sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Viime vuoden vähäiset käsityöt

Hyvää Loppiaista teille kaikille!
Paljon kiitoksia kommenteista.

Tässä mietin mitä käsitöitä tein viime vuonna. Läppärini asennettiin uudelleen joulun maissa ja piti ihan etsiä mihin kaikki kuvat olikaan joutuneet.
Oli paljon muuta puuhaa, joten käsityöt jäivät vähiin viime vuonna. Suurin osa niistä mitä tein alkuvuonna menivät hyväntekeväisyyteen.
Oikeastaan vuoden käsityöt olivat lankajämien käyttämistä pääosin.

Loppuvuonna tein tuohon isoäidinneliöpeittoon rivin joka reunaan lisää, ja vielä aattelin tehdä yhden rivin tänäkin vuonna.
Lankajämiä on vieläkin ihan liikaa, koetan kuluttaa niitä vieläkin. Mutta mitä ihmettä niillä tekis. En jaksa näpertää mitään pientä, enkä tarvitse patalappujakaan.
Pitihän minun sortua loppuvuonna ostamaan pari kerää lisää lankaakin, nyt vielä nekin kulutettavina lisää. Sattuivat vielä niin rumia lankoja.
Olisi kiva hankkia jotain kauniita värejä, joita niin usein näkee teidän tekemissä sukissa ja muissa töissä. Koetan nyt neuloa noita isompia keriä pois. Mulle vaan tulee päänsärkyä neulomisesta, joten ei voi hyvin paljon ahkeroida :)

Hyvää viime joulun viimeistä päivää! Alkaa ne pitkät härkäviikot. Onneksi päivä pitenee hiljalleen. Olen nyt muutaman päivän seurannut, niin 3 minuuttia joka päivä valoisa aika pitenee, hienoa!


11 kommenttia:

 1. Paliohan soot teheny ja oot onnistunu tekemähän jämälangoostaki hianoja töitä. Mun käsityäsaldo on tasan nolla.

  VastaaPoista
 2. Isoäidin neliöt ovat edelleen vaan niin kauniita. Tee niistä tyynyjäkin. Minullakin on hurja määrä langan jämiä, joita yritän käyttää just noihin isoäidin neliöihin. Sukkia ja lapasia täällä ei synny, olen anopin ja tätien varassa!

  VastaaPoista
 3. Upeuksia ja minun mielestäni olet ollut kyllä superahkerana

  VastaaPoista
 4. Vai vähäiset...? Onhan tuossa vaikka mitä kauniita töitä!
  Olen miettinyt miksi melkein heti uudet sukat on nypyssä :( Onko langat huonontuneet vai mikä?
  Mitä lankaa käytät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasiassa on Novitan 7 veljestä-lankaa, on myös Nalle lankaa. Nykyisin tykkään enemmän Nallesta, kun se on ohuempaa. On kyllä sukat nyppyyntyneet itelläkin. Jostain olen lukenut että sukat pitäisi pestä nurinpäin käännettynä, niin eivät nyppyyntyisi. Enkä muista sitä itekkään.
   Muutamat sukat olen tehnyt myös Taito shopista ostetuista langoista, ne taitaa olla jo kaikki hajonneita. Aikani parsin ja sitten heitin pois. Novitan lankoja en ole saanut puhki, ainakaan monesti.
   Pitäisi kokeilla muitakin lankoja joskus, sitä vaan tulee ostettua mitä tulee vastaan ja tarjouksesta :)))

   Poista
  2. 7 veikkaa käytän itsekin ja lastenlasten sukat teen Nallesta.

   Poista
 5. Paljonhan olet tehnyt kauniita käsitöitä ja hienoa, että vielä suurimman osan annoit lisäksi hyväntekeväisyyteen. 👍👍👍

  VastaaPoista
 6. Ahkerasti olet tikutellut!! /neulonut!
  Kauniita käsitöitä,ja paljon olet antanut hyväntekeväisyyteen:) Kiitos siitä!!!
  Mukavia käsityö touhuja,sinulle Emilie!!

  VastaaPoista
 7. Paljon olet tehnyt ja tuo isoäidinneliöpeitto on aivan ihana .

  VastaaPoista