lauantai 11. tammikuuta 2020

Tammikuun toisella viikolla

Jotain tarttis kirjottaa, mut nyt just ei tuu mieleen mitään. Kyllä mulla oli yöllä mielessä mitä nyt pohtisin tässä tänään, mutta enpä muistanut kirjoittaa valmiiksi. No joskus toisen kerran.


Tässä on viikon kuvia yhdistettynä, en jaksanut erikseen muokata :)

 Auringon nousuja olitällä viikolla  hienoja parina päivänä. Viimeinen Amarylliksen vana kukki viimeisiä kukkia. 
Eilinen Näsijärvi auringon jo laskiessa ja sorsat, joku kivi varmaan oli molemmilla, emäntä siinä peseytyi ja isäntä apaattisena nökötti paikoillaan :)

Oli vähän jäätynyt vesikin rannassa

Uutta puistoaluetta on tekeillä Ranta-Tampellaan Näsijärven rannalle
Jäisen näköiset kivet rannassa
Tuolla reissulla aikaisemmin kävellessä kaaduin taas, liukastuin risteyksessä autojen pyörien tekemään liukkauteen(keskelle risteystä):  Olipa hyvä kun kaaduin terveemmälle kyljelle, enkä samalle kuin syksyllä, eikä edes koskenut niin paljoa. Mutta taas täytyy varoa entistä enemmän kävellessä.  Muuten on kävelyteillä kivimursketta hyvin, mutta risteys onneton oli kuin luistinrata.  Kyllä se taas unohtuu.

Illalla kyttäsin taas täysikuuta, jotta näkyisikö kuun pimennystä. Mutta tuli taas epäselviä kuvia vain. Olisi uusi kamera saatava. 

Ohut punertava juova on kuun ympärillä, olisiko se "lievä" kuun pimennys. 
Tätä kun kyttäsin illan ja neuloin sukkaa, kun en malttanut lopettaa, niin nukuin vain jotain 4 tuntia, sitten ei uni tullut. 
Ai niin sainhan lopulta Aamulehden tarjoaman äänikirjan (Paula Nivukoski; Nopeasti piirretyt pilvet) asennettua ja sitä kuunnellessa piti sukan neulominen aloittaa. Ehkäpä toisetkin sukat voi sitä kuunnellessa neuloa, kun ensimmäiset on kohta valmiit. Kun nyt muistaisin kuvata nuo sukat edes.
Mutta moi moi taas ja ehkä toisen kerran oon vähän virkeämpi :)!

6 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia luonnosta.Sinulla on hyvä kamera!
    voi tuota liukkautta.Onko Sinulla sellaiset jääkengät:)(laitetaan kenkien päälle)
    Kivetykset ovatkin kuuraliukkaita:(
    Virkeältä sinä minusta vaikutat:))),itsestä ehkä tuntuu 4 tunnin yö unen jälkeen:))
    ..upea kuukuva!
    ..äänikirjat mukavia siinä voi neuloa ja "kuunnella kirjaa" samalla...:)kun ei satu niin jännää kohtaa että unohtaa kavennukseet:))))))
    Oikein Mukavaa ,viikonloppua!,Sinulle Emilie!

    VastaaPoista
  2. On ollut ihanaa, kun on ollut muutamia kirkkaita päiviä ;)

    VastaaPoista
  3. Kauniit kuvat. Tulee upea ulkoilureitti tuohon järven rantaan. Onneksi ei sattunut pahemmin.

    VastaaPoista
  4. Onneksi et loukannut pahemmin, sitä on välillä liukasta siellä täällä.

    VastaaPoista
  5. Kuniit kuvat. Tuo kuun kuva varsinkin aivan ihana.
    Hyvä ettet loukannut itseäsi pahemmin kun kaaduit. Meilläkin Nurmeksessa oli keskiviikkona kaikki tiet aivan kuin luistinratoja. Minäkin löysin itseni kyljelläni makaamassa, mutta onneksi vain nilkka oli kaksi päivää kipeä. Varovainen saa olla. Erikoiset säät ovat olleet tänä talvena.

    VastaaPoista
  6. Kyllä on ollu tammikuulla pimmiitä. Muutama aurinkoinen päivä onneks ja nää sahhoovat kelit rissoo! Onneks et kuatuissas koskettanu ihtees, liukkautta on tiälläkin näillä syrjäteillä. Hyvä kun tekkööt noita puistoalueita sinne tampellan maisemiin. Kuuta yritin miekin sillon kahtuu, en kyllä mittän erikoista erottanu ja pihalle en kehannu männä kahtomaan.

    VastaaPoista