perjantai 6. tammikuuta 2017

Pakkasessa on kärvistelty tämä päivä

...niinkuin eilinenkin. Onneksi on vielä puita joita polttaa uunissa. Ei sisällä ole ihan näin jäätävää...


kuin näissä kuvissa. Oli eilen niin hohtava päivä, että uskalsin lähteä kävelemään ja rannalle tietysti. Oli vähemmän pakkasta, kuin tänään -28. Kävelylenkki kesti 22 minuuttia, matkaa ei ole kilometriäkään, mutta yhtään pitempään ei ois kärsinyt lenkkeillä. HRRR...

Tänään hain vain puita ulkovarastosta ja haahuilin kameran kanssa hetken.

Viime joulukin on jo paketissa, mennyttä. Vaikka kuinka koetti tehdä joulua, niin ei ollut "samanmakuista" kuin ennen. Suklaata oli liikaakin :))
Uutta oli bataatti-peruna-laatikko, jota kokeeksi tein. Siitä voi tulla lanttu- ja imelletyn perunalaatikon korvaaja. Isoa, 12 kilon kinkkua ei enää kannata paistaa. 
Vaikka ei siitä jäänyt kuin kilo syömättä. 
Hernekeittokin maistui hyvältä pitkästä aikaa joulun jälkeen.

4.1. ja 6.1. kuut
Kun olen sellainen "kuu-hullu", niin aina kun kuu näkyy, pitää sitä koettaa kuvata. vaikka olis sata kuvaa kuusta.  Eikä onnistu sen kuvaus ikinä, liekö liian kaukana :D

Pieni kukka nökerö työntyy vielä sipulista

Eiköhän tämä arki tästä ala taas sujua, kevättä odotellessa.

Kun nyt on Suomen juhlavuosi, niin on tällainen 101 kirjaa-Kirjojen Suomi-juttu, kirja jokaiselta itsenäisyyden vuodelta, niin ajattelin että luen ainakin yhden kirjan näistä joka vuosikymmeneltä. Liian iso haaste lukea kaikkia! 
Ainakin listasta löytyy erilaisia kirjoja, mitä itse valitsisin hyllystä.
Ihan oikeita kirjoja pitää hakea, ensimmäisen varasin jo kirjastosta :)
Muutamia niistä olen jo aikaisemmin lukenut. 

Paljon kiitoksia kaikille kivoista kommenteista aikaisempiin kirjoituksiin!

11 kommenttia:

 1. Hienoja nuo kuut ovat.

  Täällä jo lauhtuu, nyt on enää -18 C.

  VastaaPoista
 2. Mä en kyllä nokkaani laita pihalle yhtää useemmi ku on pakko. En ainakaa lenkille hrrr. Teillon ollu kauhian kylymä. Meillon asteet tullu alahan, ku lehemän häntä. Ny ei oo ku -6.9. Mutta tuuloo sitäki enemmä.

  VastaaPoista
 3. Huomenta, kyllä paukkupakkanen saa luonnon näyttämään kauniilta ja hienoja kuvia olet ottanut. Kiitos, että otit esille tuon kirja jutun ja laitoit linkin myös tänne. Siinäpä sitä on luku haastetta, itse kullekin. Löysin listasta monta teosta, jotka haluan lukea. Hyvää vuoden jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 4. Upeita kuvia olet ottanut, niissä on kaunis valo! Meillä pakkaset menivät jo menojaan, eilen aamulla oli -25 astetta ja tänä aamuna -3 astetta enää...

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti pakkaset oli nyt tässä. Enempää en kaipaa, vaikka meillä elohopea vajusi vain -22 asteen tietämille. Riitti sekin.

  VastaaPoista
 6. Kauniita pakkaskuvia sait otettua ei kauan tarkene olle paljain käsiin kun rupeaa käsiä palelemaan ja akku loppuu kamerasta. Onhanse ikävä ensimäistä joulua viettää kun rakas läheinen on pois. Elämä kun on jatkuttava Voimia sinulle ja hyviä luku hetkiä Emilie.

  VastaaPoista
 7. upeat kuvat! Onpa siellä kylmä, meillä oli "vain" - 20

  VastaaPoista
 8. Hienot kuvat.
  Onpa teillä ollut kylmää. Täällä ei ole yli -10 ollut.
  Nyt on lumimyrsky.

  VastaaPoista