sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Tammikuun viimeinen

Hienoa kun on tammikuun viimeinen päivä. On tämä ollut pitkänpitkä ja raskas kuukausi paukkupakkasineen ja lumisateineen. Toivottavasti menee helmi-maalikuu vähän nopeammin jo.
Monena päivänä on ollut lumitöitä, kun pitää kaivaa portaita esille metrin korkuisista katolta pudonneista lumikasoista. Kerkiää sataa lisää ja pudotakin katolta, just kun saa kulkutien vapaaksi. Kyllä on tullut mieleen, että mieluummin tekisin jotain muuta.

Eilen ostin Lidlistä ensimmäiset tulppaanit :) Vielä nyt ainakin näyttävät ihan hyviltä, vaikka olivatkin kaupassa ilman vettä.


Jotenkin helpottaa, kun saa ihailla näitä vaaleanpunaisia kukkia

Oikeastaan mun piti kirjoittaa myös tavaroiden hävittämis/ järjestämis-buumista. Se nimittäin jatkuu. Ja lisääntyi vaan luettuani Marie Kondon kirjan, KonMari-Siivouksen elämänmullistava taika, josta kirjoitin tuonne sivulle; Mitä luen v. 2016 tammikuun 28.1.

Varmasti täältäkin lähtisi helposti monta kymmentä jätesäkillistä tavaraa, mutta ei onnistu kerralla niiden hävittäminen.  Kun ei ole millä viedä kaatopaikalle :) kerralla niin paljoa.
Tässä joku aika sitten kirjoitin Käsityölehdistäni, että mihin ne laitan. No, sain ne eräälle rouvalle annettua, helpotti sekin kummasti.  Puutarhalehtiähän niitä sitten olisi myös valtaisat määrät, alan kantaa niitä paperinkeräykseen, niiden hävitys ei niin pahasti harmita (luulisin).
Haaveilen kuitenkin siististä ja vähemmän roinaa sisältävästä kodista.

En ihan pysty toteuttamaan Marien ohjeita, en kyllä ala kaikkia vaatteitani kantamaan yhteen kasaan. Enkä kirjoja, vaan kyllä vähitellen poistan niitä ja sitten ehkä muuton yhteydessä loput (jos saa ison vaihtolavan pihalle)


Tämä talvi on vienyt minusta kaikki voimat eli "mehut". En jaksa enää näitä lumitöitä, enkä puiden kantoa ja pilkkomista, vaan on aika lähteä helpompaan asumiseen, maksoi mitä maksoi.

Vielä ei ole nostanut minkäänlainen puutarhainnostus päätään, ehkä en osta yhtään siemeniä tai kylvä mitään. Sen näkee vähän myöhemmin, kun saa selville muutetaanko mihin ja milloin.


Yhtään en osaa arvata miten tämän blogin käy. Tuskin on puutarhaa enää, toivottavasti kuitenkin parvekeviljelmiä. Löytyykö enää mitään kirjoitettavaa, sen näkee sitten. 
Jonkinlainen muutos tässä on kuitenkin edessä.
Tässä vaan odotetaan ajan kulumista ja asioiden selkiytymistä.

Kiitokset kaikille kommenteista!

19 kommenttia:

 1. Aloit sitten kumminkin siihen raivausprojektiin. Loistavaa! Rankkaa, mutta lopulta palkitsevaa. Joskaan ei olis mullekaan ne KonMarin ohjeet sopineet. Raivasin vaan ihan omalla tavallani. Ja vielä riittäis työsarkaa, mutta oon nyt pari kuukautta ottanut ihan rauhallisesti. Ei ahdista enää. Paitsi lehtimyyjät, jotka soittelee entistä kiivaammin, kun oon perunut kaikki tilaukset ja nyt olis kuulemma vaikka mitä huippuja jatkotarjouksia tilalle. Mutta en oo langennut ja se tuntuu hyvältä.

  Muuten kuulostaa vähän (paljon) haikealta sun mietteet. Ymmärrän kyllä hyvin. Mutta asioilla on onneksi tapana järjestyä <3. Ja parvekkeellakin voi kasvattaa monenmoista, jos niikseen tulee.

  Blogia älä murehdi. Jätät vaan hautumaan ja jatkat sitten kun siltä tuntuu. Itse ainakin oon huomannut, että jos tekee lopettamispäätöksen ja etenkin menee ilmoittamaan siitä ääneen, niin vähän ajan päästä jo on vaikka mitä asiaa. On tää kuitenkin jonkun sortin henkireikä.

  VastaaPoista
 2. Ihania tulppaaneja! Minä kyllä hyvinkin ymmärrän halusi päästä helpommalla! Mutta haikeata varmaan tulee olemaan kuitenkin... Minäkin ostin tuon Kon-Marin kirjan ja nyt on keskimmäisellä tytöllä lainassa.Ei minusta Kon-maria saisi tekemälläkään, mutta pikkuhiljaa tavaraa vähentelen... tsemppiä <3

  VastaaPoista
 3. Onpas ihania tulppaaneita. Ne ovat varma kevään merkki. Vai sellainen elämänmuutos sinulle on edessä. Haikealta varmasti tuntuu, mutta eihän sitä tiedä, mitä uutta (positiivista) uusi asumismuoto tuo tulleessaan. Menen Kuhmoon astmakuntoutuskurssille tulevalla viikolla, ollaan sen jälkeen yhteyksissä.

