lauantai 28. joulukuuta 2019

Tämän vuoden kuulumiset

Tämän 2019 vuoden alku oli lumisempi kuin näyttää vuoden lopusta tulevan.  
 Mutta ehtii sitä lunta tulla vielä vuoden alussakin
Eilistä aurinkoa pitkästä aikaa Pyhäjärven rannalla

Eteläpuistossa 18.1.2019

Pakkasiakin oli ainakin tammikuun lopulla ihan reippaasti. Tämä olikin ensimmäinen kokonainen vuosi kaupunkilaisena, joten alkuvuodesta vielä oli muuttoon liityvia juttuja.
Tammikuussa kävin kuvaamassa superkuuta  aamuvarhaisella, kuvat eivät oikein onnistuneet :)

Helmikuussa läksin käymään Joensuussa. Matka alkoi huonosti, kun junan veturi hajosi ja juna seisoi kilometrin päässä asemalta ja peruutteli edestakaisin.  Loppumatkakin tehtiin bussilla, kun junat ei kulkeneet Jyväskylästä eteenpäin. Hienon auringonnousukuvan sain kuvattua Joensuussa.

Maaliskuussa aloitin vapaaehtoistyön Mummonkammarissa ja kännykkään laitettiin askelmittari. Siitä onkin ollut paljon kannustusta liikkumisen lisäämiseen. Maaliskuussa ostin myös ensimmäisen kevätkaktuksen. Saa nähä kukkiiko se ensi keväänä :)
Helmi-maaliskuussa oli myös muuttotouhut uuteen asuntoon ja huonekalujen ostoja yms touhua.

Huhtikuussa oli Supermessut ja pääsiäinen. Kolmesti kävin Tampereen Teatterissa alkuvuonna. Anna Karenina, Pakolaiset ja Rakkauskirjeitä -esitykset näin.  Toukokuussa sain polkupyörän huollettua ja ajelemaan pääsin, Ihanaa.



Kävin Helsingin kautta Loviisassa kylässä toukokuussa ja aloitin Museokortin käytön ohikulkiessa Helsingissä.
Museokäyntejä on ollutkin hurjasti loppuvuonna, 45 kpl äkkiä laskettuna :))))
Kesäkuussa reissusin taas Joensuussa ja vein äidin ja isän haudoille kukat. Oli myös mukava pyöräillä "turistina" kotikaupungissa.
Kesäkuussa reissusin vielä Loviisassa, käytiin myös risteilyllä ja läheisellä Svartholman linnoitus-saarella...
Heinäkuussa reissattiin Helsingissa, oltiin hotellissa muutama yö, kierreltiin museoissa ja käytiin risteilyllä Tallinnassa
Elokuu oli kuuma, ja tässä aurinkoisessa asunnossa oli parveke kuin sauna. Muut kukat joita koetin kasvattaa, kuten tomaatit, tuoksuherneet ja krassit kuolivat, tai niihin tuli ötököitä. Ostetut pelargonit vain kukki pitkään syksyyn asti. Nyt koetan niitä vielä pitää hengissä ensi kesää varten.

Käytiin vielä elokuussa Helsingissä muutama yö. Oli elämys nähdä ja kuulla Senaatintorilla yli 2500 kuorolaista laulamassa Finlandiahymniä. Myös Taiteiden Yö, Suomenlinna, Mannerheim -museo olivat elämyksiä.

Loppuvuosi olikin sitten "rauhallisempaa", oli hammaslääkärikäyntejä, uravalmennusta, työhaun, vapaehtoisvierailuiden, pienen  kompuroinnin ja sitten muutamien työtuntien kanssa vietettyjä aikoja. Ai niin Lokakuussa kävin vielä Joensuussa, jossa satoi vettä, mutta vein kuitenkin haudoille kynttilät ja kukat silloinkin ja tapasin kavereita.
Marras-joulukuun on mennyt sitten vielä nopeammin, ettei perässä pysy. Toivottavasti vähän alkaa rauhoittua, nyt kun joulu on vietetty ja koko vuosikymmenkin vaihtuu.

