tiistai 18. joulukuuta 2018

Pikkuhiljaa

Monilla tuntuu jo olevan paljon joulun tunnelmaa ja lahjapaketteja laitettu innolla. Mulla oli viikonloppuna käynti Etelä-Suomessa, jossa vietettiin  synttärijuhlia. Jotenkin en osannut muuta ajatella koko viikkoon, ennenkuin sen reissun tein. Menihän  siellä pari yötä (ja kolme päivää). Kulkiessa (bussien vaihtojen välissä) näin vähän Helsingin joulun koristeita (ja ruuhkia)

Kyläpaikassa avasi ihana amaryllis kukkansa, siinä oli 3 vanaa ja lukemattomia nuppuja. Ihana väri, tässä näyttää enemmän vaaleanpunaiselta kuin mitä olikaan.

Isäntä täytti 70 vuotta ja juhlat oli onnistuttu järjestämään täysin yllätyksenä. Oli kiva nähdä Pitkästä aikaa!


Tämä isäntäväki  oli juhlien aikana piilossa, sitten vasta uskalsivat tulla esille, kun vieraat läksivät.
Ilmeisesti eivät oikein olleet juhlatuulella :D
En ole vielä oikein päässyt joulufiilikseen. Piparitaikinan tein tänään ja vähän paistoinkin niitä kokeeksi. Pieni kinkunpalanenkin on ostettu ja sain sen sopimaan pakkaseen. Muita lahjojahan minä en hanki, kuin suklaita. Jätän ne nyt paketoimattakin. Joitain joululiinoja laitan ja vanhat jouluverhot koetan viritellä ikkunoihin. Kuusta en ole ajatellut hankkia minkäänlaista.

Perjantaina ostin kolme hyasinttia ja valkean amarylliksen. Onneksi ovat vielä nupuillaan. Hyasintit laitoin ihan multineen lasipurkkiin. Siihen on kansikin, jos alkavat liikaa tuoksua.
Joulufiilis kadoksissa, mutta eiköhän se tästä mene tämäkin ja seuraavaa viikko. Kirjoja kävin kirjastosta senverran, että on ainakin riittävästi lukemista.
 Moi vaan ja mukavaa viikon jatkoa!






4 kommenttia:

  1. mukavan reissun olet tehnyt:)aika jännää varmaankin synttärisankarille ,kun juhlat ja vieraat yllärinä:))
    minä olen oikein jouluihminen,mutta nyt tänä vuonna on nuo suupielet roikkunu niin alaspäin monesti,mutta repinyt olen itseni elävien kirjoihin "ja joulu mielelle"hyvin karsittu joulu,"kaikkea silti sopivasti"
    piparien tuoksu...
    hyasintit,joulu laulut,jotain jouluista höpöä esille,hyvä kirja:) ...suklaata?
    ...noista vois jo syntyä meille joulufiilis:))
    Mukavaa viikkoa!!!!

    VastaaPoista
  2. Fiilistä täälläkin odotellaan! Mutta joulu menee kyllä ilman sitäkin. Ajattelen nyt vaan, että on ihanaa, kun on pitkä viikonloppu ja ylimääräisiä vapaapäiviä!

    VastaaPoista
  3. Toivottavasti se joulufiilis vielä tulee! Minullakin nyt pikkuhiljaa alkanut tulla,kun kotia olen koristellut. Meille ei tunnu mahtuvan kuusta, niin koristelin vain pienen pöytäkuusen :)

    VastaaPoista