perjantai 25. syyskuuta 2015

Viikko mennyt taas

Mihinhän lie tämäkin viikko oikein mennyt, jotenkin tuntuu etten mitään ole tehnyt, ei ainakaan mainittavaa. Kait mie siivosin huushollia maanantaina...Tiistaina kävin kaupungilla, kun oli ilmaiset bussimatkat...Sittenpä en muista enää, no ainakin kolmesti kävin kirjastossa ja nostin yhtenä päivänä loput perunat.

Nämä kärhöt kukkii, mutta ei Jackmanii jaksa avata nuppujaan
Sainhan minä torstaina Enkulilta hienon kirjeen....jossa oli monenlaista kaunista. Kiitos!
Käykää katsomassa tarkemmin hänen blogistaan lisätietoja noista atc-korteista. Kunhan niitä alan saada "valmiiksi" laitan Enkulille vaihtarit.

 ATC-kortteja
 palapelin palasta tehty kiva kortti
Todellakin nämä kortit eivät kuvassa näytä ollenkaan niin hienoilta kuin oikeasti ovat. Syksysateiden tullessa varmaan alan "taiteilemaan" tällaisia  pieniä kortteja, mulla on niitä tuossa pino jo suunnitteluasteella.  Mitään en kadu niin nyt kuin sitä, että myin akryylivärilaatikon halvalla kirpparipäivänä...olen törppö, nyt olisin itse tarvinnut niitä värejä.

Perhosia ei ole tämän 20.9. päivän jälkeen näkynyt enää kuvattavaksi asti

Tähän penkkiin istuttelin yhtenä päivänä akileijan taimia ja patjarikon siementaimia. Otin omista kasveista siemenet ja kylvin kesällä. Hienosti itivät. Jos pärjäävät tässä talven yli niin hyvä on, jos eivät niin istutan keväällä uudet.

Mehuja oon lirutellut melkein joka päivä tuolla edellisessä postauksessa näytetyllä juicemasterilla.
Tyrnin marjoista sillä tuli hyvin helposti mehua, siemenet tippuivat kätevästi kompostiastiaan. Oisinpa aikasemmin tilannut tuon koneen, niin ei ois tarvinnu "tapella" tyrnien mehutuksen kanssa. Varmaan säilyy tässä vielä paremmin vitamiinit, kuin mehumaijan mehussa.

Muitakin mehuja oon tiputellut, lantusta, omenasta, lehtikaalista, porkkanasta. Omat porkkanat ei vaan tänäkään vuonna onnistuneet, niistä tuli aivan pikkiriikkisiä ja joku mato kaivautunut melkein joka porkkanaan. Ihan turhaa hommaa koko porkkanan kasvatus :(
Lantun taimethan minä ostin valmiina ja ainakin ne kolme lanttua mitä oon nyhtänyt, ovat olleet oikein hyviä ja makeita (madottomia), vaikka lehdet onkin joku ötökkä nauttinut ihan reikäisiksi.


Vielä kasvimaan sadosta senverran, että perunaa on tullut ihan riittävästi tai liikaakin. Toisaalta onhan hyvä kun on syötävää, jos tulot pienenee näiden herrojen päätöksien mukaan vielä, tai ainakin menot lisääntyy.
Taisinpa alkuviikosta saada nämä tämän syksyn ensimmäiset sukat valmiiksi

Jos raitasukkia alan neuloa, niin pitää olla valmiiksi raidoitettu lanka, tässä on liikaa lankojen päitä pääteltävänä, vaikka neuloessa jo päättelen niitä.
Pitsineuleen ohje on Rakas Villasukka-kirjasta Magdaleenan sukat-ohjeesta. 
Nalle ja Nalle taika-lankaa yhteensä 125 g. 
Pohkeet näyttää vielä paksummilta kun en viitsinyt riisua pitkiä housuja alta pois, vaan ne on tuolla sukan sisässä :D

Keltaiset vadelmat ovat ihan eri tahdissa kuin muut...Nyt vasta alkavat kypsyä
Hyvät ystävät...Tallentakaa useampaan paikkaan kuvat ja muutkin tärkeät jutut tietokoneelta!

En saanut (osannut) palautettua kuvia, jotka vahingossa poistin toheloidessani. Erään ohjelman latasin, jonka avulla olisi voinut palauttaa poistettuja tiedostoja, mut en löytänyt sieltä montakaan kuvaa tai muuta tiedostoa. Lievästi sanottuna ottaa aivoon! En onneksi muista mitä kaikkea siinä poistuneessa kansiossa oli ...

Hienot kelit on vielä ollutkin ja aurinko paistanut. Ulkona olis vielä "pakko" olla, kun kohta kumminkin sataa ja myrskyää.
Yhtään en ole haravoinut lehtiä, vaikka maat ovat ihan keltaisenaan, mutta puissakin on niitä vielä paljon. Annan kastematojen touhuta nurmikossa, kaikessa rauhassa mutustella puunlehtiä.

Hyvää Viikonloppua teille kaikille!

10 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos :) Ite en ole noihin hirveen tyytyväinen, mut eiköhän noita tule pidettyä :)

      Poista
  2. Eikö aika ookki hupaasaa. Viikko menöö nii ettei huamaakkaa. Meillähän kaikki päivät on samanlaasia, joka päivä pitää mennä navettahan oli viikonloppu tai ei. Kyllä sitä ny kuitenki tuloo leheren reunasta päivien nimet luettua. Vai ei Jackmannii jaksa, ihime. Mulla se kukkii aina ensimmäästen joukos. Lämpöösen näkööset sukat ;)

    VastaaPoista
  3. Nuo enkulin kortit on tosi upeita ja sie onnellinen saat niistä nauttia.
    Upeat on sukatkin ja kunnon pitkällä varrella, lämmittävät sääri mukavasti.
    Syksy hiipi puutarhoihin ,haikeaa.

    VastaaPoista
  4. Kivat kortit sait ja hienot sukat! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  5. Kävin kurkkaamassa niitä Enkulin atc-kortteja. Ovatpa hienoja. Minun kärsivällisyydelläni ei kyllä sellaisia taida syntyä.
    Sinäkin olet saanut räsymattosukat aikaan. Netissä se näyttää olevan vallalla oleva villitys. Yhdet minäkin väsäsin ja varmaan teen vielä lisääkin.
    Oikeassa olet, että kuvat on hyvä säilöä vähintään kahteen eri paikkaan. Minun koneestani on hajonnut sekä sisäinen että ulkoinen kovalevy, joten sinne olisi mennyt vino pino muistoja, ellei varmistuksen varmistuksia olisi ollut. Nykyisin talletan kuvat erilliselle kovalevylle ja sen lisäksi poltan rompuille. Hidasta ehkä, mutta kuvat ovat korvaamattomia.

    VastaaPoista
  6. Herkullisen näköisiä mehuja! Ja varmasti on vitamiinit tallessa, kun niitä ei kuumenneta. Hienot sukat olet ehtinyt neulomaan.

    VastaaPoista
  7. Hei, blogissani on sinulle postia!

    VastaaPoista
  8. Onpa täällä taas ihania herkullisia mehuja ja kaunista sukka- ja kukkaloistoa.

    Kiva kun tykkäsit korteistani. Kyselit mitä ovat mömmöt. Ne ovat kiviliuskeita, maaleja, värisuihkeita ja väripastoja ja kaikkkea pientä roinaa, joka jää maalin alle (riisiryynejä, siemenhelmiä.......)

    VastaaPoista