  VastaaPoista
 4. Blogi elää muutoksessa mukana. Varmasti tulee paljon uutta sellaista, mitä ei nyt osaa edes kuvitella.

  VastaaPoista
 5. Tekis siivous ja raivaus tääläki terää. Isäntä on sitämiältä, että oon jonkunsortin hamsteri :O No myännetähän, että kaikki kaapit on enemmä ku täynnä.... Toivottavasti saat möyhennettyä multaa uureski paikas, tavalla tai toisella.

  VastaaPoista
 6. Kaikkea hyvää toivon muutokseen, ja että asiat järjestyy. Blogi toivottavasti säilyy.

  VastaaPoista
 7. Voimia sinulle!!!! Älä ota stressiä mistään! Tee vain se, minkä jaksat. Kaikki järjestyy kyllä!!!

  VastaaPoista
 8. Onneksi blogi on vapaaehtoinen ja sen kanssa voit tehdä miten haluat. Vaikka omakotitalossa on hyvät puolensa, on myös isot haasteensa. Teillä sitä lunta vielä on aina enemmän kuin meillä. En yhtään ihmettele, että lumenluonti ja autottomuus raastavat.

  VastaaPoista
 9. Onnea muutokseen, toivotaan että kaikki menee parhainpäin ja mukava vaihtoehto löytyy! Voimia tämä hetkiseen arkeen! Ihanat, kauniit tulppaanit, ne ainakin vähän piristävät. Olen huomannut saman, että joskus on kaupan tulpusangossa vesi vähänä..

  VastaaPoista
 10. Kyllä omakotitalossa asumisessa talvella omat haasteensa. Ja kesällä on sitten omat ristinsä! Kyllä itelläkin välillä kerrostaloasuminen houkuttaa!

  Blogista ei kannata mitää painetta ottaa, sinne kirjoitetaan mistä ite tykkää. Tai sitten ei kirjota mitään!

  Hyvää alkavaa helmikuuta sinulle!

  VastaaPoista
 11. Minulla myös menossa tavaroiden hävitys..kaapit ovat täynnä kaikke mitä ei tarvitse. Erikasaan olen vienyt ne joista voi jotain joskus tuunata. Voimia sinulle kyllä kaikki varmasti järjestyy.
  Sen vaan sanon että älä vaa blokia jätä..kirjoitat kun ehdit ja jaksat.

  VastaaPoista
 12. Kaikkea hyvää toivotan sinun muutoksiin elä ota ressiä jos mahdollista vähennä pikkasen työtäsi Tylppanit ovat kauniita niinkuin kaikki talviset kuvasi

  VastaaPoista
 13. Miksi ihmeessä veisit kaikki tavarasi kaatopaikalle? Eikö teillä päin ole kierrätyskeskuksia, hyväntekeväisyyskirppispöytiä tai edes uffin tai fidan kierrätyslaatikkoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, käytän kyllä Uffin laatikkoa ja Konttia. Kun vaan voin kuvitella minkä tavaran kenelle kelpaavan. Turhahan sinne on kaikkea "roinaa" viedä. Vien sitä mukaa mitä jaksan fillarilla kuljettaa. Myös kierrätetään kaikki metallit, paperit ja lasit asianomaisiin laatikoihin.

   Poista
 14. Kiitokset kaikille kannustavista kommenteista! Juu, yritän olla stressaamatta ja rauhoittua edes välillä :) Ahistaa vaan kun joka paikassa on sekalaista roinaa, mitä ei voi kuvitellakaan muuttavansa mukanaan :) Jee tänään taas tyhjennetään jätelaatikko, niin saa kasata sen taas täyteen :D

  VastaaPoista
 15. Kaikkea hyvää sinulle tulevaan muutokseen elämässäsi. Ja niinhän sitä sanotaan, että kun yksi ovi elämässä sulkeutuu, niin toinen ovi avautuu.

  VastaaPoista
 16. Kaikkea hyvää muutoksien tuuliin. Ehkäpä tarinaa löytyy kirjoitettavaksi myös uudessa kodossa ;)

  VastaaPoista
 17. Muutkin on tuon kirjan myötä ja muutenkin innostuneet komppaamaan tavaroita ja vähentämään kamaa. Kannattaa ehdottomasti tarjota kierrätyskeskuksiin ja vaikka päiväkoteihin tavaraa, joka käy askartelumateriaalista. :) Itse oon pyytänyt tuttavilta kierrätysmateriaalia taideprojekteihin. (mm. rikkinäisiä koruja, kenkiä yms) Kyllä sellasia ihmisiä löytyy jotka tarttee. Voimia sinne ja toivon että muutokset tuottaa iloa ja jaksamista sinulle!

  VastaaPoista
 18. Jos uudessa kodissasi on parveke, pikkupiha tai patio, saa niissäkin viherpeukalo toteuttaa itseään. Minulla ei ole omaa pihaa, mutta on iso parveke ja vanhempien mökkimaasto, jonne olen saanut muutamia kukkapenkkejä toteuttaa. Niistä ja muustakin olen kuusi vuotta ammentanut aiheita blogiini, joten eiköhän sinullakin bloggauksen aiheita ole jatkossakin, jos vain itsestäsi siltä tuntuu ja on vielä haluja blogata noin ylipäätään. Muutoksesta voi seurata monia, uusia hyviä asioita. Minä ainakin olen edelleen lukijasi jatkossakin :) Ihania tulppuja, muuten.

  VastaaPoista