tiistai 26. joulukuuta 2017

Joulu ohi

Näinhän se tämäkin joulu alkaa olla ohi, ja kohta koko vuosikin mennyt, vajaan viikon päästä uusi vuosi.
Oli tämä jotenkin taas erilainen joulu. Tämä oli toinen joulu leskenä. Tänä jouluna en koristellut kotia niin kuin ennen, suurin osa joulukoristeista jäi laatikkoon. Ei ollut oikeaa kuusta sisällä eikä pihalla, eikä tullut hankittua ulos roihujakan. Tuo kullanvärinen tekokuusi on ollut mun inhokki, mutta sen toin sisälle kuitenkin. Eipä mene kauaa aikaa joulun pois raivauksessa.
En leiponut paljoakaan, vain pipareita ja noita rommisuklaa-kakkuja tein. Kukaan ei tuntunut kaipaavan joulupullaa, ei ässiä, ei lusikkaleipiä, niitä joita on aina ennen pitänyt olla. Karjalanpiirakat tehtiin sakilla, pojat tekivät itse omat piirakat, kun jotenkin sain vaivattua kuoritaikinan.
Joulutähtikin jäi ostamatta. Lahjaksi on tullut hyasintteja ja amarylliksiä.
Jouluruokia tein vaan sen verran mitä pojat sanoivat syövänsä, ei nyt ollut lanttu-, porkkana- eikä perunalaatikoita. Tein nyt vaan bataatista laatikon, ja kinkku oli alle 5 kg ja on jo syöty. Eli ei juuri tarvitse keksiä jämäruuille käyttöä 😊 Vain uunipaistia jäi ja siitä on hyvä keitellä keittoja.


Hautausmaalla käytiin naapureiden kanssa, muistelupaikalle on kynttilä viety.  Omaisten haudat ovat liian kaukana käydä etenkin näin talvisaikaan.

Uusi asia mitä olen tehnyt oli palapeli, jota olen yrittänyt koota, ja on ollut vaikeaa. Ehkä jätän kesken. On niin suuri ettei mahdu oh:n pöydälle.

Suklaat eivät ole loppuneet kesken tänä jouluna, vaan niitä riittänee vielä ensi vuonnakin  :)
Toinen asia mitä riittää on lumi. Ihan hirmuiset kinokset on ja sitä tullut melkein joka päivä lisää. Viime yönäkin n. 15 cm. Kaikki puut taipuvat lumien painosta ja monilta sähköt katkeilevat.

Tässäpä oli joulu. Ihan kiva ja rauhallinen.
Hyvää vuoden viimeistä viikkoa teille kaikille!

8 kommenttia:

 1. Aina se joulu menee ohi, vaikka kuinka touhuaisi tai olisi touhuamatta.
  Vuosia sitten mekin teimme ahkerasti palapelejä. Isoja varten hankimme levyn, jonka saattoi siirtää vaikka sängyn alle siksi aikaa, kun palapeliä ei tehnyt. Jotkut palapelit junnasivat päivästä toiseen ja jotkut taasen valmistuivat hujauksessa.
  Täällä etelässä lunta ei juurikaan ole. Seuraaville päiville on taas luvattu plusasteita, joten eipä taida lunta hetkeen edes tulla.
  Mukavaa tapania sinulle!

  VastaaPoista
 2. Tämä joulu oli erilainen. Ensinnäkin oltiin flunssassa, tosin on oltu ennenkin. Tyttäret jäivät opiskelu- ja asuinpaikkakunnilleen, sillä meillä ei oo nyt oikein makuupaikkoja rempan vuoksi. Osa on pyhinä töissä ja yksi sairastui, että isänsä kuljetti lääkärille. Yksi tekee huomenna muuttoa... Kun on vähän väkeä, ei kannata leipoa samalla mittakaavalla kun normisti. Joulu tuli silti ja oikein hyvä joulu. Lepoa, rauhaa ja tarpeeksi hyvää syötävää. Ei mitään turhaa hössötystä. Luntakin tuli sitten ja sitä on kai tulossa lisää.

  VastaaPoista
 3. Niin ne vaan pyhät hujahti! Meikä oli flunssassa ja Beibekin alkoi köhimään. Ei onneksi tauti tahtia haitannut kummallakaan!

  Minä leivoin yhden taatelikakun. Piparit jäivät tekemättä ja torttuja syötiin jo minun synttäreilläni ihan tarpeeksi.

  Lunta on niin että piisaa! Minä pidän, mutta Beibe ei! Hänen täytyi tänään lingota pihaa traktorilla.

  Tällästä tää on, pari arkipäivää ja sitten taas juhlitaan vuoden vaihtumista!

  VastaaPoista
 4. Täällä oli lunta juuri ja juuri sen verran, että näytti valkoiselta ainakin osaksi :) Mikä oli ihan kiva! Nyt sekin vähä meinaa sulaa ja tiet on jäätikköä, onneksi nyt on tuota pikkutietä hiekoitettu.

  VastaaPoista
 5. Tällä meilläkin oli valkoinen joulu.
  Joulu on ohi, mutta onneksi joulunaika kestää ainakin loppiaiseen.

  VastaaPoista
 6. Aika vähän meilläkin jouluksi leivottiin, vain torttuja tytär teki. Jouluruokia sitten kaikenlaisia kevennetyinä versioina, niitäkin kohtuudella! Kaunis valkoinen lumipeite siellä teillä!

  VastaaPoista
 7. ihanaa vuoden viimeisiä päiviä

  VastaaPoista
 8. Eipä täälläkään tehty suuria määriä jouluruokia ja -leivonnaisia. Melkein kaikki on syöty jo, eikä meillä käynyt montaa vierastakaan. Joulu tulee vähemmälläkin touhuamisella.
  Oikein mukavia viime hetkiä tänä vuonna ja kaikkea hyvää tulevaan vuoteen!

  VastaaPoista