Tallipiha hiljeni jouluksi
Jouluruuat on syöty ja suklaatakin meni ihan reippaasti. 

Kokeilin erilaisia torttumalleja
Rommisuklaakakkuja meni kaksi kappaletta
Pullaa meillä ei kukaan syö, enkä sitä tehnytkään 
Karjalanpiirakoita tein kolmena päivänä, osan gluteenittomia tein, samoin pipareita.

Näsijärvi oli sula tapaninpäivän kävelyllä

Orava etsi ehkä kätkettyjä ruokiaan


Lumi kyllä valaisee ja piristää paljon, jo pienikin määrä auttaa

Tässä on sitten minun tämän vuoden vähäiset käsityöt, joita on ihan hävettävän vähän

Sukkia 8 paria, pariton lapanen, kun toinen katosi ja 1 pari lapasia, 1 hansikkaat, 
virkattu matto, josta tykkään tosi paljon ja sitä oli mukava virkata. Pitkään kesken olleet huivin sain lopulta valmiiksi.
Virkatut jämälanka pyörylät on vielä käyttämättä mihinkään, enkä tiedä mitä niillä tekisin. 
Uusia lankoja ostin taas syksyllä alennusmyynnistä, joten pitäisi tormistautua neulomaan jotain heti ensi vuonna. Jos saisi vaikka äänikirjan, jota kuunnellessa olisi hyvä neuloa.

Kolme päivää on vielä tätä vuotta, nautitaan niistäkin. 
Hyvää loppuvuotta!




8 kommenttia:

  1. Monenlaista olet ehtinyt vuoden aikana, pikkumatkojakin useita. Pitäisikin tehdä oma kooste, sitä ei yhtäkkiä muistakkaan mitä kaikkea on tapahtunut.
    Oikein mukavaa vuodenvaihdetta sinulle!

    VastaaPoista
  2. Hienot kuvat, näkyipä tuolla joensuun kaupungin talokin.Lunta ei ole täällä vieläkään, onhan tuo jännä nähä tuleeko sitä lunta,pääsis hiihtämään hangille.Mielenkiintoista oli lukea kommenttisi siitä pölösen elokuvista ynm.kun olen ihmetellyt onko se miikkulan kylä enää siellä kontiniemessä.

    VastaaPoista
  3. Uhania kuvia leipomuksista, käsitöitä ja kukista. Näin se vuosi taas on vierähtänyt, melkein kuin humauksessa. Monenmoista mahtui vuoteen tähän.

    VastaaPoista
  4. Olipa sinulla vaihderikas vuosi. Nopeasti menee aika. Minä olen huomannut jo, ettei päivissäni edes riitä tunnit kaikkeen. Mielestäni olet saanut paljon kaunista aikaan vuoden aikana. Nuo pikkumatotkin aivan huippuja.
    Olet ottanut todella upeita kuvia. Taidat muuten olla viherpeukalokin.

    VastaaPoista
  5. Vanhaa vuotta onkin hyvä muistella noin kokonaisuutena. Mietin, muistaisinko itse kaikkea tärkeää, mitä vuoden aikana on tapahtunut.
    Miäkii oon kävelly Näsijärven jäällä, jota ei näköjään vielä tänä vuonna oo ees tullu ;D

    VastaaPoista
  6. Sinähän olet tehnyt paljon matkoja ja museokäyntejä. Me emme ole ollenkaan noin liikkuvaa sorttia. Meillä matkustetaan mökin ja kodin väliä mikä on 30 km. Ja sinä sanoit tehneesi vähän käsitöitä. Paljon enemmän kuule kuin minä. Mukavia loppuvuoden päiviä sinne.

    VastaaPoista
  7. Sinun kädet ovat olleet ahkerat1,paljon olet neulonut:9
    mielenkiintoisia museo käyntejä.niinhän sitä sanotan vierivä ajatus ei sammaloidu..:)
    oNKO ??salaine kakku-ohje,ihanan herkullinen (ohje??:)))
    Ja tuo ranta kuva tapaninpäivänä :)aivan ihana,mikä on tuo punainenmarja-oksa,kuvassa edessä.siis niin hyvä kuva!

    VastaaPoista