perjantai 25. syyskuuta 2020

Kotiseudulla kävin

 Siinäpä se viikko on vierähtänyt taas. 

 Piipahdin Joensuussa nyt, kun ei tämä koronapelko tästä taida vähetä kuitenkaan. Olen ainoa joka veisi vanhempieni haudalle kukkia tms, niin minäpä vein nyt, vaikka kyllä siellä kesäkuussa viedyt kukat kukkivat.

Siellä on ruskan väri kellertävä. Melkein vaan nuo pihlajat punertaa, ainakin tuossa. 

Sattui olemaan tiistaina Autoton päivä niin pääsin kulkemaan siellä paikallisbusseissa ihan ilmaiseksi. Bussilla pääsin kulkemaan myös Hammaslahdessa, jossa viimeksi kävin vuosi sitten syksyllä.
Entisiä seutuja kiva nähä vaikka bussin kyydistä. Nyt en voinut mennä ketään tapaamaan siellä. 

Tietysti piti käydä myös tori ja puistoja katselemassa ja Antin Ahven patsas.

Joensuun Kaupungintalo ja Vapaudenpatsas

Torilla olevat kukkalaitteet siellä olivat vähän erilaisia, hillitympiä värejä näissä.

Uusitussa Vapaudenpuistossa kukki vielä vaaleanpunertavat ruusut

Koetin nyt katsella Uusin silmin tätäkin, voi sanoa entistä kotikaupunkia. Eihän sitä tiedä onko vielä kotikaupunkikin. Jos täältä muuttaa pois. Ainakin tuolla kulkiessa tuli monia hyvin tutun näköisiä ihmisiä vastaan. Entisiä työkavereita vaikka.

Hulppeat pyöräilybaanat näytti olevan tässä torin vieressä ja muuallakin rakennettuna jo valmiiksi. Ja pyöräkatoksia oli paljon, tosin yleensä olivat ihan täynnä pyöriä.


Joensuu kävelykatua, hyvin rauhallista oli

Tuli käveltyä niin paljon tuolla kahtena päivänä, että jalkaterä kipeni, Yli 10 000 askeleen jälkeen piti jo klenkata. Piti käydä kipuvoidetta ostamassa kun sitä ei ollut mukana. 

Kun sais aikaseksi käydä uudet kunnolliset, tukevat kengät ostamassa, ja pohjalliset niihin. Täällä tulee käveltyä sen verran vähemmän ettei kerkiä kipeytyä niin herkästi tuo jalka.

Lähtöaamuna olikin sumuinen ilma, joten piti lähteä Pielisjoen rantaan katsomaan miltä näyttää.





Linja-autoasemahan oli purettu jo aikoja sitten ja nyt on osittain saatu jotain valmiiksi, linja-autojen lähtöpaikkoja

Ainakin parkkitalo tuohon tulee, en tiedä mitä muuta.
Tämän kadun nimi on Asemankaari, josta kaukoliikenteen bussit lähtevät nyt.

Rautatieasema. 
Läksin siitä junalla etelään päin poistullessa. Maski naamalla ja välillä vaihdoin uuteen. Kotona nukkumaan mennessä piti kokeilla oliko vielä maski naamalla, kun tuntui siltä :)))

Tuomisia en paljoa ostanut, vain tämän ruisleivän. Tämä on minusta yksi parhaita ruisleipiä. Sitä kyllä saa Tampereeltakin, mutta tämä iso leipä lähti mukaan Joensuusta. Tästä riittää pitkäksi aikaa, kun laitoin pakastimeen pieninä annoksina 😃

Kartanon Ruis Porokylän leipomo Nurmes

Tässäpä olikin tämänkertaiset kuulumiset. 
Oikein paljon kiitoksia kommenteista edelliseen postaukseen. 
Nyt taas tallaan täällä samoja katuja, vois vaihteeksi käydä taas kukkaostoksilla jossain. Mutta aion pitää kaupassa käydessäkin nyt maskia, olipa suositus tai ei. Kävellessä en ole pitänyt, kun ei ole pakko mennä ketään lähelle.
 
Hyvää viikonlopppua teille!
Moi moi!

18 kommenttia:

  1. Niin tuttuja maisemiahan nuo ovat minullekkin, myös porokylän leipää on tullut ostettua kotiin turkuun, vaikka nyt täällä CM myy tuota leipää.Voi että se aseman seutukin muuttuu, mitä se oli ennen, siitä ajasta on muistoja minulla, myös Hammaslahdesta.
    Minä vuonna asiut Hammaslahdessa?
    *Kuule kirjoitin sinulle vastausta blogiini siitä kansalaisaloitteesta.*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki muuttuu, mutta voihan niistä paikoista tulla parempia. Kai tuohon parkkitaloon tulee odotustilojakin.
      Asuin siellä v.-57-2003. Jonkun vuoden välillä poissa pari kertaa.
      Oon syönyt nyt pitkän aikaa reissumiestä :D ja ruispaloja. Niin hyvä kun muistin tuon porokylän leivän vaihteeksi.

      Poista
    2. Minä asuin Tohmajärvellä vuoteen 1971, varmaankin tiedät tuon pikku kylän, Hammaslahdessa asuu vieläkin nuoruusvuosien ystävä, pieni kylä sekin.

