keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Joulukalenterin 12. luukku

"Where there is love, there is no question."
Siellä missä on rakkautta, ei ole kysymyksiä.Tonttulan joulutouhut jatkokertomus

Seetu-tontulla on sylissään iso taikinatiinu. Siinä voidaan leipoa iso taikina joululeipää. Tonttujahan on tunnetusti niin paljon, että pitää leipoa vielä monta taikinaa, jotta kaikille riittää leipää.
...jatkuu huomenna...


Tänään onkin erikoinen päivämäärä 12.12.12.
Pakkanen on lauhtunut -1:een asteeseen. Radiossa kerrottiin äsken, että sataa vettä ja tiellä on tosi liukasta. Ja isossa kaupungeissa on ruuhkat, autot matelee hitaasti teillä.

Kuvia ladatessa olen seurannut pieneneekö tuo käytettävissä oleva kuvien kiintiöraja, niin ei se ole pienentynyt moneen päivään. Mutta tänään siinä olikin yllätys. Luki, että kiintiörajastasi on käytössä 81 MP (1%) kiintiörajastasi 5120 MB. Aikaisemmin se on ollut jotain 1020 MB. Kuinka ihmeessä tuo on suurentunut??

Olen pienennnellyt kuvia melkein alusta asti, jotta niitä sopisi kauan tähän, enkä ala maksamaan lisätilasta. Monelta kun on tuo kuvatila loppunut. Ja toinen syy miksi olen pienennellyt niitä on, kun lataa kuvan sitten nopeammin kun se ei ole kovin iso. Mulla kun on vanha "hidas" läppäri.

3 kommenttia:

  1. Kuvien latautuminen tosiaan nopeutui merkittävästi sen jälkeen, kun ryhdyin pienentämään kuvia. Minulla tallennustilaa tuli vasta sen jälkeen, kun kävin webPicasasta kuvia yksitellen pois napsimassa.

    VastaaPoista
  2. Joululimppu maistuiskin nyt tosi hyvältä :)

    VastaaPoista
  3. Samaan ilmiöön törmäsin miekin, ihmeelliseti vaan kuvatila melkein alussa.

    VastaaPoista