perjantai 13. syyskuuta 2019

Syys alkanut todenteolla

Näin se on taas viikko hurahtanut itekseen. Sain yhden kirjan luettua tällä viikolla (Kaksi rantaa) ja kirjoitin siitä tuonne Mitä luen-sivulle.  Oli hyvä ja mielenkiintoinen kirja.

Upeita auringonlasku kuvia olisi saanut tällä viikolla kuvattua. Vain yhtenä iltana pääsin näkemään jonkinlaisia näkymiä. 



 Pettymys ja lamaannus sekä jonkin tuntuinen ahdistus on vallannut tällä viikolla. Ei oikein huvita mikään, olen koettanut kävellä luonnossa kuitenkin, auttaa sekin. Neulominenkin aiheuttaa päänsärkyä, vaikka kuinka koettaa jumpata niskoja.
Mun piti aloittaa jonkinlainen työpaikka, mutta taitaa mennä penkin alle sekin asia.
Sensijaan alkaa Urasuunnittelukurssi viikoksi.

Sain yhdet villasukat neulottua. Ihan itelle nämä nyt tein. Mulla ei ole pitkään aikaan ollut mustia sukkia. 
(Nyt olen mustasukkainen :D)
 Lankoja hain eilen kaupasta lisää, joten alan taas neuloa uutta

Eipä tarvitse katsellakaan kukkasipuleita, voi täysin katsella muualle jos sattuu niitä kaupassa näkemään. Säästyy vähän rahaa.

Sisäkukille annoin vähän aurinkokylpyjä yhtenä päivänä.
Ai kaktukset jäävät tuonne piiloon
ja parvekekukat alkavat rapistua


Eilen etsin kaupasta uutta syömistä. Piti ihan kysyä työntekijältä, että missä on nämä, kun en ollut koskaan huomannut. Mutta toki ne on kaikki omassa hyllyssään ja hyvin merkattuna kyllä.

Tuota beanit härkäpapusuikaletta ajattelin kokeilla. Teen tänään vokkia, voi olla että laitan puolet pakkaseen varmuuden vuoksi, jos ei maistu. Tai ei sovi vatsalle tms. En ole maistellut näitä lihankorvikkeita.
Olen vähän ennakkoluuloinen, eikä ole juuri ruokahaluakaan erityisemmin. Mutta on vaan koetettava tehdä ruokaa ja syödä.  
Mulla ei tule ns hävikkiruokaa yhtään tai hyvin vähän. Syön kaiken mitä ostan tai ostan sitä mitä syön.

No niin. Tästä tuli nyt vähän masentunut postaus. Mutta jospa se tästä vielä iloksi muuttuu.
 Hauskaa viikonloppua teille!

11 kommenttia:

  1. Toivotaan parempaa! En nyt muista minkä ikäinen olet, mutta jos olet meikäläisen ikää(62) lähellä, niin tuollainen urasuunnittelu-kurssi tuntuisi sopivan nuoremmille... meidän urat taitaa olla jo aika valmiit..minä ainakin olen urautunut :) Mutta tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, Olen saman ikäinen kuin sinä. Niin mustakin tuntuu ettei enää uusia urahaaveita kannata elätellä. Mutta katotaan nyt mitä tulee.

      Poista
  2. Näitä harmaita päiviä on itse kullakin sopivin väliajoin. Omat päiväni kirkastuivat kun Tampereen työväenopiston kirjoittajakurssi taas alkoi. Nyt pitäisi kirjoittaa muisto kengistä toisille kurssilaisille kommentoitavaksi. Hyvät kuvat olet ottanut Kuru-laivan muistopatsaasta ja Näsinneulasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan! Kyllä joku yhteisöllinen harrastus ois kiva löytää.

      Poista
  3. Väkisinkin mieli menee välillä matalaksi. Kuulostaa hyvältä, että jaksat ulkoilla ja ottaa kuviakin. Pääasia, ettet jää neljän seinän sisälle murehtimaan.
    Eipä meilläkään pahemmin ruokahävikkiä synny. Se syödään, mitä valmistetaan. Jos jotain jää, sen voi syödä seuraavana päivänä. Hullua törsätä ruokaan ja kantaa sitä sitten kompostiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuonne kun lähtee metsään tai rannalle kävelemään vähän keljutus unohtuu.
      Ihan outoa kun joka ihmiseltä menee yli 20 kg ruokaa hukkaan. Minäkin ostan niin vähän kerrallaan ettei jää mitään hapantumaan. Toisaalta ei ole paljoa kotivaraakaan sitten.

      Poista
  4. Ihan mukava kokeilla uusia juttuja, nykyisin kaupasta löytyy vaikka mitä syötävää. Ruoka on tosiaan kallista, ei sitä kannata haaskata.
    Mikäs se nyt niin masentaa, syysmasennusta on aika usealla. Koeta keksiä jotain uutta kivaa tekemistä, pienetkin jutut voi piristää. TSEMPPIÄ sinne sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsemppauksesta!
      Ihan äsken vasta älysin mikä mun työjutussa mätti!
      Tyhmää on helppo jymäyttää! Ihan naurattaa, vaikka keljuttaakin.

      Poista
  5. Kauniita olivat nuo auringonlaskukuvasi! Ja sinulla on ihania kukkia kodissasi.:)
    Meillä on tullut tänä vuonna jonkin verran kokeiltua "korvikkeita" kun on saatu niitä. Ei ne ihan lihaa korvaa, mutta hyvä vara voi olla kaapissa silti. Härkäpapurouhe (kaura-härkäpapurouhe) oli minun mielestäni ollut parempi kuin soijajutut. Ja jos soijaa ostaisin, niin mieluummin rouhetta, kuin suikaleita. Tuo sun härkäpapusuikale on maustettu, voisin kuvitella, että se olisi ihan hyvä. Kerro mitä mieltä olit niistä, kun olet kokeillut, se kiinnostaisi minua. Valoisaa päivää ja voimia kaikkeen sinulle!

    VastaaPoista
  6. Tykkään kyllä kovasti neulomistasi sukista. Raita piristää sopivasti.

    Joo, noita tympeitä päiviä on aina silloin tällöin vaikka syytäkään ei olisi. Onneksi luonnossa kulkeminen vähän helpottaa:)

    VastaaPoista