      Poista
  2. Varmasti oli virkistävä retki vanhoille kotiseuduille hurjasta askelmäärästä huolimatta.
    Minä laitan maskin aina mm. kauppaan mennessä. Useimmilla ei edelleenkään maskia näy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu että siellä pitää käydä aina joskus. Nyt tää aika on sellasta ettei tule lähettyä yleisillä kulkuneuvoilla oikeen mihinkään.
      Junassa onnistui maskin kanssa oleminen, mutta kaupoissa tänään käytin, niin on hankalaa kun on rillit.

      Poista
  3. Oli varmasti mukava käyrä kiärtämäs tuttuja näkymiä.
    Enoo viälä maskia ostanukkaa, saatikka käyttäny. Pitää ny kait hommata varalle. Täälä maaseurullon välijää ja täälä koko maakunnas, on aika vähä koronatapauksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nyt ois maaseutu arvossaan. En muista etä ois mitään paniikkia ollut edellisissä epidemioissa. Melkein maalla asuttiin. Nyt vaan pitää katsoa, ettei mene tungospaikkoihin.
      Tänään käytin kaupoissa käydessä maskia. Eikä muilla ollut, katsokoot vaan, ihan sama.

      Poista
  4. Kaunis kaupunki! Muistanko oikein, että sulla oli se jalkapohjakipu aiemmin, kun mulla on nyt kanssa ollut jo jonkun aikaa, viime yönäkin sain ottaa särkylääkkeen ensin illalla iskiashermokivun takia ja sitten yöllä oli tuo "tuikkiva" kipu jalkapohjassa ja mies toi mulle siihen särkylääkettä,muuten ei olisi varmaan saanut nukuttua kunnolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on ollut iskiastyyppistä vaivaa. On sekin hankalaa, ei tiedä mistä sekin tulee, kun ei aina ole.
      Nyt jotenkin vasen jalka kiertyy liikaa sisäänpäin, illallakin oli turvotusta ulkokehräsellä, vaikka ei niin kipeä ollutkaan. Pitäs jotain tukipohjallisia hankkia kai. Koko ikä on ollut ns.latuskajalat.

      Poista
  5. Ihanat nuo sumukuvatkin:) Kuinkahan kauan sen parkkitalonkin rakentaminen kestää, tuntuu, että on jo pitkään sitä tehty. Mutta on se sentään korkeutta saanut, nähtiin kun mekin äsken Joensuussa käytiin. Ja hyvä, että alkaa olla jo jotain valmista linja-autoa odottavillekin. Mutta se minua ihmetyttää, että monessa paikassa on linja-autoasemat noin vain purettu, ja odottelijat sitten ulkona vain joutuvat odottelemaan oli sää mikä hyvänsä. Joku katos vain tarjolla Lieksassakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin palvelut vähenee, kaikki netissä. Junaliputkin on ostettava automaatista tai netistä. Ehkä jostain muualtakin saa.
      Talvella on hyvä olla joku sisätila jossa odottais, monesti olen joutunut oottaa pakkasessa. Puolikin tuntia on kärsimys 30 asteen pakkasessa.

      Poista
  6. Autottoman päivän ilmaiskulku oli kuitenkin kiva järjestely, vaikka odottelutilat katoaakin :)
    Mulla on isovarpaassa nivelrikko ja se tuikkii välillä tosi äkäsesti päkiään asti. Tukipohjalliset auttoi aluksi, nyttemmin olen löytäny niin hyväpohjasia kenkiä, että pärjäilen niillä.
    Just kesällä käytiin tuolla torilla pohjoiseen päin ajellessa. Käytiin torikahvilla. Kiva nähä kuvia kun muistaa miltä näytti. Sitä lukkiutuu äkkiä taas niihin omiin pieniin ympyröihin ja maisemiin, kun ei tarvi matkailla mihinkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On, olen aikaisemmin käyttänyt niitä autottomia päiviä hyväkseni. Nyt sattui ihan vahingossa sinne meno. En tiedä oli täällä Tampereella myös.
      Kengät ja Pohjalliset merkkaa tosi paljon jalan kipuihin. Nyt taas on mulla olleet liian pitkään. Hirveen vaikeeta on lähteä kenkiä ostamaan taas!
      Niin, taas tulee harmaat kelit ja näköalat vähenee.

      Poista
    2. Kenkien osto on ärsyttävää, kun jalalle hyvän tuntusia ei taho löytyä. Nyt olen ihastunut noihin Riekerin kenkiin, kun ne tuntuu hyvältä. En enää muita ostakaan. Ne oli aiemminkin hyviä ja nyt niihin on ilmestynyt vielä sellaset nk.geelipohjat. Aluksi tuntuivat oudoilta, mutta oikein hyvät käytössä. Olen paljon jalkojen päällä töissä ja nää menee ihan täydestä. On myös hiukan vesiroisketta pitäviä. Tää ei ollu mainos ;) Tiedän vaan, miten vaikea on löytää hyviä kenkiä.

      Poista
  7. Kaunis kaupunki <3 Hieno postaus - oli mukava katsella kaupungista kuvaamiasi yksityiskohtia ja maisemia! Kauniita syyspäiviä sinulle <3

    VastaaPoista
  8. Niin asuit siis Hammaslahdessa silloin kun minä vielä v.70 asuin Tohmajärvellä, onko T-järvi sinulle tuttu paikka silti.?
    Aurinkoista alkavaa viikkoa !

    VastaaPoista
  9. Kivan näköistä Joensuussa. En ole varmaan siellä koskaan käynnytkään.

    VastaaPoista
  10. Kaunis kaupunki on Joensuu. Tälläviikolla meinasin käyvä. Mukava varmaan käyvä aina tutuissa maisemissa!

    VastaaPoista