perjantai 31. elokuuta 2018

Suomenlinnan reissu

Vieläkin pitää ihmetellä näin nopeaa ajan kulumista, joka päivälle on jotain touhua, jos ei muuta niin tavaroiden hävittämistä tai myyntiin laittoa. Sen verran virkistyin myös että kävin töissä muutaman päivän. Talon myyntitouhutkin ovat edenneet, asioita vaan loksahtelee paikoilleen pikkuhiljaa.

Kuukausimansikan ehkä viimeisiä kukkia
Tuli käytyä myös pikaisella viikonloppureissulla Helsingissä, pitkä matka istua mennen tullen bussissa, mutta minkäs teet. Välillä on mukava nähdä muita maisemia, vaikka kotimaassakin. Varsinaisesti en ole käynyt kuin pari vuotta sitten Helsingissä, kuin vain bussin vaihtoaikaan Kampissa. Hyvin harvoin yleensäkään siellä etelä rannikolla tulee käytyä täältä käsin.

Lokinpoikasia riitti Kauppatorilla. Tämä piti vahtia Suomenlinnan lautalla.

Hotelliin mentiin tietysti ensin, (oltiin hotelli Albertissa). Käytiin ensin syömässä ja sitten  lähdettiin Kauppatorilta lautalla Suomenlinnaan. Siellä en ollutkaan käynyt milloinkaan, joten ihan uusi paikka oli mulle.

 Ei varmaan ihan kaikkia polkuja kuljettu, mutta askelia tuli mittarin mukaan yli 20 000, joten kyllä jaloissa ja selässä tuntui kävely monesti mukulakivisillä kaduilla ja poluilla.

Vuosiluvun mukaan tuokin portti rakennus oli rakennettu silloin kun minun isoisäni oli parivuotias.
Ja monet muut rakennukset oli tehty jo paljon aikaisemmin 1700-luvulla. Hyvin paljon ei ehdi yhdellä vierailulla perehtyä historiaan.

 Augustin Ehrensvärdin hautamuistomerkki

Kävelimme pitkin katuja, oikeastaan ei ollut tietoa minne menimme, mutta ainakin Kustaanmiekassa ja  Kuninkaanportin laiturilla käytiin. Oli muuten paljon turisteja, kreikankieltä ainakin kuului puhuttavan.

Yksityisiä puutarhoja näkyi välillä olevan


Merta olisi voinut katsella pitkään, varsinkin jos olisi aurinko paistanut ja ollut eväät ja kahvi mukana, istua tuolla sileillä kallioilla ja oli siellä hiekkarantaakin.

 Salaperäisiä luolia ja kammioita oli paljon, voi vain kuvitella mitä siellä on tapahtunut. Tuli ihan dekkarifiilis kun noihin kurkisteli.

Oli aika harmaa ilma silloin, onneksi ei kuitenkaan satanut. Kuumahan siellä tuli kävellessä kuitenkin, vaikka ei varsinaista hellettä ollut.
Mutta tarpeen oli takkikin tuulen välillä puhaltaessa mereltä. Voi vaan kuvitella kylmyyttä räntäsateen sattuessa-
Olisi toki voinut pistäytyä välillä kahvilaan tai ravintolaan, mutta ei tullut katsottua olisiko ne olleet auki, koska oli ilta ja oltiin käyty syömässä ennen tuonne lähtöä.
Joten paljon jäi vielä näkemättä, joten uudemman kerran pitää tuonne lähteä, todellakin aamupäivällä ja ehkä eväiden kanssa koko päiväksi. Ehkäpä ensi kesänä.  Laivalippu maksoi vain 5 euroa.
Olihan siellä hyvin rauhallinen kissakin, sai pitkään kissitellä ennenkuin hän suostui katsomaan kameraan :)

Tässäpä pieni katsaus Suomenlinnan reissuun. Seuraavalla kerralla kerron lauantain Korkeasaaren reissusta.

Lopuksi nyt kukkivat Jackmanii- kärhö ja kultapallo

9 kommenttia:

  1. Sinulla on ollut kiva Helsinki-reissu. Suomenlinna on niin hieno kohde, että sinne veisin vieraani. Tosin kauniina päivänä siellä on välillä porukkaa ruuhkaksi asti.
    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  2. Upeita kuvia kerran olen käynyt siellä. Mukavaa syyskuun alkua:)

    VastaaPoista
  3. Suomenlinnassa on paljon nähtävää. Nuorempana kävin usein Helsingissä joka kesä teimme ystäväni kanssa päivän retken Suomenlinnaan, eväät söimme kallioilla.

    VastaaPoista
  4. Mahtavia nuo kuvasi Suomenlinnasta!

    VastaaPoista
  5. Syksyiset värit on nähtävissä melkein jokapaikassa jo,vaan kunnon ruska vielä puuttuu.Hienoja kuvia,
    Muksaa syksyä sinulle!

    VastaaPoista
  6. En ole minäkään koskaan käynyt Suomenlinnassa. Voin ihan kuvitella, että siellä riittäisi mielenkiintoista katsottavaa pitkäksi aikaa ja mielikuvitus saisi ruokaa:) Muutenkaan vain hyvin harvoin Helsinkiin on matka vienyt. Viimeksi vuosi sitten marraskuussa, kun teimme laivareissun ruotsiin. Tuli sitten nähtyä Hesassa tuo sinun mainitsema Kamppikin. Mukavaa syyskuuta sinulle!

    VastaaPoista
  7. Muutama vuosi on vierähtänyt kun täällä kävin. Vaikka matka ei ole pitkä. Kiitos sinulle.

    VastaaPoista
  8. Suomenlinna on kiva paikka. Omasta käynnistäni siellä on kulunut todella pitkä aika. Kauniit kuvat.

    VastaaPoista
  9. Hienoja kuvia Suomenlinnasta. Veljen tyttären häät pidettiin siellä ja oli kyllä ikimuistoinen tilaisuus!Aurinkoisia syyspäiviä!

    VastaaPoista