maanantai 12. elokuuta 2019

Tapahtumia viikolta

Olipa nopea viikko tuo viime viikko. Hurahti ihan itekseen, kun oli kaikenlaista...Oli tulevaisuuden suunnittelua ja vähän menneisyyttäkin tuli mietittyä.

Siitä tuli 4 vuotta  kun mies sairastui...ja nyt taas löysin vanhoja videoita kamerasta, kun elettiin aikaa ennen sitä. Kyllä vielä tulee monesti mieleen kaikki silloiset ajat, eikä ihan heti unohdu. 
Olen siirtänyt kännykästä ja puhelimesta vanhat kuvat pois, muistitikulle.  Ei vielä kärsi katsella kuvia omasta pihasta ja kukista.

Nottbeckin Palatsin puisto
Mutta tähän viikkoon nyt.

Viime viikollahan oli täällä Teatterikesän tapahtumat.  Teatterit jäivät kyllä näkemättä, jotenkin ei vaan tullut lähdettyä. Oli niin paljon kaikkia tapahtumia, ei niistä osannut valita, näin ekaa kertaa kun täällä olen. Avajaisia kerkisin seuraamaan, kun Juha Hurme piti avajaispuheen.


Katsojia oli todella paljon kyllä näissä vapaasti nähtävissä olevissa tapahtumissa.


Torstaina olikin sitten tapahtumien yö, silloinkin olisi ollut Vaikka mitä nähtävää, jotan kiersin vain mikä nyt lähinnä kiinnosti.
Suomalaisessa kirjakaupassa Nanna esitteli Kalenterimaniaa ja kalenterien tuunausta oli sitten esittelemässä monta innokasta kalentereineen. Mullahan on tämä hurahdus ollut jo noin 3 vuotta, vaikka vain vähän olen sitä esitellyt täälläkään. Kirjailijoita olisin halunnut nähdä...enemmänkin, mutta oli niin ahdasta,  Jenni Pääskysaari aloitti täällä kirjailija tapaamiset.

Kävin välillä kotona ja sitten läksin uudelle kierroksella...tanssia Swing Team esitti hyvin valloittavasti tansseja Siperian aukiolla. Videolle otin mutta en tietty niistä osaa laittaa tänne kuviakaan.


Aivan upeeta olisi osata tanssia ...

Seuraavaksi oli listallani Vanha Kirkko, jossa oli Safka Aid-konserttti, tungin vaan myöhässä sinne sisään täpötäyteen kirkkoon jossa esiintyi Tuure Kilpeläinen juuri silloin. Oli Aivan Tajuntaa Räjäyttävä tilaisuus. Ikinä en ole kuullut tällaista Gospelia kirkossa joka oli niin täynnä, että tuntui kuin katto nousisi lentoon musiikin voimasta. Kuvaajia oli monia ja kuumuus valtava.

Siitä sitten oli tarkoitus lähteä Tuomiokirkkoon ja kuulla urkumusiikkia, mutta myöhästyin siitäkin, tilaisuus ehti loppua.  En jaksanut tuntia odottaa, kun ei tietenkään ollut vesipullo tai rahaa mukana että oisin saanut juomista.
Tuomiokirkossa olisi ollut Hugo Simbergin taiteen salaiset merkitykset esittely, olisi ollut kiinnostava.

Seuraavan kerran pitää varustautua paremmin tällaisiin tapahtumiin.

Perjantaina olikin suuri tapahtuma Sorsapuistossa Puistokonsertti, katsoin sitä netistä Aamulehden tarjoamana.  Sekin puisto oli aivan täynnä katsojia Santtu-Matias Rouvali siellä johti Tampereen Filharmoniaa.

Kävin vielä ihmettelemässä Laukontorilla Rammsteinin konsertin aloitusta, joka sekin kyllä kuului kauas ja näkyikin, ainakin mustaa savua....

 Sepä sitten riittikin, lauantai iltana kuului soitto vielä enemmän ihan omalla parvekkeellakin.
Kuulemma on kuulunut monen kymmenen kilometrien päässäkin.


Sunnuntaina oli perinteinen Niittyjuhla, jota on pidetty von Nottbeckien hengessä vuodesta 2009 asti Finlaysonin Palatsin puistossa (nyt sisätiloissa). Wilhelm von Nottbeck on aloittanut tällaisten elonkorjuujuhlien vieton 1860-luvulta lähtien ja se on ajoittunut elokuun toiselle sunnuntaille.
Patruunapari on saapunut yleensä paikalle hevosrattailla, mutta nyt saapuivat ilman hevoskuljetusta.

En ole koskaan käynytkään tässä hulppeassa Palatsissa sisällä. 
Muutenkin koko juttu oli aivan uskomatonta tämäkin.

Ohjelmaa oli paljon, musiikkia Kotkien Puhallinorkesteri, puheita, musiikkia; Sibbe-Siskot, "Niittu-juhla" runo v.lta 1872, Keisarillista lohikeittoa oli tarjolla  sekä arpajaiset yms.
Kirkkokonsertti Finlaysonin kirkossa päätti sitten nämä Niittyjuhlat 

Sitten alkoikin vilvoittava vesisade ja minä hipsin kotiin ja pitkästä aikaa leivoin sämpylöitä!

2 kommenttia:

  1. Ihana postaus! Torstaina olisi tarkoitus tutkailla Tampereen viherrakentamista ohikulkumatkalla kollegan kanssa. Kerropa Emilie missä on Tampereen hienoimmat kesäkukkaistutukset? Hatanpään Arboretumille lohkaistaan suurin osa ajasta, mutta pakko kurkistaa myös keskemmälle Tamperetta :D

    VastaaPoista
  2. Meillä entisinä tamperelaisina on ollut vuosia tapana olla teatterikesän avajaisissa ja muissa Tapahtumien Yön tilaisuuksissa, ja niitä suosittelen kaikille jotka kynnelle kykenevät. Tänä kesänä ei osallistuttu mihinkään tapahtumaan ja se hiukan harmittaa. Sinä nyt uutena tamperelaisena olet saanut koettua paljon upeaa paikallista kulttuuria.

    VastaaPoista