tiistai 2. toukokuuta 2017

Kuukausikin pääsi vaihtumaan+ haaste

Hidastunut on tämä mun kirjoittelu ja teidän ihanaisten blogienkin lueskelu (jostain syystä). Tämä bloggerikin aukeaa nykyisin niin hitaasti, johtuuko mun koneesta vai mistä, en tiedä. Tuonne kirja-sivullekin kirjoittelin jonain päivänä, niin ei onneton tallentanut sitä kirjoitusta. Alkaa mennä "maku" tästäkin touhusta.

Koetan nyt saada tämän julkaistuksi kuitenkin, kun Pelaquu Kaaos kukkaruukussa-blogista heitti haasteella, kiitos vaan!
"Haasteessa on tarkoitus ottaa 4 kuvaa, 4:ään ilmansuuntaan (pohjoinen, etelä, itä, länsi) omasta ikkunasta omalle pihalle ja puutarhaan tämän hetkisestä tilanteesta. Mitään säästelemättä, mitään kaihtamatta. Oli siellä sitten risukkoa, tai kovin ruman näköistä niin se ei haittaa, uskallusta näyttää se ehkä harmaakin puoli tai sitten ei. Siis yksi kuva per ilmansuunta. Mutta jos ei ole mahdollista ottaa kuvaa eri ilmansuuntiin, sitten kuva 4:stä eri ikkunanäkymästä. Voit kertoa kuvissasi, jos haluat, että mistä kohtaa pihaa ne on otettu tai mihin ilmansuuntaan." Että tällaista...
Todella on surkeat näkymät vielä, mutta toivotaan niiden vihreytyvän kohtapuoliin :) Taitaa tulla useampikin kuva, mutta sinnepäin... Yritän välttää naapurien talojen kuvien julkaisemista.

Tuttu näkymä suurinpiirtein etelään
Vappuna olikin hieno ilma ja vähäsen pääsin haravoimaan pihaakin, muutaman metrin talosta tuonne etelään ja länteenkin päin oli jo sulanut ja kuivunut.

Itään päin
Tuolla olisi hommia, kun nuo puiden kuivatus häkkyrät pitäisi purkaa, eikä ole vielä asiaa haravoimaan. Raparperit pilkottaa sieltä heti lumien seasta.

Pohjoiseen päin
Pohjoisen puolella on tulopiha, laatoitus ja vieläkin iso kasa katolta pudonneita lumia.

Länteen
Lännestä lumet ovat jo aika paljon sulaneet, tuolla on rajalla kuuset ja heisiangervo on niin rujon näköinen, mutta siellä piilee kukkiakin, kunhan nousevat.

Olen pahoillani, mutta en nyt jatka tätä haastetta, kun en vaan jaksa.
Mutta jos haluat, nappaa se tästä blogista itse!

ovat vielä lumen rutistamia

Viimeksi kun kävelin pihalla, oli tässäkin penkissä lunta ja nyt krookukset
Sieltä näkyy suloisia karvapalleroita, sinivuokon nuput
Jänis vappuna hämärissä, huvittava väritys 😊

Väsymys ei ole vielä hellittänyt, tottuuko tähän töissä käyntiin ikinä.  Vaikka olen levännyt viikonlopun ja vapunkin. Tulevaisuus näyttää. 
Piristääkö sitten vointia, kun pääsee tuonne puutarhaan kaivelemaan, jo siellä näkyy rikkaruohojakin, joita voisi kaivella. Vai jääkö tänäkin kesänä piha huonolle hoidolle.
Vielä vain kävelen lumien seassa.

10 kommenttia:

 1. Siellä on kukkasiakin näkyvissä, täällä ei mitään, mutta eipä minulla olekaan noita kevätkukkijoita.
  Voimia ja jaksamista töiden aloittamiseen! Olet ilmeisesti ollut pitkään poissa työelämästä? Kyllä sen huomaa pitkän kesänpaussinkin ( 10 viikkoa tekee koulumaailmassa) jälkeen, että on ihan rätti poikki kun palaa töihin.

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia mukavasta haasteesta, nappaan sen mukaani ja toteutan lähi päivinä! Toivottavasti kevät piristää oloasi ja kasvukausi virittää innostustakin. Siihen asti potkiskellaan lumia :)

  VastaaPoista
 3. Toivotaan, että puutarhan herääminen kasvuun tuo voimia sinulle ja väsymys vähenee.

  VastaaPoista
 4. Kunhan kesä kunnolla tulee niin toivottavasti väsymyskin helpottaa.

  VastaaPoista
 5. Haaste onkin minulla jo odottamassa käsittelyä ja julkaisua.
  Onpa hauskan värinen pupu.
  Ehkä myös pitkääkin pidemmällä keväällä on väsymystä lisäävä vaikutus. Toivottavasti se pian alkaa helpottamaan.

  VastaaPoista
 6. Minullakin nykyisin kestää oman ja muidenkin blogien aukeaminen pitempään...mistä sitten johtunee... Voimia ja iloa sinne!

  VastaaPoista
 7. Tsemppiä! Älä ota puutarhasta stressiä, niin et väsy liikaa. Teet, mitä huvittaa, silloin se rentouttaa...

  VastaaPoista
 8. Tämä Suomi-neito on kovin pitkä maa, meillä saisi noista haastekuvista aika ykstoikkoisia, lunta siellä, lunta täällä, kaikissa ilmansuunnissa. Toiveissa on kuitenkin, että kyllä se pihamaakin jossain vaiheessa paljastuu ja pääsee rapsuttelemaan.
  Töihin paluu ottaa osan sinusta - anna aikaa itsellesi ja tee vain sitä mistä tulee hyvä mieli. Hyviä toukokuun päiviä sinulle.

  VastaaPoista
 9. Onpa pupulla mainio kevätasu:)

  VastaaPoista
 10. Olipas mukava lukea vastauksesi haasteeseen. Mukavaa kun jaksoit siihen tarttua! Jaksamista!

  VastaaPoista