perjantai 10. maaliskuuta 2017

Maaliskuun alku on livahtanut jonnekin

Miten liekin mennyt tämä kuun alku, kun en ole kerennyt kirjoitella tännekään. Hyvähän  se on kun tämä talvi menisi nopeasti. On ollut aurinkoisia päiviä ja joku pakkaspäiväkin, jotta uuneja lämmitellessä on mennyt tässäkin kuussa aika.

Mitään sen kummempaa en ole saanut aikaiseksi. Pari lokerollista olen kylvänyt siemeniä, ne tomaatit ovat olleet taimella. Sitten kylvin vanhoja mustasilmäsusannan siemeniä ja tuoksuherneitä 6.3.
Teillä toisilla on aivan valtavat kylvösuunnitelmat, että huh. Mulla on nyt innostus huitsin nevadassa, missä lie.  Olen kyllä tutkinut siemenvarastojani, ja seuraavaksi pistän multiin kesäleimut ja zinniat.

Parit viherkasvit ostin, kun tuli edullisia kasveja vastaan :)

 Ruukkuja näille pitää etsiä jostain.

Yhdet villasukat sain neulottua ja seuraavat ovat puikoilla.
Kellertävä on itse värjättyä 7veikkaa ja raitalanka samaa tehtaalla värjättyä. En muista millä värjäsin tuota lankaa, ehkä se oli kultapiiskua.  Monta vyyhteä löytyi lankoja kun aloin kaivella kaappeja.


Leipomistakin olen kokeillut. Liideliin on tullut gluteenittomia leipäaines-pakkauksia. Tein ensin "tumman leivän"

Tein nyt tämän ihan "ohjeen mukaan", kokeeksi. Paitsi, en tullut laittaneeksi sähkövatkaimeen taikinakoukkuja, vaan vispilöillä vispailin. Mutta oli mahdotonta vispata ohjeen mukaan 4:ää minuuttia kun taikina juuttui vispilöihin. Leivästä tuli ihan hyvä koostumukseltaan kuitenkin. Makukin oli ihan hyvä. En tosin ole maistellut muita gluteenittomia leipiä.

Pakkauksessa oli valmiina kaikki muut, tarvitsi lisätä vain vettä ja öljyä. Kohotusaikahan oli aika pitkä 45 min.  Ei ihan niin paljoa kohonnut kuin pakkauksen kuvassa, mutta vuoka tuli kyllä täyteen. Kohoaisikohan paremmin jos laittaisi lämmintä vettä ja tavallista hiivaa, se pitää vielä kokeilla.

Vaalea leipä-pakkaus on sitten vielä odottamassa leivontaa.

5.3. 2017

Jotenkin on tämä alkuvuosi mennyt miettiessä viime vuottakin. 
On monenlaista "merkkipäivää" ollut, päivä jolloin miehen sairaus todettiin, päivä jolloin muutettiin, päivä jolloin hän meni sairaalaan...Pitääkö koko viime vuosi "elää" uudelleen tänä vuonna?

Ehkä joku juttu on helpottunut (suru) pikkuhiljaa, mutta ei ole olo vielä normaali. Tai mikä sitten on normaalia. Milloin voi sanoa olon olevan normaali.
Jotain uudistusta ja piristystä pitäisi elämään keksiä.

Latu kaukaisuuteen

Viisi vuotta on kohta kulunut siitä, kun aloittelin tätä blogin kirjoittelua. Sen kunniaksi olen kaavaillut pitää arvontaa, osa arvontavoitoiksi tulevista jutuista olen jo hankkinut. Ensi viikolla jos saisin laitettua arvonnan tänne :)

Moi moi taas!


11 kommenttia:

 1. Viehän se aikansa ennen kuin elämää jaksaa jatkaa vaikeuksien jälkeen.
  Mutta aika auttaa, uskotaan siihen. Voimia!

  VastaaPoista
 2. No olethan saanut aikaiseksi vaikka mitä! Että älä kuule yhtään itseäs mollaa.
  Ja ihan varmasti se ensimmäinen vuosi on se pahin, kun tosiaan kaikki tärkeät päivät on tuoreessa muistissa. Ja niin se pitää ollakin. Uskon kuitenkin, että kun ne riittävän monta kertaa elää muistoissaan uudestaan, pikkuhiljaa alkaa helpottaa. Joskin se on kyllä hyvä kysymys, että mitä se "normaali olo" sitten lopulta tarkoitta. Ja mistä sen tunnistaa.

  Jahka päässet noista lumikinoksista eroon (joita itse olen tänne koko talven havitellut) ja alkaa valo ja vihreys voittaa, uskon, että mielikin siitä kirkastuu. Edes vähän <3

  VastaaPoista
 3. Varmasti suru vie aikansa. Toivotaan, että kesäntulo vähän helpottaa oloa. Onhan sulla jo monenlaisia kylvöjä..

  VastaaPoista
 4. Paljon olet saanut aikaiseksi. Ihanat sukat ja mukava leipomiskokeilu. Kauniit kuvat. - Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Koko ajanhan sinä olet tehnyt jotain. Sitä ei vaan aina huomaa. Ei ole helppoa sinulla ollut ja aina varmaan vuosipäivät muistissa. Vähitellen helpottaa ja suru muuttaa muotoaan kaipaukseksi.

  VastaaPoista
 6. Sama ikä kuin minunkin blogillani! Järjestin myös arvonnan, täytyy vain vähän muuttaa sitä vielä. Kaikkea hyvää kevääseesi!

  VastaaPoista
 7. wat is het heerlijk om te zien hie jij geniet van de natuur(en de cake natuurlijk) ik geniet gewoon mee.

  VastaaPoista
 8. Kauniita kuvia ja ihanat sukat olet neulonut! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Toiottavasti kevät ja puutarhatyät antaa iloa ja virkeyttä :)

  VastaaPoista
 10. Voimia sinulle! Toivottavasti tämä vuosi olisi parempi.
  Mä en ole kylvänyt yhtään mitään vielä, enkä varmaan kylväkään ennen kuin saa kaiken laitettua suoraan maahan. Kärsin vähän puutarhamasennuksesta, kun viime kesä oli niin kylmä, ettei mikään oikein kasvanut kunnolla. Hevosenkakkaa olen kyllä hamstrannut :)

  VastaaPoista