keskiviikko 16. lokakuuta 2019

Pieni pyörähdys entisellä kotiseudulla Joensuussa

Kävin viikonloppuna kolmen päivän reissulla Pohjois-Karjalassa Joensuussa. Sattuipa sateinen viikonloppu ja harmaata keliä oli silloinkun kun ei satanut. Niinpä kuvat ovat mitä ovat.

Kävelin kaupungilla vaikka satoikin, onneksi ei ollut ihan kaatosadetta kuitenkaan, mitäs pieni tihku haittaakaan.

Ilosaaren remontti näkyy olevan jo valmiina.Vesi on vähissä Pielisjoessakin

Mukavat kävelyreitit on nyt Ilosaaressa valmiina, ja iltapimeällä on varmaan kauniit valot täälläkin.

 Runonlaulajapatsas istuu ylhäisenä yksinäisyydessään Ilosaaressa.
Varmaan tämä patsas on siirretty tähän jostain Ilosaaren remontin valmistuttua. En ole ennen tätä nähnyt. Enkä löytänyt tästä paljoa tietoa netistäkään nyt.


Kaupungintalon ympäristössä ja Vapaudenpuistossa sen sijaan puistoremontti jatkuu vielä.


Siirtonurmikot on laitettu, mutta kävelytiet ovat vielä kesken. En nähnyt Antinahven patsastakaan, mutta Vapaudenpatsas oli jo paikoillaan. Joensuun torin poikki kulkee ns Sininen virta

Jotain tässäkin vielä tehtiin, oli keskellä olevan suihkulähteen viereen kaivettu jotain...Torihan näytti kesällä jo valmiilta. Kesäkuun kuvia täällä

Sunnuntaina kävin viemässä vanhempieni haudoille callunat ja kävin myös kahden tyttökaverin luona kylässä. Oli kiva nähdä entinen koulu ja muutakin entistä kotikylää, josta muutin jo 16 vuotta sitten pois. Kyllä nyt tuntuu, että aika on kulunut liian nopeaan.
Kävin myös tervehtimässä vanhaa tätiäni sekä tapasin muitakin tuttuja ja sukulaisia. Kyllä oli mukava reissu, vaikka tädin vointi oli vähän huolestuttavaan suuntaan mennyt.

Junalla mennen tullen kuljin ja matka tuntui pitkältä silläkin (n.5 tuntia/sivu). Junat kulkivat nyt aivan aikataulussaan.

Kosiosusi patsas jaksaa odottaa kävijöitä rennosti 😍

9 kommenttia:

 1. Voi kun ihana katella Joensuusta kuvia, se on minulle rakas kaupunki myös, olen asunut siellä nuorena, ja onhan siellä minunkin sukuani äidin puolelta,samoista kohdin olen kuvia joskus ottanut, kerran istui tuolla penkillä kirjailija heikki turunen, niin hän antoi ottaa kuvan, torin kulmalla ostin aina lihapiirakan ja silloin meijerinbaarissa soitin jukeboxia ja söin jäätelöannoken,sinne muuttaisin takaisin vielä jos muuttaisin.

  VastaaPoista
 2. Sinulla on ollut mukava "lomanen" :)

  VastaaPoista
 3. Mukava kuvasarja. Kosiosusi on aika kiva ;)

  VastaaPoista
 4. Onpas tutun näköisiä maisemia! Kiva kun olet pistäytynyt täällä. Kaupunkimaisema on aika lailla muuttunut viime vuosina.

  VastaaPoista
 5. Kuvathan on hyviä. Pilvisellä säällä ei ole niin voimakkaita varjoja ja heijastuksia. Joensuun vierailustani on jo niin mahdottoman pitkä aika, että tuntisin ehkä vain torialueen rakennukset.
  Tuollainen kosiosusipatsas olisi kiva vaikka omassa pihassa.

  VastaaPoista
 6. Tutun näkönen on tuo kaupunki. Vaikka lähellä asutaan, harvoin keskikaupungille ja Ilosaaressa tulloo käytyy. Nyt pitäs käyvä uudistuneeseen keskustaan tutustumassa!

  VastaaPoista
 7. Kivat nuo kuvat minusta oli:) Olipa vesi tosiaan vähissä, kivet noin näkyvillä. Mukavaa torstaita sinulle:)

  VastaaPoista
 8. Onpas kaikkea kivaa Joensuussa! Joskus tekisi mieli myös käydä omassa synnyinkaupungissa Rovaniemellä...ehkä joskus kesällä! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Kaunis kaupunki on Joensuu,,,tuota sinistä virtaa ihailen,jotenkin niin kiehtova:)
  Onpas vesi alhaalla,kun noin kivet näkyvät.
  Mukavaa viikonloppua!,Sinulle Emilie!!

  VastaaPoista