torstai 19. tammikuuta 2017

Onnea!

Onnea Ruisleipä! Siis Suomen Kansallisruoka on ruisleipä. 
On se minusta ihan hyvä valinta, sitä on joka paikassa saatavana ja meillä täällä on hyvät valikoimat erilaisia ruisleipiä. Nam, ja kaikki ne ovat tuoreena hyviä ja jotkut vielä vanhempanakin. Karppausaikana en syönyt leipiä ja nytkin yritän välttää syömästä liikaa, mutta ostan ja nautin muutaman kerran viikossa hyvää ruisleipää.

Toinenkin hyvä juttu on, kun Pohjois-Karjala on valittu matkailumessuilla kotimaan parhaaksi matkailukohteeksi. Onnea!  Hienoa. 

 Maisema Kolilta
 Opastaulu
Toinen paikka jossa käytiin ennen usein on Lieksan Ruunaa ja NeitikoskiOnhan tällä myös Muita hienoja paikkoja, mainittiin myös BombaViimeksi kaupassa tarttui mukaan ensimmäinen kukka :) Aika vaatimaton on, mutta luulin että nämä paranevat kasvessaan.

 Vaikeita kuvattavia ovat
Mutta joku herkkyys näistä Muscareista löytyy

Muuten ei mulla kukat menesty, kun niistä lehdet tippuu ihan hurjasti. 
Jokohan raaskin heittää kukat pois?
Limoviikuna on ihan vaan runko kohta, eilen suihkuttelin sitä ja vein toiseen huoneeseen, pois silmistä. Fiikuksessa on 7 lehteä enää, joutaa sekin katkaistaja istuttaa uudelleen latva.


Yhdet vain...nimittäin sukat olen saanut valmiiksi tammikuussa.

Ajattelin vaan neuloa ja tulkoot eripariset. Mutta aika lailla samanlaiset tulivat :)
Mun heikoin kohta sukissa on kärkikavennus, aina sitä pitää miettiä ja kokeilla. Eikä se satu oikein hyvä tulemaan. Pitäisi sisäistää neulominen, miten ne pitää neuloa.

Tämä on sellainen hutaisu, kun ei ole muutakaan tekemistä. Nyt pitää keitellä päiväkahvit ja syödä pari porkkanasämpylää ja lähteä lenkille, jos toimis paremmin. Heippa kaikille!


13 kommenttia:

 1. Upea tieto, että POhjois-Karjala on näin hyvin menestynyt tässä vaikeassa kilpailussa! Ihania kuvina sinulla Emilie, Kolilta ja muualta. ONneksi pohjoiskarjalaiset ovat osanneet hoitaa hyvin leiviskänsä :) Mukavaa viikonloppua!♥ ♥

  VastaaPoista
 2. Kuulin tänään radiosta tuon ruisleipäuutisen. Erinomainen valinta, sillä ruisleipä on kyllä leipien kuningas. Sitä kaipaa, kun reissussa syö päivä toisensa jälkeen kaikenlaisia pullapitkoleipiä. Koliahan on jo muutenkin kutsuttu kansallismaisemaksi, joten nappiin meni sekin kohde. Olen katsellut televisiosta Meidän Suomemme -ohjelmia, joissa näytetään ilmakuvia maastamme. Kyllä meillä on todella upea ja monipuolinen luonto.

  Nätit sukat ja onnistuneesti samanlaiset. Minun on vaikea tarkoituksellakaan tehdä erilaisia, sillä perfektionistina kaipaan symmetriaa. Vahingossa eroavaisuuksia kyllä tulee - useinkin. Mutta koska inhoan purkamista, hyväksyn pienet virheetkin. Minusta sukissasi on ihan hyvä kärkikavennus. En huomaa siinä mitään ongelmaa. Osta tai lainaa kirjastosta joku neulonnan perusopas, jos kaipaat lisää oppia. Netissäkin on pilvin pimein hyviä ja selkeitä ohjeita.

  VastaaPoista
 3. Oikea valinta sekä Pohjois-Karjala että ruisleipä.

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia Pohjois-Karjalasta, aika tuttuja maisemia ovat. Kiva, että Pohjois-Karjala menestyi niin hienosti. Kauniita sukkia olet neulonut. - Mukavaa torstai-iltaa!

  VastaaPoista
 5. Olipa hyvät valinnat niin Pohjois-Karjala kuin ruisleipä! Leipää syön aika vähän, ruisnäkkäri parasta, mutta kaikki muutkin ovat herkkuja. Pohjois-Karjalassa on vaikka kuinka paljon nähtävää ja koettavaa!

  Kauniit sukat tikuttelit!

  VastaaPoista
 6. Hulppeat maisemat kolilta. Enpä lainkaan ihmettele valintaa kotimaan parhaaksi retkeilykohteeksi. Myöskään ruisleivän voittanutta ei ole.
  Kauniit ja kauniin väriset sukat.

  VastaaPoista
 7. Ihanat kuvat Kolilta Onnea pohjoiskarjala voitoista. Kauniit sukat sekä helmilijat :)

  VastaaPoista
 8. Hieno juttu, että Pohjois-Karjala voitti. Se on meidänkin suosituin matkakohde ollut jo vuosia. Lappi on tietysti toinen mutta sinne on jo pidempi matka. Nätit on sukat. Minulla tulee aina toiseen sukkaan liikakerros ja kavennukset vähän heittää.

  VastaaPoista
 9. Kyllä palkinnot menivät oikeaan kohteeseen! Kun vain leipomot ottaisivat tästä vaarin ja alkaisivat tekemään lisää oikeita ruisleipiä. Sellaisia missä on vain vettä, ruisjauhoja ja suolaa. Ei vehnäjauhoja tai mitään muutakaan!

  VastaaPoista
 10. Ihanan pirtsakat sukat! Meillä täällä Suomessa on kaikkea niin hienoa, eikä kaikkea osaa edes arvostaa. Ihanaa kun nyt on tämä juhlavuosi, niin tulee kiinnitettyä enemmän huomiota kaikkiin ihaniin Suomi-juttuihin :)

  VastaaPoista
 11. Ruisleipä on ihan must. Aamulla kahvin kanssa ja maistuu se illallakin.
  Olen joskus nuorena käynyt Bombatalolla.

  VastaaPoista
 12. Kauniit sukat olet tehnyt. Onpa tutut ja rakkaat maisemat noissa kuvissasi.

  VastaaPoista