lauantai 2. syyskuuta 2017

Syksy tullut

Voi voi, elokuu menikin vain yhdellä postauksella. Saas nähä tuleeko syyskuussa useampia?
Ainakin tämä kuukausi alkoi vaihteeksi kukkien ostolla, ikinä en olekaan ostanut krysanteemeja syksyllä. En tiedä miksi, en erityisemmin pidä näistä, vaikka joillakin olen nähnyt tosi kauniita pallokrysanteemeja syksyllä.
En tiedä tuleeko näistä niin hienoja, toivottavasti kukat aukeavat ainakin, vaikka pieniä ovatkin.

Ostin myös vaaleanpunaisia, vaan kukkivat vielä vähemmän, eikä kuva onnistunut.

Ruukuista lähti pois kesäkukat, orvokit istutin kukkapenkkiin, saavat siellä kukkia jos haluavat ja siementääkin.

Callunoita löytyi tilalle, olisi pitänyt ostaa lisääkin, mutta sitten toisellakertaa. Yhden kesäamppelin tilalle virittelin kynttilälyhdyn ja patterikynttilan laitoin, niin ei tarvitse huolehtia sen palamisesta.

Työviikot ovat vähenneet kiitettävästi😊, enää tasan kuukausi. Sitten pääsee lepäämään, tai muuttamaan tai matkustelemaan, tai jonnekin, sen näkee sitten.

Kesä on ollut erilainen kuin ennen, kukkia puuttuu. Tämä kärhö, Hagley Hybrid, on kukkinut muutamia kukkia. Rouge Cardinal on hukkunut kotkansiipien sekaan, mutta jokunen kukka on näkynyt.  Kolmas kärhö, Jackmanii ei kuki vieläkään.

Ne pienemmät liljat ovat jo kukkineet, mutta Pretty Woman on vasta nupuillaan. Myöhään menee. Syyshortensia vasta aloittelee kukintaa.  Toisaalta hyväkin kun on ollut huono kesä, ehkä ei niin kaipais tätä pihaa, jos hyvinkin tulee muutto pois. Lähiviikot näyttävät onko talolle ostajia vai ei.

Moimoi vaan ja kiitokset kommenteista. Toivottelen tervetulleksi uudet lukijat!

9 kommenttia:

 1. Mukavaa kuulla kuulumisiasi, vaikka et olekaan ehtinyt postailla niin useasti. Kaikki kyllä jörjestyy parhain päin, sanotaanhan että asioilla on tapana järjestyä.
  Täälläkään ei Jackmannii- kärhöjä tänä vuonna ilmaantunut, talviko vei. Kesäkukkia alan minäkin kohta korjailla pois ruukuista, kun alkavat olla nuhruisen näköisiä. Ostinpa tämän vuoden ensimmäiset kesäkukat, tai syyskukat oikeammin, pallokrysanteemit pihalle.
  Blogissani päättyy arvonta puan, jos haluat osallistua, käypä kurkkaamassa. Palkinto on ihan kiva. Kaunista syyskuun alkua sinulle, Emilie ❤️

  VastaaPoista
 2. Aukee ne, kukat siis :) Yhyren krysantteemin mäki oon ostanu. Pitääs ostaa muitaki syyskukkia. Kärhöt on mullaki myähäs, jos ny ovat suastunu eres kasvamahan.

  VastaaPoista
 3. Upea kärhö. Mukavaa syyskuun alkua:)

  VastaaPoista
 4. Minulla vielä ostamatta krysanteemit ja callunat...:)

  VastaaPoista
 5. Minulla on sama tunne noista krysanteemeista,en oikein välitä. Kanervia joskus laitan.
  Toivotaan, että asiasi järjestyvät. Työt on onneksi jo vähissä.

  VastaaPoista
 6. Minä en taho onnistua noitten krysantemien kanssa, en tiedä mikä on. Yleensä nuput nuupahtaa vaan, vaikka kastelen, ei ne taho aueta. Nykyisin en enää tuhlaa rahojani niihin. Jos ostan jotain, niin sitten callunaa.
  Sinulla on jännät ja haikeatkin ajat käsillä. Koskaan ei tiedä miten käy ja toisaalta hyvä niin.

  VastaaPoista
 7. Mäkään en jostain syystä ole krysanteemifani. Syklaami olis suosikki syyskukka, mutta silti ostan yleensä vain callunoita.
  Hyvää syyskuuta!

  VastaaPoista
 8. Minusta tuntuu, että koko kesä meni tänä vuonna niin nopeasti ohi silmien, etten ehtinyt huomata sen koskaan alkaneenkaan.. :D Meillä päin on muutenkin sateista, niin tänä vuonna se sitten pääsi aivan uskomattomiin mittasuhteisiin, kun vettä lorotti päivästä toiseen. Täytyi ihan hieraista silmiään silkasta epäuskosta, jos ei joskus aamulla satanut yhtään! :D

  VastaaPoista