sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Sadetta ja sapuskaa

Sadetta tuli tänään sunnuntaina reippaasti. Täällä se haittasi koko viikon Street -food Fiestaa Hämeenpuistossa. Näytti hyvin rauhalliselta, asiakkaista ei näyttänyt olevan tungosta.
Tänään oli myös Moron peräkonttikirppis ja Tallipihan sadonkorjuujuhlat. Onneksi iltapäivällä sade taukosi.


Pitääpä kirjoitella melkein heti tästä härkis-suikalekokeilusta, jota kokeilin viikolla tehdä.
Pakkauksessa oli kyllä paljon ohjeita tämän tuotteen käytöstä ja laittamisesta. Hyvä juttu! Vähän ihmetytti, että ainesosista vain 8,5 % oli härkäpapua, muut aineet olivat vesi, herneproteiini, kasviöljy ja mausteet.
Hintaa tällä oli suurinpiirtein jauhelihapaketin verran, toki jauhelihaa saa monesti halvemmallakin.

Ostin jo valmiiksi maustettua, oli lukuinen määrä mausteita  (rosmariini, meirami, mustapippuri, valkosipuli, oregano, persilja, kaneli, muskottipähkinä, kumina ja sipuli) fariinisokeri ja suola valmiksi laitettuna. Paistoin ohjeen mukaan pannulla öljyssä sipulin kanssa.
 Suikaleet olivan aika kookkaita, ja hyvin paljon lihan tuntusia, joten pilkoin niitä pienemmiksi ennen pannulle laittoa. Maistelin vähän ennen paistoa ja paiston jälkeen. Ei paljon maistunut miltään. Joten olisi pitänyt laittaa lisää mausteita.

Hauduttelin sitten tuoreiden ja pakastettujen kasvisten kanssa. Nesteeksi kehotettiin laittamaan olutta tai kasvislientä, jota sitten laitoinkin. Ehkä olisi pitänyt tehdä käristys ohjeen mukaan, laittaa paljon mausteita mukaan ja nauttia perunamuusin kanssa. Koska nyt jäivät suikaleet hyvin mauttomiksi.
Söin kuitenkin ja siitä riitti vielä pakkaseenkin.
Tuli mieleen että voisi laittaa merimiespihvin tyyliin myös näistä ruokaa ja mausteita lisää. Eihän lihakaan maistu itsessään ilman mausteita miltään.
Tämä nyt oli ensimmäinen kokeilu, ehkä maistelen jotain muuta seuraavan kerran. En ole ennen maistellut muistaakseni mitään lihankorvikkeita.


Kivikkoa ja ruusu oli rannalla kun kävelin yhtenä päivänä.
Tuo ruusu se voi olla hävitettävä kurtturuusu.
 Ensi viikko se sitten meneekin työjuttuja miettiessä ja 😁 uraa suunnitellessa, tai sen semmoista.


4 kommenttia:

 1. Juu, mausteita kaipaa. Meillä puolet perheestä ei syö lihaa, joten kaikenmoiset korvikkeet ovat ahkerassa käytössä.

  VastaaPoista
 2. ihan lihalta näyttää..mausteita ,voita ja kermaa:)))
  Kaikkea uusia pitää kokeilla:),ihan herkullisen näköinen pata;)
  kurtturuusu minusta kaunis.
  Sinulle toivota oikein Valoisaa:)"ura-suunnitelmaa" :)

  VastaaPoista
 3. Herkullista!

  Ja Tallipiha on niin herkku - monella tapaa. Tykkään niin käydä, mutta matka on jonkinmoinen. Usein ei saa aikaiseen. Sadonkorjuu kuulostaa hyvältä.

  VastaaPoista
 4. Minun kokemukseni suikaleista (oli soijaa) on ollut samankaltainen että suikaleet oli turhan suuria, niitä joutui pienentelemään. Ja näiden korvikkeiden maustamisen oppiminen vie varmaan aikaa, että rupeaa tietämään, miten paljon ja mitä laittaa. Mauttomia ovat itsessään. Tein muuten kaalikääryleitä parisen päivää sitten ja siihen täytteeseen käytin riisin sijasta kaura-härkäpapurouhetta. Oli siinä ihan hyvä. Taisin vissiin kasvisliemikuution laittaa mukaan rouhetta keittäessäni.

  VastaaPoista