keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Jäistä kauneutta

Kävinpä lopultakin katsomassa Jääveistoksia Tampereen keskustorin lähellä, Laikun piha-alueella olevassa teltassa.

Jäähdytettävässä teltassa on hämyinen, viileä, sininen, mystisen äänimaailman täyttämä tunnelma. Veistokset on tehty Näsijärven jäästä ja ne ovat kahdeksan haltiahahmoa veistokselta toiselle johdattavan polun varrella.

Koljonselän koukkunokka

Näsinselän näkki

Sielusaattue 

Teoksilla on tarina kirjoitettuna viereen ja tarina antaa niille paikan ja merkityksen ja kun niitä katsoo eripuolilta, ne ovat erivärisiä ja erinäköisiä. Taustoina on maisemakuvia Näsijärveltä. Kuvissa ei tosiaan näe näitä kunnolla. Tässä on vain muutama niistä teoksista ja nämä ovat kookkaita.
Veistokset on valmisteltu paikanpäällä, yksityiskohtaisesti. Näiden lisäksi on muitakin veistoksia ja  lasimaisia jääseiniä kaloineen ja kukkasineen.
Idean isä on Ylen tv- kuvaaja Kari Manninen ja toteutettu Kulttuuritalo Laikun ja Suomen Jouluvalo Oy:n  yhteistyönä.
Teltan ulkopuolella voi nauttia kahvia istuen taljojen päällä ja lapsille on jääliukumäki. Näyttelyyn on pieni pääsymaksu ja se on säiden salliessa auki vielä kuukauden.

Olipa tämäkin käynti hieno kokemus, en ole nähnyt näin paljon jääveistoksia missään. Eikä tällaista ympäristöä ole luotu veistoksien ympärille. Kannattaa käydä katsomassa!

4 kommenttia: