torstai 7. helmikuuta 2019

Auringon noususta auringonlaskuun

Helmikuu pääsi ihan huomaamatta jo 1/4 eteenpäin. 
Kuun alkupäivät menivät äkkiä kun oli ensin lauantaina Tamperetalossa K50 messut, jossa käytiin kaverin kanssa katsomassa. Olihan siellä kaikenlaista esittelyä, lähinnä karkkia tuli kerättyä ja osallistuttua arvontoihin. 
 Oli myyntiesittelyitä, mutta ei nyt kumpikaan tuntunut tarvitsevan mitään. 
Vähän on ollut meillä kummallakin viimeaikoina liikojen tavaroiden hävitystalkoita.

Sunnuntaina läksin käymään Joensuussa. Reissu alkoi vähän oudosti, kun junan veturi hajosi ratapihalle, yritti se lähteä pariin kertaan, mutta joutui peruuttamaan takaisin kahdesti. Sitten vaihtoivat veturin kokonaan, myöhästyi 2 tuntia. Loppumatkaa kuljettiin sitten bussilla. Hyvin bussi kulki, ei haitanuut lumi eikä pakkanen.
Kerrankin ajattelin mennä junalla, kun ei tiedä keleistä miten liukkaat ovat, mutta eipä auttanut yhtään Junat eivät enää ole niin varmoja kulkemaan.
Joensuussa oli paljon lunta.
Tiistaina sattui aurinko nousemaan juuri silloin kun kuljin ohi. Olipa hieno valoilmiö.


Ei ollut kunnollisia näkymiä, mutta tuo ilmiö menee niin äkkiä ohi ettei voi odotella ja etsiä aukeaa paikkaa. Tuolta rautatieaseman takaa se nousi ja oli hetkessä ohitse.

Kaivinkone purkaa siinä loppuja Kulttuurikahvila Laiturin rakennuksen pohjia.
Toinenkin vanha rakennus saa näköjään lähteä siitä läheltä.

Muistaakseni tässäkin talossa oli joskus kahvila. Kuten näkyy lunta on!

 Kuljin joka päivä jollain sillalla, ei vaan olleet ensin kelit ihan antoisat kuvaamiseen,
oli harmaata ja välillä satoi lunta. Oiskohan ylläoleva kuvattu Sirkkalan sillalta
 Länsisillalta Ilosaaren päin

Kävin tervehtimässä tuttuja ja sukulaisia ja kiersin kaupunkia kavereiden kanssa. 

 Tämän uusimman kiertoliittymän taideteoksen nimi on #Tuohi, tieto löytyi ihan kuuklaamalla
.  Jotain sellaista ajattelinkin, toi mieleen tuohisormuksen tuo teos.  Joo, onhan se...
ainakin lumen peitossa nyt. 

Torin uusi esiintymislava
 Joensuun torin päälle oli valmistunut kansi, joka oli nyt lumen peitossa. Mutta ehkä siihen sitten joskus tulee markkinat yms toimintaa, kuten ennenkin.
Joensuun toria kaupungintalolle päin

Joensuun toria, Taidemuseo Onni

Pyöräkatoksia oli tullut torin ympärille useita

Osa pyöristä oli vielä jäänyt lumihangen alle

Onhan tämä torin seutu nyt avara, kun pitkään on ollut yhtenä rakennustyömaana tämä kaupungin keskusta.
Luin Karjalan Heili lehdestä, että tuosta kaupungintalon ympärillä olevasta Vapaudenpuistosta aiotaan kaataa puut pois. Aiotaan tehdä siitä "edustuspuisto" eli 64 puuta pois ja tilalle istutetaan 24 uutta. Tietysti menee aikaa ennenkuin ne kasvavat yhtä isoiksi. Voi olla että kohta tuo kaupungintalo ja vapaudenpatsas ovat  ainoat näkymät tuonne päin.

Tässä kuvassa kyllä kieltämättä voisi olla joku poistettavakin puu, eikä minulla ole tässä asiassa mielipidettä. Kieltämättä tuon puiston läpi kun kesällä kävelee on kyllä hienot isot puut antamassa varjoa. Voi kun eivät ihan vielä kaikkia kaataisi.

