keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Vuosi vaihtui
Joulu meni ja vuodenvaihde äkkiä. Kuvasin tänään vielä joulukuvia ja vähätkin joulutavarat lähtee nyt pakettiin.  On vähän haikea fiilis, kun odotettu joulu meni niin äkkiä, mutta eteenpäin on mentävä.
Viime vuoden lopulla käytiin pojan kanssa katselemassa kaupungin yrittäjien ilotulitukset. Otin niistä kuvaa, mutta oli sellainen lumituisku, ettei ne oikein näkyneet.
Television (Yle 1) uudenvuoden vastaanotto ei sujunut niinkään hyvin, ihmettelin miten voi olla niin vaisu tunnelma siellä. Ei ole ikinä ollut noin huonoa uudenvuoden vaihdetta tvssä.  Yleensä niitä on tullut seurattua joka vuosi. Onneksi ei satu joka vuosi hirmumyrskyä vuodenvaihteeseen.


Alkaa nämä amarylliksen varret taipua kukkien painosta, eikä mulla ole yhtään tukikeppiäkään.

En tee nytkään uudenvuodenlupauksia, mutta tavoitteita kyllä aion kirjoittaa nyt uuden vuoden kalenteriin, kuten viime vuonnakin.

 
Tähän Vallilan kuosiseen nyt kirjoittelen, siinä on alussa ja lopussa sivuja joihin tulevat tavoitteet tälle vuodelle ja muita juttuja, esim. mitä tarvitsen matkalle mukaan.
Viime vuonna kirjoittelin myös ylös mitä neuleita tms tein (vain 13 paria sukkia)

 
 Saa nähdä miten tämä A5 kokoinen kalenteri nyt mahtuu matkalle mukaan :)

 Muita tavoitteita voivat olla esim.  liikkuminen aktiivisemmin ja terveellinen ruokailu. Enemmän kasviksia, hedelmiä ja  marjoja joka päivä. Nyt kun kohta ovat suklaat ja muut kahvileivät hävinneet, pitää pyrkiä olemaan kaupassa menemättä pullapuolelle :)
Töiden hakemiseen on nyt paneuduttava myös, ihan eri asia sitten pääseekö mihinkään hommiin enää tässä iässä. Ainakin aion selvitellä vapaaehtoistyö-mahdollisuuksia.

Nyt kun on lähellä monenlaista teatteria ja elokuvia on hyvä tilaisuus käydä aina välillä jossain esityksissä.
Tammikuuksi sainkin jo hankittua edullisen lipun Anna Kareninan esitykseen. 
Elokuvista on nähtävä ainakin elokuva Juicesta. 
Eipä näitä kaikkia tavoitteita voi paljastaakaan tässä :)

Myrskyisästihän tämä vuosi alkoi. Sisällä ei huomannut, mutta kun ulos lähti niin huomasi, että kaduilla tuuli niin että meinas lähteä isokin mummo tuulen mukaan, kun puhalsi. 

Kynttilöitä on tullut poltettua todella vähän tänä jouluna. Tästäkin riittää vielä lopputalveksi.
Kiitoksia kaikille kommenteista ja hyvää, rauhallista vuoden jatkoa!9 kommenttia:

 1. Teatteriinkin pääset kätevästi, usein saman päivän näytäntöihin saa ostettua peruutettujen lippujen yksittäisiä kappaleita. Aikoinaan Treella asuessa kävin siten usein teatterissa. Ja päivällä elokuvatkin ovat halvempia.

  VastaaPoista
 2. ehkäpä uuteen kotiin mukautuminen alkaakin eritavalla,kun touhut ja joulu aika ohi,Tulee vastaan arki.
  En tiedä onko minkälaisi eläkeläis-ryhmiä /kerhoja paikkakunnilla järjestetään?,
  Käsityö ym askarteluryhmiä myös monella paikkakunnalla:mutta sieltä tarjonnan paljoudesta/tai vähyydestä löytyiskö jotain sinulle sopivaa.Ulkoilu luonnon kuvaaminen?Parvekkeelle kukkien kasvattaminen?,Mieti rauhassa:)?kuulostele,
  Löytyykö nettikavereista ketään sinun paikka kunnalla?.
  ...MUTTA toivon sydämmestäni sinulle hyvää alkanutta vuotta.

  VastaaPoista
 3. Vapaaehtoistyötä riittää ja varmasti jokaiselle löytyy itseään lähinnä oleva toiminta-alue. Itse tein pitkään vapaaehtois- ja järjestötyötä mielenterveyskuntoutujien parissa ja se oli antoisaa. Mielenkiintoista tekemistä riitti, opin paljon uutta ja sain runsaasti hienoja ihmissuhteita. Myös työväen/kansalaisopistojen kautta löytyy kivaa tekemistä ja uusia ihmissuhteita sielläkin syntyy.

  Upea amaryllis, kuin tyllimekkoprinsessa. Ei ihme, että varsi kallistuu. Kukinnolla täytyy olla jo painoakin.

  VastaaPoista
 4. Täällä vielä kaikki koristukset paikallaan, kerään yleensä pois vasta loppiaisen jälkeen tai vasta Nuutinpäivänä. Ei tunnu talvi niin pitkältä, kun pidentää joulun aikaa maksimiin :)
  Hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 5. Jätin tänä vuonna telkkarin uuden vuoden lähetyksen kokonaan katsomatta, kun näin, ketkä sitä juontaa ja ajattelin, ettet nyt jaksa yhtään mitään tekohauskaa (jollaista arvelin ohjelman olevan), kun Uuden vuoden vastaanottaan Ylellä kuuluu mun mielestä jotenkin sellanen arvokkuus. (Voi tosin olla, että nuo mun nimeltä mainitsemattomat juontajat oli jollain muulla kanavalla).

  Hyvää uutta vuotta Emilie!

  VastaaPoista
 6. Keräsin eilen kaikki joulukoristeet pois, muutama ulkovalo vain jäi. Tykkään palata pian joulun jälkeen arkeen vaikka joulukoristelua alkaakin ajoissa. On mukava odotella joulua mutta kun se on mennyt niin se on mennyt;)
  Kaunis kalenteri täytettäväksi:) Mukava on vuoden päästä katsella mitä sieltä löytyy:)

  VastaaPoista
 7. Meillä joulu jatkuu vielä loppiaiseen, sitten lähtevät kuusi ja koristeet.
  Mukavaa loppuviikkoa ja tammikuun jatkoa.

  VastaaPoista
 8. Joulukuus myö raivattiin jo viikolla pois. Loppiisen jäläkeen mutt raivataan, himmeli suap jiähä kattoon pyörimään. Meillä teatterissa tulloo harvoin käytyy, elokuvat kiinnostaa.
  Hyvvee viikonloppuu ja loppiista.

  VastaaPoista
 9. Minä siivosin joulun jo pakettiin tänään. Minullakin on joulukukkia, mutta tuo sinun valkoinen amaryllis kyllä voittaa minun kukkaset mennen tullen.

  VastaaPoista