  Nightwish on tietysti "tuttu" ennestään, mutta nyt voi kyllä tykätä ihan oikeesti, oli senverran hieno kokemus. Mitään Niin Hienoa en ole ikinä kuullut ja nähnyt. Musiikki, valot, taustafilmit yhdessä...fantastista. Youtuupissa on paljon tästä konsertista videoita, joita voi käydä katsomassa, mutta eihän niistä koko tunnelma täysin näy.

Eilen illalla tultiin Tuurin kautta kotiin. Joitain pihakoristeita ostin ja vaaleanpunaisen kastelukannun :) Ja suklaata. Siellä voisi kuluttaa koko päivän, joten ei oikein tunnissa kerkiä perehtyä kaikkeen tarjontaan.

Yöllä tultiin kotiin ja heti aamulla piti lähtee kameran kanssa kukkia kuvaamaan :D

Ylärivissä:
jouluhyasintti on ruvennut penkissä kukkimaan :) Keskellä Lustre Deep Pink Pelargoni on lopultakin avannut ekan kukan (aika outo väri minusta), ja tuoksuherne on tormistautunut poissaollessani kasvamaan ja kukkimaan.
Keskellä; ihmeekseni huomasin kannon alkaneen kasvaa sieniä! Keväällä kaadettiin hajonnut paju, siihen jäi pitkä kanto koristeeksi, ja sepä innostui sieniä kasvamaan :) vaikka kasvaa siitä uusikin verso.

Alarivissä kukkivat keväällä Liidelistä ostetut liljat. Aika ihme värejä! Tuota oranssia keskimmäistä en ensin huomannut ollenkaan ja toisen kerran kun menin katsomaan niin huomasin sen. Neljä niitä oli, joten varmaankaan en huomannut yhtä. Keltainen on suurin (ja kaunein)

Toisessa kukka- kollaasissa ylärivi; viime keväinen äitienpäiväruusu, ihmekukkka (ostin niitä juurina Tampereen Messuilta keväällä)  ja kirjokakkarat (enpä enää kasvata näitäkään).
Keskellä Maloppi ♥ ja ensimmäinen tään "kesän" kärhön kukka Rouge Cardinal, ehtii aina ensin kukkaan ♥♥
Alarivissä; mulla eka kertaa kasvamassa pionunikoita, aika jänniä huiskia ja niissäkin on monia uusia värejä.  Sekä entiset silkkiunikot.

Aamulla oli kiva katsella, kun oli paljon kukkia auennut näinä muutamana päivänä, mutta en oikein tykkää kun unikot kaatuu ja rötkyilee. Miks ne ei voi pysyä pystyssä! Eikä mulla ole tukia...taas piti keppejä etsiä, jotta sai nurmikot leikattua penkkien vierestä. Kaikki reunakukat makaa nurmikolla. enkä raaski ajaa niiden yli leikkurilla.
Kasvimaakin taas on täynnä vesiheinää, huoh. En tiedä mistä aloittas taas hommat. (Nurmikot niitin)
Pitäis heinä(häkki)komposti tyhjentää kokonaan, jotta sais sinne perunanvarret, kaikki muutkin rötkyilevät kurkkuyrtit ja rikkaruohot laitettua. Mustikoita pitäis poimia, itikoita on ihan tajuttomasti metsässä.
Katotaan nyt mitä kerkiää. Paljon olis blogeissa uusia postauksiakin lukematta, vaan Nyt alkaa "yöpuu" kutsua. Hyvää viikon jatkoa!

8 kommenttia:

 1. Mukavan reissun oletkin tehnyt.
  On se vaan kumma juttu sitä kun on muutamankin päivän poissa pihamaaltaan ni eikös vaan kaikki kukat olekkin sillä aikaa käyneet kukkimaan.
  Aika mielenkiintoiset värit noissa liljoissa

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla, että teillä oli onnistunut reissu. Konsertti on varmasti ollut ihan huippu! Minä en ole koskaan käynyt Tuurin kyläkaupassa. Kyllä viiden päivän poissaolon puutarhahommista huomaa, on varmasti tunne ettei tiedä mistä aloittaa, mutta mukava on ihailla uusia kukintoja. Erikoisen värisiä liljoja.

  VastaaPoista
 3. Aha, sitä on täällä päin käyty :) Me olimme saaressa silloin viikonloppuna kun Treella oli se konsertti. Kuulin, että komea oli ollut, lähitalossa Ratinassa asuu tuttava joka kuulee konsertin omalle parvekkeeleen, halusi tai ei.

  Hienot sienet ovat pajussasi kasvaneet ja kukat ehtii muutamassa päivässä pitkälle.

  VastaaPoista
 4. Teillähän oli oikee kunno reissu. Keskisillä kuluu päivä ihan helaposti. Viires päiväs puutarhas kerkiää tapahtumahan vaikka mitä, ku muutamaki päivä näkyy helaposti. Torella erikoosen färisiä lilijoja.

  VastaaPoista
 5. Talvella haaveilee puutarhatöistä ja kesällä niitä on liikaa.. Näin käy ainakin minulle.

  VastaaPoista
 6. Juuri mietin viime viikonloppuna, että pitää varmaan ostaa mökille lisää tukia, kun kaikki kasvit kaatuilevat pitkin pituuttaan. Vesisateet ja viileä kesä ovat saaneet perennat venymään normaalia pidemmiksi.

  VastaaPoista
 7. Mukavalta kuulostaa teijän reissu. Kauniita kukkia!

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille kommenteista!
  Eipä pitäis liikaa miettiä seuraavan päivän hommia, kun kävi niin että tulikin muuta ikävämpää ohjelmaa ja jäi kaikki hommat iteltäkin pois. En nyt sen enempää kerro, mutta joskus aina välillä yllättää ikävästi. Toivottavasti tämä tästä korjaantuu....

  VastaaPoista