Käytiin tiistaipäivänä kahvilla, nauttimassa oikeita Runebergin torttuja. Ilkeänkö tunnustaa etten ole syönyt oikeita torttuja kuin ehkä kerran kaupasta ostettuja. Ne ei olleet kovin kummoisia. Mutta tämä oli ihanan pehmeä, sopivan kostea ja maistuva leivonnainen. Siinä kävelykadulla on tämä kahvila.

Jotain outoa näkyy pilvien takana

Keskiviikkona sitten alkoi ihana auringonpaiste

Keskiviikkona läksin sitten pois, voi kai jo sanoa kotiin päin. 
Vaikka kyllä jotenkin kotoisaa vielä on olla Joensuussakin, mutta jotenkin oudolta tuntui kuljeskella siellä. Koska ei ollut siellä oikeaa kotia, kuten ennen bussimatkan päässä, nyt olin siellä pojan kotona.

 Junan ikkunasta kuvattua auringonlaskua
 Tuossa Kuorinka-järven rannassa olisi ollut hienot kuvauspaikat auringon laskiessa.

Kiitokset kommenteista edelliseen ja hyvää helmikuun jatkoa!9 kommenttia:

 1. Hieno halo-ilmiö. Eikös tuota sellaiseksi kutsuta? Kivoja kuvia Joensuusta. Omasta Joensuu-reissustani on jo niin paljon aikaa, että muistan vain tuon kaupungintalon. Lunta näyttää sielläkin riittävän kasoiksi asti.
  Tykkään hurjan paljon Runebergin tortuista. Joinakin vuosina olen tehnyt niitä itse, mutta nyt olen tyytynyt ostamaan kaupasta. Mminusta parhaita ovat sellaiset kosteat. Makuasia sekin. Kaikki eivät tykkää Runebergeistä laisinkaan.

  VastaaPoista
 2. Voi puistoparkaa, jos sieltä parturoidaan kaikki vanhat puut kerralla! Itse en suosi avohakkuita, vaan koitan istuttaa uuden taimen varttumaan ennnen vanhan kaatoa. Kymmenenkin vuotta yhteiseloa vanhan puun keralla pitää maiseman vähän paremmin vihreänä. Tietenkin lahot pitää kaataa turvallisuussyistä, mutta kaikki kerralla - ou nou! Isoilla puilla on pahuksen pitkä toimitusaika.

  Kiitos ihanista kuvista taas!

  VastaaPoista
 3. Oli mukava reissu, tökkivästä junamatkasta hualimata.

  VastaaPoista
 4. ...Mukava reissu tais sitteki olla:)
  Niin ystävämme päivänsäde....tekee tuloaan:) ihana aurinko :)
  Mukavaa loppuviikkoa!!

  VastaaPoista
 5. Varsin upeita nuo auringonlaskukuvat! Vai nyt vihdoin on aidat pois tuolta torin ympäriltä. Pitkään siinä onkin mennyt, että on saanut vain aitoja katsella siitä ohi ajaessa. Näyttää varmaan oudolta kun sen vapaana näkee. Mietin, miltä mahtaa näyttää puisto ilman puita. Itse tykkäisin, että ne puut saisi olla siinä. Minulla on entisillä kotikulmillani Pomarkussa outo olo, kun ei ole enää aikoihin asunut siellä ja käy äidin luona. On kuin tuttu ja vieras samaan aikaan. Huomenna olisikin vanhempieni hääpäivä. Heistä on otettu kihlakuva Tammerkosken sillan pielessä. Juttua heistä: https://mustavalkoisinkuvin.blogspot.com/2017/02/helmikuinen-vihkipari.html Mukavaa helmikuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekoilen noissa Tampereen sillan nimissä. Onko se nyt Hämeensilta vai Tammerkosken silta? No se iso silta, jossa ne patsaat siinä reunoilla.

   Poista
  2. Hämeensilta on se. Patsaat ovat nyt varastossa ja silta remontissa vielä. Mutta kyllä se remontti joskus valmistuu :)
   Luenpa tuon linkin jutun. Kiva!

   Poista
 6. Varmasti oli mukava käydä Joensuussa ,mekin käymme siellä joka vuosi ehkä kolme kertaa .

  VastaaPoista
 7. Hei Emilie, käypä kurkkaamassa blogissani, siellä oisi kiva haaste sinulle . .

  VastaaPoista