lauantai 1. elokuuta 2020

Elokuun alkua ruusujen kera Hatanpäällä

Niinpä se tulikin elokuu äkkiä.  Aamu valkeni aurinkoisena, eikä näyttänyt hellettä olevan, + 8 astetta näytti kännykän sää lämmintä olleen. 
Ennen sateita ajattelin käydä taas Hatanpään arboretumissa katsomassa ruusuja. Huomasin siellä unohtaneeni kokonaan pionien kukinnan, voi olla kuukausi edellisestä käynnistä.

Sää oli tänään aivan mainio, mennessä oli huppari päällä, mutta se jouti pois heti kyllä.
 Lämmin tuli pyöräillessä.

 Pyhäjärvi oli myös kauneimmillaan, oli sorsia siinä lepäilemässä ja uiskentelemassa lukuisia.

Ruusuja oli paljon, mutta sade oli osaa haitannut, mutta ihana tuoksu oli ja paljon mehiläisiä yms.











Black Magic ruusua moni ihaili siellä
Otin paljon kuvia, mutta nyt en ruusujen nimiä paljon kuvannut.

vaaleanpunaiset kukat näyttivät begoniaa olevan
Todella siistit paikat oli nyt, ei ollut roskiakaan viskelty, kuten edellisellä kerralla. Aivan upeita isoja kukka-alueita oli.

Kannattaisipa käydä minunkin useammin tuolla, aina on uusia kukkia aukeamassa, kun entiset ovat kukkineet. 

Toivottavasti elokuu on jo virkeämpi kuukausi, jotenkin heinäkuu oli mulla sellainen tasainen jökötyskuukausi.  Pyöräilin kylläkin useammalla suunnalla, ja joka viikko taisin ostaa uusia viherkasveja. 😄 Nyt taitaa olla mulla noin 30 viherkasvia ja lisäksi muutamia juurtumassa lisää.  Parvekkeella pelargonit aloittavat toisen kukintajaksonsa. Viileämpi keli teki hyvää myös krasseille siellä, vaikka kukkia onkin tullut vähän.

Kävin myös katselemassa Werstaan näyttelyt ja Vapriikissakin Finlaysonin 200 vuotisnäyttelyn ja Postimuseossa Kirjeitä- näyttelyä.  Metsään on alettava tehdä retkiä, saispa vaikka muutamia mustikoita kerättyä.

Hyvää alkanutta elokuuta teille ja kiitokset käynnistä täällä sekä kommeteista!


4 kommenttia:

  1. iHANIA RUUSUJA:))
    Meillä kans "isollakkolla-ruusupuisto;)..pitäisi..käyä,kattomassa/kuvaamassa.pikkuräpsyllä:)
    oho!
    Sinulapa on kertynyt viherkasveja.
    Kysynkin?,kun olet oikia viherpeukalo:onko merilevä hyväkastelu/suihkutus lannote viherkasveille:)?
    Minä ulkoistin mustikan poiminnan (ne ajat on minulta ohi:(
    Aurinkoista ja hyvää elokuuta ,Sinulle EMILIE!🧡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa vaan! Joo, käytin entisella kotipaikalla merilevää talvella kasteluveden seassa. Silloin viherkasveista tuli hyvät, sain ne sitten ennen muuttoa myytyä, halvalla tosin, mutta hyvä niinkin. Silloin en älynnyt suihkuttaa niitä sillä, koska oli muutenkin aika kostea paikka. Nyt vahdin näissä kaupoissa, mihin tulisi merileväuutetta myyntiin, ei sitä ihan joka kaupassa ole näkynyt. Alan sitä käyttää kunhan syksympi tulee ja kasvukausi on ohi, noin kerran viikossa olen talvella ja nytkin pyrkinyt kastelemaan huoneenlämpöisellä vedellä.

      Poista
  2. Hatanpää on upea paikka. On se vaan hienoa, että tuollaisia keitaita saa vapaasti käydä katselemassa ja ihastelemassa.
    Mustikoita on metsät täynnä. Naapuri keräsi takapihaltaan piirakkamarjat hetkessä. Minä ostin naapurilta hänen keräämänsä 10 litran ämpärillisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kaunista, ja alue on paljon suurempi kuin ruusupuisto. Isoja vanhoja puita ja paljon erilaisia pienempiä puita. Aina joku uusi puu tulee vastaa, mitä en ole nähnyt ikinä.
      Niin tuntuu olevan mustikkaa paljon metsissä, kyllä keräisin jos vaan löytäisin metsän. Muutaman kerran voin tuoltakin käydä etsimässä, mutta on kerätty varmaan, kun ihmisiä liikkuu paljon.
      Kun ei ole tuttuja, eikä autoa kellään, niin ei ole helppoa löytää.

      Poista