maanantai 3. elokuuta 2020

Viikko alkaa siivouksella

Nytpä olikin vaihtunut näkymä, eli uusi bloggeri taitaa olla mullakin tässä. Onkin nyt hyvä harjoitella vähän joka päivä tätä.
Paljon kiitoksia kommenteista edelliseen kirjoitukseen. On hyvä kun "potkii" vähän itseään edes avaamaan läppärin, ettei ihan lamaannu tähän. Aina sitä jotain keksii! Mulla on usein monta päivää tämä kiinni, enkä ole halunnut oppia kännykällä kirjoittelemaan.

Tänään olikin kaupassakäynti heti aamulla ja sitten pesin pyykkiä ja siivosin kämpän. Imuroin matot päältä ja alta sekä pyyhin lattian mattojenkin alta. Kerrostalossa, ainakin tässä, on hankala viedä mattoja uloskaan, ei voi sinne jättää ainakaan, varsinkin kun sataa vähä väliä.


Siivouksen välillä nautin kahvia ja vielä näitä "eskimoita". En ole ennen hoksannut että eskimo olisi joku kielletty ja leimaava nimitys. Minusta se on samantapainen asia kuin vaikka savolainen. Ite voisin sanoa olevani melkein karjalainen :D, tai vaikka savo-karjalainen.

Luen nyt tuota Sirpa Kähkösen kirjaa Lakanasiivet, joka kertoo sotakesästä 1941 Kuopiossa.

Moi vaan!

8 kommenttia:

  1. Ei se ole kielletty, se vain on tätä kulttuurista omimista mistä nyt kaikki on niin herkkänä. Siis että kun puet kimonon päälle etkä ole japanilainen tai muuten sieltä suunnasta niin ryäväät heidän kulttuurin ja joku pahoittaa mielensä. Hassuinta on että japanialaisia itseään ei vois vähempää kiinnostaa koko asia, tämä on tätä nykyajan överiksi vedettyä poliitista korrektismia.

    VastaaPoista
  2. Niinkuin sen geisha suklaan nimen kanssa. No vielä sekin. Valmistajilta menee paljon rahaa näiden nimien ja pakkausten yms vaihtamiseen, niin kukas sen maksaa? Kuluttaja tietysti!

    Niin, piti vielä sanoa, että ainakaan tämän postauksen teossa ei ilmennyt ongelmia uuden bloggerin kanssa.

    VastaaPoista
  3. Minä oon karjalainen...no, vanhempani olivat, mutta puhdasrotuinen olen. Niin, että miten nuo KARJALAnpiirakat...hmmm, jotenkin menee överiksi nuo halventamisjutut..:D

    VastaaPoista
  4. Mietityttää, etteikö tässä maailmassa ole todellisia ongelmia, kun pitää tuollaisia jäätelöpuikon nimiä miettiä!

    VastaaPoista
  5. Olen samaa mieltä Marketan kanssa, eli aika hyvin taitaa maailman asiat olla, kun joudetaan miettimään vaikkapa jäätelöpuikkojen ja suklaapatukoiden nimiä. Mitä mieltä olet tästä uudesta bloggerista?

    VastaaPoista
  6. Täälläkin samaa mieltä Marketan kanssa.

    VastaaPoista
  7. Kumma vimma kaikki muuttoo, ei oo käyny mielessäkään tuo jäätelötikku, jotta loukkais jotakuta kansoo. Mie oon ylypii suorastaan Karjalaisuuvestani ja suap vappaasti vaikka mihin kiäreeseen painoo!
    Mikä tämä uus bloggeri on, nyt oon puonnu kärryiltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ulla, tuo kiäreeseen paino kyllä nauratti.
      En oo oikein perillä minäkään bloggerin muutoksesta. Siellä sivulla mihin kirjotetaan uusi teksti, näyttää vaan erilaiselta, mutta kait nesamat toiminnot on, vaan vähän eri näkösenä.Opettelen vähitellen miten ne uudet "nappulat" toimii..

      Poista