keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Sateista

Vettä sataa taas tänään. Eipä huvittaisi lähteä ulos, vaan onhan se pakko mennä. Kuten sanotaan, se on vain pukeutumiskysymys.  Jospa tuo vesisade vähän jossain välissä vähenisi. Katselin tuossa millaista keliä oli vuosi sitten, niin oli vähän enemmän lunta.

Vuosi sitten oli tämän verran lunta
Muista kuvista sitten näkee, ettei silloinkaan ollut vuoden lopussa lunta kovinkaan paljoa. Eli nuokin sulivat silloin pois. Siitä huolimatta lunta tuli tämän vuoden alkupuolella niin paljon, että sitä oli vielä huhtikuussakin.
Joten vielä sitä lunta tulee ennenpitkää. Täällä ei ole kokonaan lumetonta talvea ollut. Muutama joulu on ollut vähäluminen kylläkin.

Eilen kävin Joen kaupungissa ostamassa vielä lisää joulukorttitarpeita ja muitakin asioita oli.

Ohikulkiessa huomasin että Joensuun kauppahallin päivät ovat luetut ja purkaminen oli käynnissä kolmen kaivuri-työntekijän toimesta, Sanomalehti Karjalaisen sivulla on parempi kuva. Vuonna 1968 rakennettu Kauppahallihan ei ole ollut kauneudella pilattu ja sen purkamisesta on ollut keskustelua täällä jo pitkään.  Lapsuudesta muistan kun tätä edeltävä kauppahalli oli vielä viimeisiä aikoja auki, käytiin siellä loppuunmyynnissä. Pitäisikin netistä katsella tietoja niistä ajoista, näkyy löytyvän kuvia siitä vanhastakin kauppahallista.

Torihan on ollut "suljettuna" jo jonkin viikon ajan. Siitä on kuorittu pinta pois ja aidattu. Eli Joensuun keskusta on taas myllerrettynä. PKO  alkaa rakentamaan toriparkkia ensi vuoden aikana.
Ehkä siitä syystä ei täällä järjestetty joulunavausta ilotulituksineen, sehän on ollut tuolla torilla ennen.

Jaahas, eksyin aiheesta. Piti näyttää varsinaisesti vain nämä valmiit joulukortit.

Nyt tulee kaikki tällaisia hillittyjä enkelikortteja, ei  tonttuja tms. Ennen en ole tehnyt samalla teemalla joulukortteja, mut näin onkin helpompi kun ottaa jonkun teeman.

Muutama kortti pitää vielä tehdä. 

Ei mutta näkyi ja kuului vesisade nyt taukoava. Pitää lähteä hakemaan puita huomiseksi ja tuli kirjastosta viesti, että varaamani kirja on tullut. Jos sen hakis, vaikka on mielenkiintoinen lukeminen (tai parikin kirjaa) kesken. Nyt on Seppo Jokisen Rahtari meneillään :)

8 kommenttia:

 1. Kivoja kortteja olet tehnyt. Minäkin olen askarrellut kortteja pitkästä aikaan, kun monena vuotena olen tehnyt vain valokuvakortteja. Kovin on sateista ja harmaata.

  VastaaPoista
 2. Ihania enkelikortteja, tykkään enkeliteemasta. Itsekin kävin eilen Joensuussa. Paljon siellä aina rakentavat ja maisema muuttuu kun harvoin käy. Mukavaa keskiviikkoa.

  VastaaPoista
 3. Kauniita kortteja.

  Vai puretaan se halli. Kävin siinä aikoinaan ostamassa piirakoita kun oli Joensuussa työmatkalla tai kyläilemässä.

  VastaaPoista
 4. Upeita joulukortteja. Minäkin olen jo aloittanut korttien tekemisen, mutta keskenhän se vielä on...

  VastaaPoista
 5. Onpa kauniita kortteja. Minäkin tajusin ettei kannata yhdellä kerralla tehdä useita erilaisia; jää sitten muillekin vuosille teemoja.

  VastaaPoista
 6. Kiitos yhteydenotosta!
  Rolf Kempe ei ole minulle valitettavasti mitenkään tuttu, mutta piirtäjiä on niin paljon. Voi olla jossain alueella mitä emme tiedä hyvinkin tunnettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Enpä tiedä mistä kyselisi. Olisi kiva tietää milloin ja kuka noita kortteja on piirrellyt. Ne ovat niin lumoavia. Laitan yhdestä kuvan seuraavaan postaukseen.

   Poista