keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Täällä ollaan :)

On taas vierähtänyt aikaa edellisestä kirjoituksesta. On ollut kaikenlaista touhua ja välillä tuntuu ettei ole mitään kirjoitettavaakaan. Olen kyllä käynyt lueskelemasa teidän  kirjoituksia.
Kuvia on tullut otettua, joten tässä kuvia viikon varrelta.


Tämä lenteli jo aikaisemmin

Eilen vielä näin perhosia lepattelemassa, kun keräilin tyrnejä. Eli sormet on verillä ja piikkien pistelemiä, kun on tyrnipensaissa roikuttu tikapuilla. Oikein hyvä kun tänään on jo sateisempi päivä.

Kuvassahan ei näy yhtään piikkiä, mutta niitä on. Kyllästymiseen asti on taas kerätty. Niin piikkejä kuin marjojakin. Melkein maijallisen mehutin noita kokeeksi, vaan hyvin huonosti niistä mehua irtosi. Sitten vielä keitin ne marjamössöt ja tilsasin ne, mut ei sittenkään mehu irronnut. Lopulta muussasin ne sauvasekottimella, niin sain hyvin ruman näköistä(lähinnä oksennuksen tai lapsen ripulikakan näköistä) lientä, maistuu raakana pahalle, mutta jospa se olis terveellistä. Eikös se ole niin, että mitä pahemman makuista, sen terveellisempää :D
Loput kerätyt mössään keittämättä ja laitan jääpalamuotteihin. Ja loput taitaa jäädä keräämättä pensaaseen.

Lauantaina oli kylällä yhteinen kirppispäivä, johon minäkin sitten lopulta osallistuin, eli viime viikon loppupuoli meni katsellessa omia rojuja "sillä silmällä", jotta mahtaisko niitä joku huolia. Jotakin sain myytyä, joten ei ihan hukkaan päivä mennyt.
Oli kyllä niin hieno, aurinkoinen päivä, jotta ilo oli olla ulkona ja kerkisin neuloa sukkaakin asiakkaita ootellessa :)

 Illalla sitten saatiin rantakalaa, makkaraa ja lettuja nautiskella virvokkeiden kera rannnalla
Oikein kiva päivä, vaikka aika rasittavakin oli.

Syksy on tullut.
Kauempaa näyttää tämäkin naapurin vaahtera niin kauniinväriseltä, vaan lähempää katsottuna nuo lehdet ovat täynnä mustia pilkkuja
Toisenkin naapurin korallikanukka punoittaa nätisti :) En oo joutanu omia pensaita katselemaankaan.
Vielä pari hyönteistä tähän väliin.
Mistä lie tääkin sirkka hypännyt.

Sudenkorento makasi tokkurassa lattialla. En ole kerennyt tutkia mikä tämän nimi olisi.

Kukkia kuvailin eräänä aurinkoisena aamuna, yöllä oli ollut viileää.


Kurkkuyrtti
neljän suora
 Eipä taida keretä maa-artisokka avata kukkiaan, melko hyvin on pysynyt pystyssä.
Tämä varsi vain lakoaa.
 Pelakuu valikoima
Ylempi on ostettu kaupasta, aattelin laittaa nämä juhannuksena terassin pöydälle, mutta silloin ne pitivät kukinnasta taukoa. Myöhemmin ovat kyllä kukkineet, vähän liiankin "joulunpunaisena"
 Alemmat ovat siemenestä kasvaneet. Tykkäisin tuosta vaaleammasta enemmän, vaan se happanee varresta alkaen. Kohtahan näitä pitää ottaa sisälle kait, jos yrittäis talvettaa niitä. 
Tietääkö joku, että pitääkö niille vaihtaa mullat, kun tuo sisälle?


Yhtenä iltana kokeilin leipoa gluteenittomia sämpylöitä, ekaa kertaa. Ihan oma kokeilu "ohje", 
kunhan hämmensin.
Kun piti saada aikaseks hampurilaisia :D
Aika pieniä tulivat, mut suht hyvän makuisia. Mutta kyllä seuraavan kerran taidan ostaa jonkun jauhoseoksen kaupasta

Ai niin, kaivelin kaksi pussillista sipuleitakin maahan, jos kuitenkin tässä asuisi keväällä...
Enempää en taida kuitenkaan hankkia, jos kuitenkin tästä muutetaan pois...
Teki niin tai näin, saattaa keljuttaa kuitenkin :)

Syksyisen apeuden iskiessä värittelen mandaloita ja neulon syksyn ensimmäistä sukkaparia. 
Onneksi on lankoja varastossa.

