lauantai 27. kesäkuuta 2020

Varjosta varjoon

Alkuviikolla läksin käymään pitkästä aikaa entisellä kotiseudulla Joensuussa. Kun lopultakin edes Vr myi lippuja jokseenkin järkevällä hinnalla.

Joensuuhan on Pielisjoen värittämä kaupunki siitä ei pääse mihinkään, joki ja sillat joen poikki.

Sirkkalan puistosta kuvattu Itäsilta
Oli niin kuuma auringonpaiste, että piti vaan kuljeskella varjoisasta paikasta seuraavaan varjoon, jos oli mahdollista ja lipitellä jäätelöä joka reissulla. Käveltyä tuli monena päiväna jotain 10 km:n matkat kuitenkin.

Joensuun kaupungintalo, jossa sijaitsee myös Kaupunginteatterin näyttämöt. #Tuohi patsas sijaitsee liikenneympyrässä.


Viimeksi kun kävin Joensuussa, oli tämä Vapaudenpuisto remontissa ja aidattuna. Nyt se oli jo valmis, mutta ah niin kamalan aukeaa oli. Eipä juuri varjopaikkaa ollut. Mutta Vapaudenpatsas soittaa torveaan ja Antin ahvenpatsas suihkuttaa vettä. Lapsuudesta muistan, että piti käydä kesällä katsomassa tämä Antin ahvenen patsas aina. Se sijaitsi suurinpiirtein samassa paikassa torin vieressä silloinkin.

Keskiviikkona kävelin Ilosaaressa, auringonotossa ja uimassa oli useita ihmisiä.
Silloin tuntui vähän viileämmältä koska oli pilviä vähän ja tuulikin vilvoitti.
Ilosaarikin oli pitkään remontissa ja nyt olisi uusi esiintymislavakin valmiina, mutta ei siinä ilovaarit esittele rokkia tänä kesänä.

 Torin reunalle on tullut Kosiosuden "morsian" Morshukka istuskelemaan myös sitten viime näkemän.  Itse Kosiosutta en tullut kuvanneeksi tälläkertaa. Aika monille kuvaajille tämäkin sai poseerata.

Morshukka
Lierihattu tarkasti silmiä varjostaa.

Carelicumissa sijaitseva Pohjois-Karjalan museo Hilma
Sain oikeastaan käytyä melkein kaikki paikat mitä ajattelinkin käydä. En ajatellutkaan nyt tavata ketään vanhoja tuttuja, koska on tämä koronatilanne vielä ajatuksissa.

Museoissa kiertelin taas Museokortilla. Vaihtuva näyttely  Kadonnut kinnas ja muita tarinoita olisi vienyt enemmän aikaa perehtyä.

Taidemuseo Onni tuli käytyä. Siellä on se Edelfeltin Pariisitar,Virginie jota pitää käydä katsomassa aina kun voi siellä käydä(ei kuvassa sitä ole vaan pari Werner Holmbergin maalausta, sekä Aukusti Uotilan Lohipato vallinkoskessa)
Toinen paikka siellä on tuo kolmannen kerroksen ikoninäyttely, joka vetää puoleensa. 
Päättymättömät tarinat näyttely on vaihtuva näyttely tällä kertaa ja kyllähän sieltä se lempi teos löytyi :) alempi oikealla

Taidemuseo Onnin ikkunasta kuvasin näkymää torille

Oli myös ohjelmassa käynti Botaniassa, koska siitä on aikaa kulunut edellisestä käynnistä.
Onneksi Botania aukesi torstaina klo 10, ja ehdin käymään siellä.Kukkivia kasveja

Tuttuja kasveja jättikokoisina, mm ehkä joku begonialajike, seepramaija, kohtalonköynnös, köynnöskustaankukka
 tuo reunassa oleva vaaleanpunainen ei tule mieleen nyt

Yksityiskohtia oli mm viulunkoteloon laitettuja kasveja 
Papukaija Juusolla on nyt uusi eläkekoti ja instagram tili, josta voi nähdä Juuson kuulumisia, 
kopioi linkki jos kiinnostaa
 
https://www.instagram.com/juuso_neiti/

Botanian  kasvit kaipaisivat hoitoa. Olisipa joku sademetsien kasvien tuntija joka voisi auttaa niiden hoidossa. Tila oli nyt yhtenä, koska siellä ei nyt ollut perhosia (koronatilanne, koteloiden saanti estynyt) Botaniasta oli myös uutinen lehdessä, että yritys on hakenut yrityssaneeraukseen pääsyä. 
Monet kävijät tuntuivat puhuvan, että kyllä tämä paikka pitäisi saada säilymään, 
ja itsekin olen sitä mieltä. Mikä tai kuka avuksi?

En  jaksanut kaikkia kuvia nyt muokata.Siellähän oli valtavasti kaikkea muutakin, esim kaktuksia, monta minunkin ostoslistallakin olevaa. Jättimäisiä puita ja isoja kasveja, jotka kotona ehkä kasvavat metrin mutta tuolla olivat tosi suuria.

Ulkopuutarha jäi nyt seuraavaan kertaan, sekin oli uudistunut kokonaan, mitä nyt ehdin kierrellä siellä.

Pois lähtöä odotellessa kuvasin tämän veturin, joka on nyt uudella paikalla aseman vieressä.

Junamatkat olivatkin sitten suurinpiirtein aika kamalia. Mennessä oli Paikallisjuna aivan täpö täynnä. Ei turvaväleistä ollut tietoakaan!  Poistullessa sitten oli siinä vaunussa niin kuuma kuin saunassa. Ihan kamalaa. Istu ja kärsi, kun oot lähtenyt. Tullessa ei ihan niin täyttä ollut.
Poistullessa IC junan veturi lopetti välillä toimimisen ja juna myöhästyi yli tunnin. Kuumuus kuulemma tekee vaivoja veturillekin. Onneksi oli kuski joka osasi sen saada kulkemaan lopulta. Muuten Ic junassa (mennen-tullen)oli hyvin väljää ja sopivan viileää, ettei siinä ollut moittimista.

Toivon todella, että bussit alkavat joskus taas kulkea, ei ole koskaan ollut näin huonoa matkaa busseissa. Toivotaan tietysti että korona ei taas ala leviämään, että itekin olisi säilynyt ilman tartuntaa tälläkin reissulla.

6 kommenttia:

 1. Hieno idea nuo penkkipatsaat, olisko nyy joork niiden alkukoti? Viimeksi kuvailin Tallinnassa istuvaaa härkää=)

  VastaaPoista
 2. "Antin ahvenen" jotenkin muistan lapsuudesta/nuoruudesta,olen sen varmaan joskus nähnyt "livenä",mutta muistan kyllä, että äidillä oli valokuvakin siitä, mustavalkoinen tietysti silloin.

  VastaaPoista
 3. Voi että oli ihana katsella kuviasi,Joensuu on mulle rakas kaupunki myös, asuin nuorena siellä,asuin niinivaaralla ja Iikesnvaaralla, olen joskus kertonutkin,sydän on vielä siellä ja muistot,tarkoitus on lähteä koht puolin sinne

  VastaaPoista
 4. Joensuu on meidän kihlakaupunki. 20.päivä tuli 40 vuotta täyteen kihlojen ostosta. Olimme lomamatkalla ja niin nuoria 😍

  VastaaPoista
 5. Botmiassa on tullut käytyä useasti, hyvä kun vielä on pystyssä.

  VastaaPoista