Apeus iskee kun kuuntelee näitä Suomen päättäjien talouden korjaus-suunnitelmia. Vähennetään palkkoja ja päivärahoja, supistetaan junareittejä. Kohta täältä Itä-Suomesta ei pääse kuin kävelemällä karkuun, kun rajavartioitakin siirrellään länsirajalle pakolaisia vastaanottamaan.
Ei voi muuta kuin supistaa kulutusta entisestään, kun tulopuoli pienenee. Ei ole kulutettu ennenkään liikoja, vain pakolliset. (Tai ei nuo tulppaanit nyt niin pakollisa ostoksia ole :) Eli joskus tulee ihan "törsättyä", hahhhaa...)
Nyt lopetan höpinät!
Heippa taas!




16 kommenttia:

  1. Joo, ei tuo tyrni minullekaan ole oikein maistunut. Ostin kerran tyrnilikööriä ja taisi jäädä juomatta... Ihanat kuvat!

    VastaaPoista
  2. Pakko pistää tuohon, että siellä Suomessa ei ole tajuttu, että kuluttaminenhan niitä työpaikkoja ja nousua toisi. Kaiken kiristäminen vain lisää lamaa.

    Mutta kauniita kuvia sinulla täällä taas!

    VastaaPoista
  3. Ihania kukkia sinulla taas! Mulla on vähän toisenlainen sudenkorento :) Kyllä tää maailma on ihan sekaisin...

    VastaaPoista
  4. Jos ei tiedä, onko muutto tulossa, laittaisin minäkin aika vähän uusia sipuleita maahan. Aika haikeaa on ajatella, että pihasta pitäisi luopua. Ellei uusi ole hyvin houkutteleva vaihtoehto.

    VastaaPoista
  5. Tyrni on aika tujua tavaraa, mutta kuulemma terveellistä :) Ai, onko teillä muuttoaatoksia? No, siinä tapauksessa ei ymmärrettävästi tee mieli ihan hirmuisesti sipuleita laitella, osaavat niistäkin osa olla hintavia. Kauniita kuvia sinulla!

    VastaaPoista
  6. Tyrni on aika tujua tavaraa, mutta kuulemma terveellistä :) Ai, onko teillä muuttoaatoksia? No, siinä tapauksessa ei ymmärrettävästi tee mieli ihan hirmuisesti sipuleita laitella, osaavat niistäkin osa olla hintavia. Kauniita kuvia sinulla!

    VastaaPoista
  7. Mukavia kuvia. Perhoskuvat ovat todella kauniita. - Niin, meilläkin ollaan surullisia junavuorojen lakkauttamisten takia, tuntuu ihan uskomattomalta.

    VastaaPoista
  8. Mukavaa että olet jaksanut lähteä liikkeelle ja kirppistelemään. Kukkakuvien kautta tulee vielä niin kesäinen olo ja että teillähän on vielä kesä! Kauniita kuvia, perhoskuvat ovat hienoja.

    VastaaPoista
  9. Hienot kuvat! Perhosia on mukava seurailla. Kesäiseltä todellakin näyttää noiden kukkien puolesta. Ei tee mieli vielä kanervia hommailla:)

    VastaaPoista
  10. Ihanat kuvat tyrni on terveellinen tykkään. Mukavia syyspäiviä:)

    VastaaPoista
  11. Ihanan rauhalliset rantakuvat ja kukat viälä nua räiskyvän färisiä. Tyrnimehu on yäk!!! mutta urhoollisesti oon juanu sitä parina talavena joka aamu kulauksen. Ei oo koko talavena ollu kirpunkipua.

    VastaaPoista
  12. Kyllä kuvissasi on vielä jotenkin niin kesäistä..Kurkkuyrttiä pitää saada, meni muistilistalle. Kiitos

    VastaaPoista
  13. Tyrnimehu on todella vitamiinipitoista ja se pitää flunssan loitolla. Kauniit ranta- ja kukkakuvat.

    VastaaPoista
  14. de najaarskleuren komen al mooi tevoorschijn.

    VastaaPoista
  15. Kauniita kuvia!!!

    Minä olen tehnyt tyrnimehua sosemyllyllä eli siis tuoremehua, mutta määrä on ollut tosi pieni. Minulla on myös mehulinko, mutta en ole sitä kokeillut.

    Pelargoneihin vaihdetaan multa vasta keväällä, kun aloittavat kasvun.

    VastaaPoista
  16. Minulla on kuivattua tyrnirouhetta, ja aika pienen määrän pystyn laittamaan sitä puuron joukkoon. Sen verran tujun makuista.

    VastaaPoista